Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ässille avausvoitto Bluesin kustannuksella

Veikkausvinkit

 
Ässille avausvoitto Bluesin kustannuksella


Marko Luomala ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa.

Ässät tuli avauserään sisuuntuneena eilisestä jatkoaikatappiosta ja hallitsi ottelun alkua. Johtomaali nähtiin ajassa 7.27, kun Marko Kivenmäki pääsi iskemään Marko Luomalan ampuman irtokiekon maaliin. Maalin syöttöpisteen merkkasi myös Kamil Piros tehden samalla avauspisteensä SM-liigassa.

Blues sai hyvän mahdollisuuden tulla tasoihin, kun Matti Kuusisto ja Dan Iliakis ottivat peräkkäiset jäähyt. Ässät pelasi kuitenkin hyvää alivoimapeliä ja maalilla uransa ensimmäisen SM-liigaottelun pelannut Jussi Rynnäs torjui tilanteen varmasti. Blues sai jäähyjen kautta otteen pelistä, mutta erätauolle mentiin silti vierasjohdossa 0-1.

Toisen erän alkupuoli eteni taas Ässien määrätessä tahdin. Hyvistä maalipaikoista huolimatta 0 - 2 maali nähtiin vasta ajassa 30.59. Maalin teki Luomala Kivenmäen sekä Piroksen syötöstä. Siirretyn rangaistuksen aikana syntynyt maali oli Marko Luomalalle jo kauden kolmas.

Ässät menetti kuitenkin otettaan pelistä johtomaalin jälkeen. Blues onnistuikin kaventamaan Camilo Miettisen toimesta. Blues jatkoi hallintaansa maalin jälkeen, mutta Ässien puolustuspeli toimi ja Jussi Rynnäs jatkoi varmoja otteitaan ja näin erätauolle päästiin 1-2 vierasjohdossa.

Blues jatkoi vyörytystään kolmannessa erässä ja lopulta onnistui tasoituksessa Marko Mäkisen jäähyn aikana. Maalin runnoi verkkoon Erkki Rajamäki. Näin Ässät menetti jo toisessa ottelussa peräkkäin kahden maalin johtoasemansa.

Ässät sai kuitenkin vielä mahdollisuuden täyteen pistepottiin, kun Santeri Heiskanen otti peräkkäin kaksi kahden minuutin rangaistusta. Ensimmäisen mahdollisuuden vei kuitenkin Ässien heikko viimeistely ja toisen Kamil Piros ottamalla hyökkäyspäässä koukkaamisjäähyn heti ylivoiman alussa. Loppuerä olikin sitten jo hieman varmistelua ja näin lukemat olivat kolmannen erän jälkeen 2-2. Kuitenkin Ässät pystyi selkeästi hallitsemaan peliä Bluesin tasoitusmaalin jälkeen, mikä on erittäin positiivista tulevaa ajatellen.

Ässät tuli jatkoajalle väkevästi varmasti eilinen jatkoaikatappio mielessä ja peli pyöri Iiro Tarkin Bluesmaalin edustalla. Ässät pääsi yrittämään jopa ylivoimalla ratkaisua, mutta viimeistely ei vain toiminut ja voittaja jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailulla.

Blues aloitti kilpailun. Ensimmäinen vetäjä Camilo Miettinen epäonnistui ja tasoittavalla Ässien Sakari Salminen kuittasi tylysti rystypuolelta Ässät johtoon. Kun myös Bluesin toinen ampuja Toni Kähkönen epäonnistui, sankarin viittaa tarjottiin Antti Mäkilälle, joka kuitenkin myös epäonnistui yrityksessään. Näin Juuso Puustiselle tuli mahdollisuus tasoittaa voittomaalikilpailu ja sen myös nuori hyökkääjä teki. Viimeisenä ampujana Ässien Marko Luomala iski kiekon verkkoon ja Ässät otti näin varmasti helpottavan avausvoittonsa tämän kauden SM-liigassa.

Illan positiivista antia olivat mm. pelillinen nousu tasoitusmaalin jälkeen, Kamil Piroksen avaustehopisteet sekä ottelun loppuun asti kestänyt hyvä energiataso eilisestä pelistä huolimatta.

- Pystyimme saamaan tämän viikonlopun aikana juuri niitä asioita peliimme, joita alkuviikon ajan harjoittelimme. Hallitsimme kolmannen erän loppua sekä jatkoaikaa ja otimme mielestäni ansaitun vierasvoiton, Ässien valmentaja Pasi Kaukoranta kommentoi.

Ässien runkosarja jatkuu tiistaina kotiottelulla Tapparaa vastaan.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutÄssien Pataviikko huipentui potkuihin

Ässien Pataviikko huipentui potkuihin

Jyrki Aho vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Mikael Kotkaniemi nousee Ässien päävalmentajaksi kevääseen 2020 asti ulottuvalla sopimuksella.

Lue lisää
Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Jarno Kärki jatkaa Ässissä

Ässät ja hyökkääjä Jarno Kärki ovat sopineet kaksivuotisen jatkosopimuksen. Kärki on pelannut tällä kaudella Ässissä 21 ottelua tehoin 7+3 =10.

Lue lisää
Niko Peltola jatkaa Ässissä

Niko Peltola jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Niko Peltolan kanssa. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Ässien paidassa 41 ottelua tehoin 1+8 =9.

Lue lisää
Juho Tommila jatkaa Ässissä

Juho Tommila jatkaa Ässissä

Ässät on tehnyt yksivuotisen jatkosopimuksen Juho Tommilan kanssa.

Lue lisää
Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Tuomas Huhtanen palaa tryout -sopimuksella Ässiin

Ässät on tehnyt kaksi viikkoa kestävän tryout -sopimuksen hyökkääjä Tuomas Huhtasen kanssa.

Lue lisää
Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Tehopuolustaja Tommi Taimi palaa Ässiin

Ässät on tehnyt kevääseen 2020 asti ulottuvan pelaajasopimuksen puolustaja Tommi Taimen kanssa.

Lue lisää