Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Musan Salamalle nuorisopäällikkö

 
Musan Salamalle nuorisopäällikkö


Musan Salaman juniorityö sai syyskuun alussa kaivatun vahvistuksen, kun Juha-Pekka Kallio aloitti työnsä Salaman päätoimisena nuorisopäällikkönä. Mahdollisuus työntekijän palkkaamiseen avautui, kun Musan Salamalle myönnettiin toukokuun lopussa opetusministeriön kehittämistukea päätoimisen työntekijän palkkaukseen.

Tarve koko seuran juniorityötä ohjaavalle päätoimiselle työntekijälle oli seuran taholta havaittu juniorien määrän kasvaessa vuosi vuodelta. Työntekijän haku käynnistyi jo kesäkuun alussa. Seuralle oli alusta asti selvää, minkälaista henkilöä se tarvitsi.
- Halusimme ammattitaitoisen ihmisen, jolle Salaman futisperhe olisi jo entuudestaan tuttu, jotta hän voisi heti käydä kiinni käytännön työhön. ”Jippo” oli meidän ensimmäinen vaihtoehtomme ja kun mies kuukauden miettimisen jälkeen päätti lähteä mukaan, valintaprosessi kävi hyvin helposti, Salaman toiminnanjohtaja Jouni Roukala kertaa.

Kallio todella tuntee uuden työnantajansa läpikotaisin. Hän siirtyi Musan Salaman riveihin juniorimaalivahtina vuonna '74. Peliura Salaman paidassa kesti yksitoista vuotta. Pelaamisen ohella Kallio ehti hankkia Palloliiton A-valmentajatutkinnon ja toimia maalivahtivalmennuksen liitto- ja aluekouluttajana. 90-luvulla mies oli osana FC Jazzin menestystarinaa joukkueen fysiikka- ja maalivahtivalmentajana sekä urheilufysioterapeuttina. Salaman juniorityön pariin mies palasi vuonna '97, kun oman pojan harrastus vei mukanaan. Vuodesta '06 alkaen Kallio toimi fysioterapeutin päivätyönsä ohella myös Salaman valmennuspäällikkönä.

Nuorisopäällikön toimenkuva on laaja. Se ulottuu Musan Salaman jalkapalloleirien ja -kerhojen pyörittämisestä valmentajien rekrytointiin ja koulutuksen järjestämiseen niin pelaajille kuin valmentajillekin. Aiemmin päivätyönsä ohella Salaman valmennuspäällikkönä toiminut Kallio on kuitenkin tyytyväinen tilanteeseen. - Nyt minulla on enemmän aikaa toimia joukkueiden ja pelaajien parissa kuin aiemmin, Kallio kiittelee.

Vaikka nuorisopäällikön työnkuva elää aina jalkapallokauden mukaan ja koostuu monista lyhyemmistä tehtävistä, kuten turnaus- ja kilpailujärjestelyistä, löytyy toiminnalle selkeä ja konkreettinen johtoajatus.
- Me olemme Porin alueen isoin junioriseura. Tämän pitäisi näkyä myös vanhempien ikäluokkien menestyksestä. Siihen päästään tekemällä joukkueissa niitä pieniä ja jokapäiväisiä asioita organisoidusti ja kokonaisuutta silmällä pitäen. Ensimmäinen askel tähän suuntaan on joka joukkueelle koko vuoden kattavan valmennussuunnitelman laatiminen. Sen haluan päästä toteuttamaan, nuorisopäällikkö suunnittelee.

MuSan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää
Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Maanantaina kautensa aloituspalaverilla käynnistänyt FC Jazz saa mieluisan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseen.

Lue lisää