Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Niina Koivunen jatkaa, nuoria lahjakkuuksia harjoitusryhmään

 
Niina Koivunen jatkaa, nuoria lahjakkuuksia harjoitusryhmään


21 juoksua 29 ottelussa naisten superpesiksessä päättyneellä kaudella lyönyt Niina Koivunen jatkaa Pesäkarhuissa. Sopimus on yksivuotinen.

Pesäkarhujen 20-vuotiaalle omalle kasvatille päättynyt kausi oli ensimmäinen naisten superpesiksessä. "Niina pelasi todella hyvän kauden meidän toisena lyöjäjokerina. Hän löi useissa otteluissa tärkeitä juoksuja ja kaikenkaikkiaan yli 20 lyötyä ensimmäisellä kaudella on erinomainen määrä", Pesäkarhujen urheilutoimenjohtaja Petri Kaijansinkko kehuu Vaasaan opiskelemaan muuttanutta Koivusta.

Pesäkarhut on myös valinnut nuoria lahjakkuuksia naisten superpesiksen harjoitusryhmään tulevaksi harjoituskaudeksi. Omista juniorijoukkueista ryhmään tulevat Emilia Harjunen(-92 synt.), Janni Joensuu(-93), Meea Lehtinen(-92), Julia Peltola(-92) ja Mia Sulonen(-91). Heistä Sulonen ja Joensuu ovat ryhmässä ensimmäistä kauttaan, muut olivat mukana jo päättyneellä kaudella. Lisäksi Pesäkarhujen harjoitusryhmään liittyy -91 syntynyt Susanne Ojaniemi Hyvinkään Tahkosta. Hän pelasi kaudella 2009 Tahkon b-tytöissä ja ykkössarjajoukkueessa, pelaten myös b-tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa.

"Olen tarkkaillut omia nuoria pelaajiamme kymmenissä, varmastikin kohta sadoissa päättyneen kauden aikaisissa tapahtumissa, niin peleissä kuin harjoituksissakin. Lisäksi iso osa b-tytöistämme kuuluu Psyllin Urheilulukioon, jossa valmennan heitä neljänä päivänä viikossa. Näiden kokemusten perusteella voin sanoa että niin nyt valituissa kuin muissakin ahkerissa nuorissamme on lahjakkuutta riittävästi. Toivottavasti Milla Jakosen nousu kesken viime kauden naisten superpesisjoukkueemme kokoonpanoon on kaikille nuorillemme motivaatiota entisestään lisäävä esimerkki. Emilian,Jannin,Meean,Julian ja Mian takana on kasvamassa muitakin lupauksia, joiden aika nousta naisten ryhmään tulee myöhemmin, mikäli vaan omaa halua ja intoa riittää.

Ojaniemen Susannen olen nähnyt pelaavan muutaman ottelun ja hänen valintansa b-tyttöjen itä-länteen kertoo myös pelaajan lahjakkuudesta. Lisäksi minut vakuuttivat ne tiedot mitä olen saanut nuorukaisen osaamisesta aika moneltakin hyvinkääläiseltä pesiksen asiantuntijalta. Käytännön asioissa Susannen liittymistä harjoitusrinkiimme helpottaa hänen isoisänsä asuminen Porissa", Petri Kaijansinkko taustoittaa nuorten valintoja Pesäkarhujen harjoitusryhmään.

Pesäkarhujen naisten superpesisjoukkueen harjoitusryhmän kooksi tulee muotoutumaan noin 18 pelaajaa, joista muutaman tilanne on vielä avoinna. Pesäkarhut pelasi päättyneellä kaudella nuorten superpesistä kahden b-tyttöjoukkueen voimin ja myös tulevaksi kaudeksi pelaajia on lukumääräisesti paljon. "Emme ole vielä tehneet ihan lopullista päätöstä joukkueiden määrästä, mutta näyttäisi siltä että b-tyttöjen ikäryhmässämme on jopa enemmän pelaajia kuin viime kaudella.  Tämän hetken tietojen mukaan -91,-92 ja -93 syntyneitä pelaajia on lähdössä mukaan yhteensä 28. Valmentajatiimin rakentaminen b-tytöille on nyt seuraavana haasteena kun pelaajien päätökset uransa jatkamisesta ovat periaatteessa tiedossa", Kaijansinkko kertoo.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2009 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhut nappasi suvereenin 2-0 voiton Rauman Lukosta kotikentällään Erku-Areenalla tiistai-illalla. Porilaisten peli oli kylmäpäistä, eikä virheisiin sorruttu niin paljoa, kuin mitä vastustaja joutui kokemaan.

Lue lisää
Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut jatkoi positiivisia peliotteitaan tiistai-illalla Erku-Areenalla sarjanousija Oulun Lipottaria vastaan. Porilaisten alun juoksujuhlasta huolimatta ottelusta kehkeytyi jännittävä kamppailu aina viime metreille saakka.

Lue lisää
Pesäkarhut saa vieraita Oulusta

Pesäkarhut saa vieraita Oulusta

Pesäkarhujen ylemmän jatkosarjan tiivis ottelutahti jatkuu huomenna tiistaina kotipelissä Oulun Lipottaria vastaan.

Lue lisää
Pesäkarhut kaatoi Kempeleen Kirin kotiutuskisan jälkeen

Pesäkarhut kaatoi Kempeleen Kirin kotiutuskisan jälkeen

Pesäkarhut matkasi ylemmän jatkosarjan kolmanteen kamppailuun Kempeleen Kirin vieraaksi. Ottelu oli äärimmäisen tasainen ja lopulta ratkaisua jouduttiin hakemaan aina neljännestä kotiutuslyöntikilpailusta saakka.

Lue lisää
Pesäkarhut voitti paikallistaiston niukasti

Pesäkarhut voitti paikallistaiston niukasti

Pesäkarhut nappasi itselleen kaksi sarjapistettä ylemmän jatkosarjan paikallistaistossa Rauman Lukkoa vastaan. Paikalle ottelua oli saapunut seuraamaan 1115 pesäpallon ystävää.

Lue lisää
Naisten Superpesiksen Halli-SM-lopputurnaus

Naisten Superpesiksen Halli-SM-lopputurnaus

Pesäkarhut emännöi huomenna lauantaina 11. maaliskuuta Naisten Superpesiksen Halli-SM-lopputurnausta, jossa kauden ensimmäisistä SM-mitaleista kamppailevat yhdessä kotijoukkueen kanssa Manse PP, Oulun Lipottaret ja viimeisempänä jatkoon selvinnyt Lappeenrannan Pesä-Ysit.

Lue lisää