Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Punapaitaisten legendaarinen kohtaaminen

 
Punapaitaisten legendaarinen kohtaaminen


Ässät ja IFK ottavat toisistaan mittaa perjantaina Isomäen illassa.

Kahdella tappiolla sarjan avannut Ässät on kovan haasteen edessä, kun Helsingin IFK tulee vierailulle Poriin. Orastava tappioputki pitää katkaista, mutta ennen kaikkea pelaamisessa pitää tapahtua kehitystä viime viikonloppuun verrattuna.

- Sarjan alku on ollut minulle pettymys monellakin eri tavalla. Onneksi olemme saaneet nollata tappiot rauhassa ja harjoitella hyvin. Huomisesta ottelusta alkaa pelillisesti tiiviimpi putki, jonka aikana keskitymme pelkästään pelaamiseen, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kertoi.

Ilvestä vastaan Ässillä oli jo mahdollisuutensa, mutta etenkin huono erikoistilannepelaaminen söi mahdollisuuden pisteisiin.

Tampereella olimme jo pelillisesti parempia, mutta etenkin erikoistilannepelaamisessa meillä on rutkasti parannettavaa, Rautakallio jatkoi.

Vierasjoukkue HIFK avasi kautensa tappiolla Jokereita vastaan, mutta sen jälkeen joukkue nappasi kaksi kotivoittoa HPK:n sekä SaiPan kustannuksella. Uusia pelaajia joukkueessa ovat mm. tähtipuolustaja Dale Clarke, kesällä Ässienkin kiikarissa ollut Martti Järventie, 24 maalia Lukossa viime kaudella iskenyt Juha-Pekka Haataja sekä 3 NHL-ottelua edelliskaudella pelannut Petteri Wirtanen.

Aivan oma lukunsa IFK-hyökkäyksessä on 17-vuotias Mikael Granlund. Valtaisan kohun saattelemana Kärpistä IFK:hon siirtyneen lupauksen silmiä eivät ole ainakaan vielä Helsingin valot häikäisseet; 3 ottelua, yksi maali ja yksi syöttöpiste sekä valtava määrä otsikoita ovat saldot tähän mennessä.

Lisäksi tänään IFK tiedotti hankkineensa Toni Dahlmanin. Syynä hankintaan on Juha-Pekka Haatajan käsivamma, joka pitää hänet poissa kaukaloista noin kuuden viikon ajan.

Pois Vaakunapaidoista täksi kaudeksi siirtyivät esimerkiksi Ilkka Heikkinen, Hannu Pikkarainen, Mikko Turunen, Shawn Bates, Kimmo Kuhta, Jussi Pesonen sekä Ilkka Pikkarainen.

Ässät pääsee huomiseen otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Pitkäaikaispotilaiden Niko Palosen sekä Tapio Sammalkankaan ohella ainoastaan Jesse Jyrkkiön pelaaminen on epävarmaa. Jyrkkiö on sairastellut alkuviikon ja hänen tilanteesta katsotaan vielä huomenna.

Tällä kaudella Ässät ja IFK ovat kohdanneet toisensa jo kertaalleen Porissa. Syyskuun alussa pelatussa harjoitusottelussa IFK oli parempi niukasti 2-3. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen, sillä IFK hallitsi ottelun kahta ensimmäistä erää ja Ässät viimeistä. Tuolloin vierasjoukkue pelasi erittäin suoraviivaisesti pyrkien toimittamaan kiekkoa sekä miestä maalille jokaisessa tilanteessa. Samaa on varmasti luvassa huomennakin, joten maalinedustoilla pitää olla valmiina sotaan.

Ässien valmennus on alkuviikon aikana kiinnittänyt huomiota pelillisten asioiden ohella myös joukkueen henkiseen tilaan.

- Ei ole mitään syytä jännittää näitä pelejä, kun tietää, missä paikassa joukkue oli viime keväänä. Pelin sisällä on tapahtunut myös henkisiä notkahduksia, mutta sen verran pitää olla porilaista asennetta, että periksi ei anneta tappiotilanteessa, Rautakallio vaatii.

Rautakallio odottaa nuorten esiinmarssia

Ässien tämän kauden joukkueesta löytyy yli kymmenen alle 24-vuotiasta pelaajaa, joista iso osa myös pelaa isot minuutit joka ilta. Ässien valmennuksessa tilannetta pidetään haastavana, mutta samalla se tarjoaa suuren mahdollisuuden.

- Hienoa että meillä on noin monta nuorta lupaavaa pelaajaa, jotka voivat oman työntekonsa kautta hakea pelipaikan joukkueesta. Nuorten peluuttaminen ei ole mikään itseisarvo, vaan minuutit pitää ansaita työnteon kautta.

Haluan nähdä nuorten pelaajiemme esiinmarssin laajalla rintamalla viimeistään sarjan puolivälin aikoihin. Esimerkiksi Mika Niemi, jolla ei ollut ennen tätä kautta yhtään SM-liigapeliä, on ollut meidän paras hyökkääjämme molemmissa otteluissa, Rautakallio kommentoi.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Lue lisää
Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Lue lisää
Roope Talaja jatkaa Ässissä

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Lue lisää
Sakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.

Lue lisää
Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Peter Tiivola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Peter Tiivolan kanssa. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä tämän kauden jälkeen.

Lue lisää
Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Hyökkääjä Ty Rattie siirtyy Porin Ässiin

Ässät on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ty Rattien kanssa.

Lue lisää