Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tappara tyrmäsi Ässät jo alussa

 
Tappara tyrmäsi Ässät jo alussa


Ässät koki tänään karmealla tavalla, mitä tarkoittaa hyvä peliin valmistautuminen. Ensimmäisessä erässä jäällä oli ainoastaan yksi joukkue ja se oli Tappara.

6.27 - 8.39 - Mitä tapahtui?

Vaikka Tappara hallitsi koko avauserää, niin erän alkupuoliskolla nähtiin Ässien osalta oikea henkilökohtaisten virheiden suma, jonka Tappara hyödynsi armotta.

0-1 maalissa Sakari Salminen menetti kiekon hyökkäyspäässä ja Tappara käänsi nopeasti pelin. Atte Pentikäinen toimitti kiekon ristikulmaan, jonne ehti ensimmäisenä Lee Goren. Samaan aikaan Jonas Enlund irtosi parilla potkulla luvattoman helposti Matti Kuusiston vartioinnista ja pääsi näin ohjaamaan vapaasti Gorenin tarkan ja kovan syötön maaliin.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa minuuttiakaan, kun John Hughes pelasi kiekon pitkällä poikittaissyötöllä Timo Koskelalle. Koskela pääsi nousemaan kenenkään estelemättä hyökkäysalueelle, jonka jälkeen hän pysähtyi odottamaan, että muut Tappara-hyökkääjät ehtivät maalin edustalle. Tämän jälkeen Koskela ampui kiekon ilman maskia maalille ja Jussi Rynnäs torjui kiekon ehkä hieman liian helposti maalin edustalle. Mikko Palomäki ehti ensimmäisenä kiekkoon, mutta purku osui suoraan päin Tappara-pelaajaa. Jatkotilanteessa kiekko pomppi Ville Niemiselle, joka pääsi vapaasti ampumaan maalin edustalta verkkoon.

0-3 maalissa Jori Lehterä voitti kaksinkamppailussa Ässien puolustusalueen kulmassa Matti Kuparisen ja pääsi nousemaan maaliin kulmalle. Ässien puolustajaparin Miro Rahkola - Tero Määttä kommunikointi ei toiminut tilanteessa yhtään ja maalin kulmalle unohtui täysin vapaaksi Jonas Enlund, joka pääsi iskemään helposti illan toisen osumansa Lehterän hyvästä syötöstä.

- On täysi mysteeri mistä lähti tuollainen lähtö tähän peliin. Totaalinen fiasko kaikilla tavoilla. Täällä pitää olla työpaikalla henkisesti ja fyysisesti, eikä pelkästään oleskella, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio puhisi ottelun jälkeen.

Kiri tyrehtyy Sillanpään taklaukseen

Ässät tuli toiseen erään huomattavasti valmiimpana ja hallitsi peliä. Ansaittu kavennus nähtiin, kun Veli-Matti Savinainen voitti kaksinkamppailun Jori Lehterää vastaan hyökkäyspään kulmassa. Kiekko ajautui tilanteessa Matti Kuparisen kautta uudelleen Savinaiselle, joka jatkoi nopeasti kiekon maalin edustalle liukuneelle Marko Kivenmäelle, joka laukoi heti kiekon tarkasti yläkulmaan. Koko ajan alkukauden aikana peliään parantaneelle Kivenmäelle maali oli kauden kolmas ja samalla kultainen kypärä siirtyi jälleen tuttuun osoitteeseen.

Ässien kiri katkesi kuitenkin erittäin ikävällä tavalla, kun Ässien pelatessa ylivoimaa Severi Sillanpää sekä Atte Pentikäinen kilpailivat kulmaan toimitetusta kiekosta. Sillanpää työntää kevyesti Pentikäistä tilanteessa selästä ja ilmeisesti kovan vauhdin vuoksi Pentikäinen lysähtää laitaan. Päätuomarikaksikko Tom Laaksonen - Jukka Hakkarainen eivät nähneet aluksi tilanteessa mitään väärää, mutta kun Pentikäinen ei nousekaan tilanteesta jatkamaan peliä, Tom Laaksosen käsi nousee pystyyn. Hyvin nopeasti Sillanpäälle näytetään päätyovea ja samasta aukosta hieman myöhemmin menee myös Atte Pentikäinen - tosin paareilla kannettuna. Tilanteen jatkoseuraamukset selviävät luultavasti huomenna.

Ikävän loukkaantumisen seurauksena myös tuomariston ote herpaantuu ja Ässät saa kaksi suhteellisen kevyttä rangaistusta Sillanpään 5+20 minuuttisen seuraksi. Ässät taistelee alivoimalla uhrautuvasti, mutta loputtomiin asti se ei kanna ja lopulta Jori Lehterä pääsee ampumaan terävästä poikittaissyötöstä lukemiksi 1-4.

Kolmas erä pelailua

Kolmannessa erässä Ässät saa mahdollisuuksia nousta peliin vielä mukaan vierasjoukkueen sortuessa jäähyilyyn. Tappara otti erässä peräti seitsemän kahden minuutin rangaistusta, mutta Ässien ylivoimapelistä puuttui suoraviivaisuus ja maalinedustapelikin jätti toivomisen varaa. Osassa tuomioista ilmassa oli selkeää paikkailun makua, mutta joka tapauksessa ylivoimapelaaminen jätti paljon parannettavaa. Kertaalleen kiekko tosin saatiin maaliin, mutta Tom Laaksonen hylkäsi osuman heti käsimaalina. Tilannetta tosin tarkasteltiin vielä videoltakin, mutta tuomio ei tällä kertaa muuttunut "hovissa".

Lisäksi Ässien luottopuolustajaksi noussut Dan Iliakis ampui kiekon tolppaan ja Mika Niemelle pelattiin avopaikka maalin kulmalle, mutta tällä kertaa onnikaan ei ollut Ässillä myötä.

- Siellä on tarjolla sankarinviittaa ylivoimalla pakeille, jotka haluaa ottaa sen paikan ja hyökkääjille, jotka haluaa sitä. Tänään oli ihan tarpeellinen määrä paikkoja. Toinen ja kolmas erä olivat jo vähän sinne suuntaan, missä meidän pitäisi olla.

- Positiivista oli, että pelattiin kunnon Patasydämellä alivoimapeliä. Kaverit blokkasi laukauksia ja taisteli hyvin, Rautakallio jatkoi.

Ässillä ei ole varaa jäädä harmittelemaan huonoa alkua tätä iltaa pidemmälle. Joukkue matkustaa jo huomenna Ouluun, jossa se kohtaa torstaina Kärpät.

Ässien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


HC Ässät Pori Oy - logo

Ässät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSaku Salmela siirtyy Ässiin

Saku Salmela siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Saku Salmelan kanssa. 27-vuotias puolustaja siirtyy Ässiin kasvattajaseurastaan Helsingin IFK:sta, jonka riveissä Salmela oli tänä keväänä saavuttamassa SM-pronssia.

Lue lisää
Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät kiinnitti lupaavia nuoria

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Lenni Killisen sekä puolustaja Juuso Ketolan kanssa.

Lue lisää
Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Peter Tiivola vahvistaa Ässiä

Ässät vahvistaa hyökkäystään Peter Tiivolalla. Kaksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa tehnyt keskushyökkääjä siirtyy Poriin Rauman Lukosta, jonka riveissä Tiivola pelasi kaksi 25 tehopisteen kautta.

Lue lisää
Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Aleksi Rekonen siirtyy Ässiin

Ässät on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen hyökkääjä Aleksi Rekosen kanssa. Rekonen siirtyy Ässiin Lahden Pelicansista, jonka riveissä 24-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella 60 ottelua tehoin 11+17 =28.

Lue lisää
Ässille neljä jatkosopimusta

Ässille neljä jatkosopimusta

Niklas Appelgren, Teemu Vuorisalo, Mikael Saha sekä Henri Kiviaho jatkavat Ässissä.

Lue lisää
Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät kiinnitti kaksi lupausta

Ässät on tehnyt kolmevuotiset pelaajasopimukset hyökkääjä Otto Kivenmäen sekä puolustaja Niklas Peltomäen kanssa.

Lue lisää