Metsästysretken saaliiksi täydet sarjapisteet

FBT Pori kaatoi kauden toisessa ottelussaan Porin urheilutalolle saapuneet pohjanmaalaiset. Jännittävien ja jopa dramaattisten vaiheiden jälkeen tulostaululla komeili kotijoukkueen 5-2 (2-1, 0-1, 3-0) voittolukemat.

Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset. FBT Pori lähti otteluun ilman kolmea "luottopuolustajaa", kun työkiireiden vuoksi sekä Mikko Raivio, Jussi Taskinen että kapteeni Jani Vettenranta olivat poissa pelaavasta kokoonpanosta. Kokoonpanoon oli puolestaan nostettu "uusina niminä" A-junioreissa tehokkaasti häärinyt Petteri Hulkko ja Joni Rokosa. Sekä ensimmäisesti ottelusta poissa niinikään ollut ja ensiesiintymisen FBT Porin paidasssa tehnyt Timo Heinilä.

Ottelun ensimmäinen erä ei lähtenyt kotijoukkueen kannalta odotetusti liikkeelle. Vaikeaksi vastustajaksi tiedetty BlueFox onnistui pitämään FBT Porin todelliset maalipaikat vähissä. FBT:lle myös tarjottiin kaksi kertaa ylivoima mahdollisuus. Ensimmäisessä ottelussa tuhoisaa kieltään puhunut ylivoima ei nyt tuottanut tulosta, pikemminkin päin vastoin, kun harhasyötön päätteeksi BlueFoxin Jarno Pahkakangas pääsi läpiajoon ja ohitti maalissa hyvin torjuneen Jarkko Saastamoisen. FBT Porin ensimmäisen erän maalit viimeisteli Juho Miilunpalo ja Hannu Katila, lähes identtisesti maalintakaa tulleista nappisyötöisä. "Toimistossa" syöttäjinä tällä kertaa toimi paremminkin maalintekijöiksi luokiteltavat Juha Tikka ja Miikka Läntinen.

Toisen erä oli täynnä dramatiikkaa. Erä alun FBT Pori epäonnistuneen ylivoiman jälkeen, joukkue kärsi puolestaan helpohkon 5 minuuttisen alivoimalla. Erän lopussa FBT Porin maalinedushässäkän päätteeksi maalivahti Saastamoinen sai huitomisesta osuman näpeilleen. Tuloksena liitoksistaan irronnut pikkusormi ja seurauksena matka päivystystävälle lääkärille. Torjuntavastuu siirtyi näin pikakomennuksella Mika Elolle, joka pääsi näin niin ikään suorittamaan ensiesiintymisensä virallisissa sarjapeleissä FBT Porin maalinsuulla.

Kolmanteen erään FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen teki muutaman kokoonpano muutoksen ja päästi mm. "penkillä" istuneen Rokosan kentälle. Merikarvian mies kiitti luottamuksesta ja paukitti ensimmäisessä vaihdossaan voittomaaliksi jääneen maalin Ville Vahteran oivallisesta syötöstä. Ville Salonen lisäsi FBT:n jo kahden maalin johtoasemaan Tatu Ruohosen syöttäessä. Lopullinen sinetti ottelulle saatiin, kun Blue Foxin "pahamies" Pahkakangas työnsi itsensä jäähypenkille. FBT ylivoima ei tällä kertaa säälinyt vaan Miikka Läntinen löi tutulta paikaltaan viimeisen osuman Salosen syöttäessä. Kun vielä Elo FBT Porin maalilla piti päätös erässä maalin puhtaana, torjuen kaikenkaikkiaan 11 laukausta jatkaa FBT Pori kahden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä.

FBT Porilla on nyt edessä kolme vierasottelua. Tulevana keskiviikkona joukkue kohtaa Suomen Cupin 3.kierroksella Rauman Salban. Tulevana lauantaina FBT Pori matkustaa runkosarjan ensimmäiseen vierasotteluun Espooseen, jossa vastassa on sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Indians. FBT Pori seuraava kotiottelu on vasta 1.11., kun Porin urheilutalolle saapuu sarjanousija ISB - Ilmajoki.

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com

FBT Pori - logo

FBT Pori - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.