Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Karhu HT:lle hyvän viisikkopelin turvin voitto vajaamiehisestä Salo HT:stä

 
Karhu HT:lle hyvän viisikkopelin turvin voitto vajaamiehisestä Salo HT:stä


Lähtökohdat illan otteluun Karhu HT:n ja sarjan toisen "rahajoukkueen" Salo Hockey Teamin välillä lupasivat kohtuullisen tasaista ottelua, vaikkakin Salolaisilta uupui paljon pelaajia kokoonpanosta, mm. Rotoflyereiden erikoismies Jari Kylä-Uuppo oli sivussa loukkaantumisen johdosta.

Ensimmäinen erä lähti tunnustellen liikkeelle ja kohtuullisen heikosti viheltänyt tuomarikaksikko Laitanen-Mäkisalo passitti Salolaisia jäähyaitioon kolme kertaa kohtuullisen heppoisilla vihellyksillä ensimmäisen kympin aikana.

Erän puolessavälissä Karhu HT:n kenttä Nenonen-Helmejoki-Vähäruka järjesti aktiivisen pelaamisen ansiosta tilanteen Salon kenttäpäätyyn, Niko Vähä-Ruka antoi oivallisen syötön ja ajassa 9:37 Mika Nenonen sivalsi kovalla ja erittäin tarkalla rannarilla kiekon etuyläkulmaan. Erä jatkui Karhu HT:n komennossa ja erän puolenvälin jälkeen Juha Raukola vapautti loistavalla läpisyötöllä Nenosen läpiajoon, Nenonen polki läpi, vei kiekon rystylle ja nosti ajassa 12:01 kiekon maalin kattoon. Tuomarit jatkoivat ensimmäisessä erässä tiukalla linjalla viheltämistä, ja Piiroisen jäähyn aikana Jussi Helmejoki lämäsi kiekon viivasta ohi Salo HT:n maalilta ensimmäisen erän jälkeen vaihdetun Mika Peipon, veto ei ollut kova, mutta erittäin tarkka mennen takakulmaan juuri patjan yli. Erän loppupuolella Salolaiset saivat ottelun ensimmäiset kunnon tilanteet, mutta HT:n maalilla Niilo Kerminen selvitti tilanteen kolmella peräkkäisellä torjunnalla.

Toisessa erässä peli pysyi Karhu HT:n hallussa pääosin Salolaisten heikon viisikkopelin johdosta. Tuomarit passittivat pelaajia tasaisin väliajoin jäähyboksiin, linjan heitellessä hieman erikoisesti, välillä jäähylle joutui hipaisuista ja välillä jätettiin kohtuullisen selviäkin tilanteita viheltämättä. Vielä kun molemmat joukkueet pelasivat passiivista ylivoimaa ja aktiivista alivoimaa, niin tilanne säilyi ennallaan aina erän loppupuolelle saakka, jolloin Karhu HT:n ylivoima tuotti tulosta ja Jussi Helmejoki löysi loistavalla syötöllä Nenosen takakulmalta, joka sai ajassa 39:51 lyödä kiekon käytännössä tyhjiin. Helmejoen johtama kenttä oli koko pelin ajan selvästi Karhu HT:n pirtein ja varsinkin Vähä-Rukalla oli todella aktiivisen ja lennokkaan luistelun ansiosta mahdollisuuksia iskeä kiekko reppuun useamman kerran.

Kolmas erä lähti käyntiin myös Karhu HT:n hallinnassa, mutta lepsuilut viisikkopelissä antoivat paikkoja myös Salolaisille iskeä maaleja. Erän alkupuolella Mika Takanen riisti kiekon hyvin hyökkäyspäässä ja sai kiekon ylärimaan, muttei sen lähemmäksi. Hieman tämän jälkeen Antti Törmänen nousi siniviivalle ja laukoi kiekon tulisesti ristikkoon.

Näiden tilanteiden jälkeen Karhu HT:n pakka hajosi vielä lisää ja viisikon hajottua Salo HT pääsi hyökkäämään kahdella nollaa vastaan ja Salolaisten joukkueen ylivoimaisesti paras pelimies Anatoli Bogdanov syötti kiekon Ville Niemiselle joka sai lyödä kiekon käytännössä tyhjiin. Tilanteessa tuomareille tuli kylläkin ehkä ottelun selvin kämmäys, kun Bogdanovin sählättyä kiekon kanssa viivan päällä, oli Nieminen ehtinyt jo yli metrin verran paitsioon.

Ottelun loppupuolella Salo HT sai vielä ylivoiman jonka aikana Sami Kivelä löysi hyvällä pitkällä syötöllä Bogdanovin, joka polki pakkien välistä karkuun ja sai lyödä oman riparinsa sisään. Ottelun viimeisellä sekunnilla Salolaiset vielä koomailivat kiekon Tino Sandhulle joka sai iskeä kiekon tyhjiin.

Ottelussa Karhu HT:n viisikkopeli toimi kolmatta erää lukuun ottamatta niin hyvin, että Salolaiset eivät päässeet juurikaan tekopaikoille. Kolmannessa erässä viisikkopeli alkoi rakoilemaan ja joukkue päästi Salolaiset aivan turhaan ainakin näennäisesti mukaan peliin. Esitys oli kuitenkin jälleen lupauksia antava ja varsinkin jos jossain vaiheessa joukkue pääsee jatkopeleihin, tulee viisikkopelin ja pelisysteemin toimivuus erityisesti korostumaan.

Karhu HT:n tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Karhu HT ry - logo

Karhu HT - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutSakari Salminen palaa Ässiin

Sakari Salminen palaa Ässiin

Ässät on tehnyt pitkän sopimuksen hyökkääjä Sakari Salmisen kanssa. Sopimus kestää kevääseen 2020 asti ja se sisältää ulkomaan-pykälän kaudesta 2019 – 2020.

Lue lisää
Jarno Kärki palaa Ässiin

Jarno Kärki palaa Ässiin

Ässät ja Jarno Kärki ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennus uudistuu kauden jälkeen

Ässien valmennuksessa tapahtuu muutoksia. Tämän kauden päävalmentaja Jyrki Aho ei jatka seurassa kaudella 2018 - 2019.

Lue lisää
Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Isokokoinen Antoine Laganière täydentää Ässien joukkueen

Ässät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Antoine Laganièren kanssa.

Lue lisää
Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Anton Fonzen Karhu HT:n riveihin

Ässäkasvatti Anton Fonzen liittyy Karhu puolustukseen yksivuotisella sopimuksella.

Lue lisää
Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Ässät ja Karhu HT aloittava yhteistyön

Porilaisten urheiluseurojen yhteistyö kehittyy, kun Ässät ja Karhu HT aloittavat yhteistyön.

Lue lisää