Ässille katkera jatkoaikatappio

Illan positiivista antia olivat onnistumiset ylivoimapelissä sekä pistetilin aukaisu.

Ässät koki tänään karvaan opetuksen siitä, että peli kuuluu pelata loppuun saakka. Patapakka hallitsi lähes koko ottelua, mutta kiekollisesti tänään erittäin epävarmasti esiintynyt IFK roikkui mukana ottelussa ja tuli varsinaisen peliajan lopulla tasoihin ja rankaisi jatkoajalla.

Ässät tuli väkevästi avauserään ja hallitsi pelitapahtumia alusta lähtien. Ottelun alkupuolen paras maalipaikka syntyi Mika Niemelle, joka onnistui nousemaan maalin edustalle vapaaseen maalipaikkaan. Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin vasta ajassa 14.53. IFK-hyökkääjä Jerry Ahtola ampui karkeasti ohi maalin ja kiekko ajautui rännin kautta siniviivaa kohti. Viivalla IFK:n puolustaja Dale Clarke jäi miettimään ratkaisevan pieneksi hetkeksi ja Tommi Huhtala pääsi tökkäämään kiekon ohi Clarken ja karkaamaan puolittaiseen läpiajoon. Tarkka ja kova rannelaukaus painui ohi IFK-maalivahti Jani Niemisen ja vei Ässät johtoon 1 - 0. Maali jäi erän ainoaksi, vaikka etenkin Kamil Piros järjesti useita hyviä tekopaikkoja ketjukavereilleen.

Ottelun toisessa erässä pelin hallinta pysyi Ässillä. 2-0 maali nähtiin erän alkupuolella ylivoimalla. Hyvän pelin pelannut Dan Iliakis siirsi kiekon siniviivalla Tero Määtälle. Määttä näki hienosti IFK-neliön välistä maalin kulmalle nousevan Marko Kivenmäen, joka pääsi hieman epäonnistuneesta syötön vastaanotosta huolimatta siirtämään kiekon takakulmalta maaliin.

IFK onnistuu kavennuksessaan toisen erän lopulla. Ässien keskialueen kiekonmenetystä seuraa Severi Sillanpään sekä Tommi Huhtalan ajautuminen liian lähelle toisiaan. IFK hyödyntää syntyneen tilan välittömästi ja kääntää pelin 2 vs 2 hyökkäykseksi. Jatkotilanteessa koko Ässien viisikko on ryhmittyneenä keskikaistalle ja IFK-puolustaja Mikko Kurvinen pääsee nousemaan vapaasti Ässämaalin kulmalle. Kurvisen tarkka syöttö löytää takatolpalle unohtuneen Robert Nyholmin, jolla on helppo työ iskeä kiekko puolityhjään maaliin.

Kolmas erä eteni tasaisemmissa merkeissä. IFK:n tasoitusmaali syntyy voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen, kun Dale Clarke tarjoilee hienon poikittaissyötön siniviivalla Toni Söderholmille. Söderholm ampuu suoraan syötöstä ja kiekko ilmeisesti pomppaa Ässien pelaajan kautta maaliin.

Tasoituksen jälkeen ottelu jatkuu tasaisena, kunnes esiin astuu Patrik Forsbacka. Ensin Fopalle tuomitaan hieman kyseenalainen kaksiminuuttinen väkivaltaisuudesta. Ässät pelaa tiukassa paikassa kuitenkin hyvää alivoimapeliä, eikä IFK onnistu maalin teossa. Heti jäähyltä päästyään Forsbacka provosoi IFK:n Markus Kankaanperää, joka lopulta hiiltyy jäähyn arvoisesti. Kun hieman myöhemmin myös Toni Söderholm ottaa jäähyn poikittaisesta mailasta, Ässät saa loistavan mahdollisuuden nousta ottelun lopussa uudelleen johtoon.

- Huomasin, että Kankaanperä käy aika kuumana ja päätin vähän hiillostaa. Tällä kertaa onnistui, Patrik Forsbacka totesi Pub Winstonin jälkipeleissä.

Kotiyleisön riemuksi Ässät nousee 3-2 johtoon ylivoimalla, kun Dan Iliakis pelaa kiekon maalin kulmalle Marko Kivenmäelle. "Mave" katsoo ja lähtee nousemaan maalille. Kesken nousun Kivenmäki syöttää kiekon maalin edustalle unohtuneelle Marko Luomalalle. Luomalan ensimmäisen rysty-yrityksen Jani Nieminen vielä torjuu, mutta irtokiekon Luomala onnistuu lakaisemaan maaliin.

Johtomaalin jälkeen Ässien ote pelistä kirposi ja IFK painoi pelin väkisin Ässien puolustusalueelle. Ässät sortuukin ottelun lopussa IFK:n pelatessa ilman maalivahtia klassisiin virheisiin; Kaksi epäonnistunutta purkua ja mies unohdettuna maalin edustalle tarkoittivat tänään tasatilannetta kolmen erän jälkeen. IFK:n tasoitusmaalista vastasi Jerry Ahtola.

Ässät ei pystynyt käsittelemään kirvelevää loppuhetkien tasoitusmaalia ja jatkoajalla IFK hallitsi peliä. Ottelun ratkaisijaksi nousee lopulta Kim Hirschovits, jonka terävä sekä tarkka rannelaukaus upposi ehkä hivenen helposti Eero Kilpeläisen selän taa.

Kokonaisuutena - huonosta lopusta huolimatta ottelu oli Ässien paras esitys tällä kaudella. Siitä on hyvä lähteä heti seuraavana päivänä Espooseen hakemaan lisäystä pistepottiin.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com

HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Niklas Rubin jatkaa Ässissä

Ässät ja maalivahti Niklas Rubin ovat tehneet yksivuotisen jatkosopimuksen.

Valmentaja Timo Turunen jatkaa Ässissä

Ässien organisaatioon vuonna 2021 liittynyt valmentaja Timo Turunen jatkaa seurassa toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella kaudesta 2024 – 2025 eteenpäin.

Roope Talaja jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen hyökkääjä Roope Talajan kanssa. Hyökkääjä on pelannut tällä kaudella ennen illan KooKoo-ottelua 16 ottelua tehoin 4+4 =8.

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2022 asti ulottuvan sopimuksen Sakari Salmisen kanssa. Ässien oma kasvatti pelasi seurassa viimeksi vuosina 2017 – 2019, jolloin 50 ottelussa syntyi tehopisteet 17+30 =47.