Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kolme pistettä Joensuusta

 
Kolme pistettä Joensuusta


FC PoPa haki Joensuusta kolme pistettä, kun JIPPO kaatui 3-0. Vaikka kenttä oli todella huonossa kunnossa ja isäntien turhautuminen näkyi lukuisina vahingoittamisyrityksinä niin PoPa piti loppuun asti päänsä kylmänä ja otti tukevan otteen sarjan neljännestä sijasta. PoPan maalintekijöinä kunnostautuivat Tom Melarti kahdesti ja Kari-Pekka Koivunen kerran niin porilaisten suurin sankari oli tänään joukkueen bussikuski Mikko Mäkinen. Matkalla Joensuuhun sattui tilanne, joka olisi voinut päättyä traagisesti, vastaantuleva auto ajautui PoPan bussin kaistalle mutta Mikon loistava reagointi tilanteeseen esti yhteentörmäyksen ja tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

PoPan tavoite on sarjassa sijoittua neljän parhaan joukkoon ja joukkue astelikin kentälle sillä asenteella, mitä voittamiseen tarvitaan. Kun pelikellossa oli 18 minuuttia PoPa siirtyi johtoon, Ilkka Santahuhta syötti Melartille boksiin ja nopena kääntymisen jälkeen pallo tolpan kautta verkkoon. Melartilla oli loistava tilaisuus siirtää PoPa kahden maalin johtoon mutta Teemu Vihtilän antamasta syötöstä läpiajoon johtanut tilanne päättyi maalittomana, kun kentän huonohko nurmi teki tepposet ja pallo pomppasi säärisuojaan juuri ennen laukausta. Näin tauolle PoPan johtaessa maalilla ja tilannetta voi pitää ansaittuna, sillä JIPPO ei pystynyt luomaan ensimmäisellä puoliajalla kunnon paikkoja.

Toinen puoliaika ensimmäisillä minuuteilla ei kumpikaan joukkue päässyt kunnon paikoille vaan pallosta taisteltiin pääasiassa keskialueelle. PoPa siirtyi kahden maalin johtoon 57 minuutilla, kun vaihdosta kentälle tullut Kari-Pekka Koivunen taisteili pallon maaliin, vahva ajo oikealta laidalta ja vasemmalla jalalla laukaus etunurkkaan ja maalivahti oli voimaton. Tämän maalin jälkeen isännätkin heräsivät taisteluun ja saivatkin muutaman maukkaan paikan, ensin pusku oli menossa kohti maalia mutta pysähtyi omaan pelaajaan ja muutama minuutti tästä heillä oli läpiajo mutta Lauri Pirhonen torjui varmasti. Samu Ruisniemellä oli mahdollisuus lisätä PoPan johtoa mutta pusku suuntautui päin maalivahtia. 81 minuutilla PoPa joutui suorittamaan vaihdon, kun puoliajalla kentälle tullut Koivunen jouduttiin vaihtamaan kentältä pois jalkavamman takia mutta vamman ei pitäisi olla vakava. Kellossa 90 minuuttia ja Melarti iski läpiajon päätteeksi PoPan voittolukemat 3-0.

Ilkka Santahuhta oli tyytyväinen voitosta.

- Joensuuhun on pitkä matka ja päätettiin, että ilman pisteitä ei takaisin tulla ja pelattiin aika tasapanoinen peli ja ansaittin voitto. Ensi lauantaina on kauden viimeinen peli ja otetaan siitä voitto ja varmistetaan neljäs sija, joka olisi hyvä sijoitus nousijajoukkueelta.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2009 Miesten edustusjoukku

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää