Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FC Jazz-j viime hetken osumalla miesten Pikkufinaalin voittoon

 
FC Jazz-j viime hetken osumalla miesten Pikkufinaalin voittoon

Miesten Pikkufinaalin ratkaisu venyi aivan viime sekunneille saakka, kun FC Jazz-j ja City Stars ottivat toisistaan mittaa. Lopulta porilainen FC Jazz nousi 2-1 (0-1) –voittoon.

Ratkaisu viime sekunneilla

Ottelu alkoi puolin ja toisin vauhdikkaasti. City Stars oli kuitenkin alussa hieman niskan päällä. Ottelun avausmaali nähtiinkin 19. minuutilla juuri lahtelaisten toimesta. Teemu Heinonen antoi kulmapotkun ja pallo painui suoraan takakulmaan.

Ottelu jatkui City Starsin hienoisessa hallinnassa, mutta vaarapaikkoja ei nähty kummassakaan päädyssä. Jazzin paras paikka tuli ensimmäisen puoliajan lopulla, kun porilaiset saivat epäsuoran vapaapotkun rangaistusalueen sisältä. Joao Gaettin laukaus kuitenkin kilpistyi puolustusmuuriin ja näin tauolle lähdettiin lahtelaisten johtaessa ottelua.

Toinen puoliaika jatkui tasaisena. Tunnin kohdalla Jazz oli tasoittaa ottelu, kun Jarkko Reinikka lähetti puolesta kentästä kierteisen vapaapotkun City Starsin maalille. Ari Qvist ei aivan ylettänyt puskemaan palloa verkkoon ja lahtelaisvahti Janne Leino venytti yläkulmasta maalia kohti menneen vaparin.

Viilenevässä syysillassa kentällä tunteet alkoivat lämmetä ottelun loppua kohden. Kumpikin joukkue antoi taistelun tiimellyksessä kaikkensa.

64. minuutilla nähtiin porilaisten tasoitusmaali. Miika Pertola eteni vasemmalta laidalta City Stars-puolustuksen läpi ja sijoitti pallon varmasti ohi Leinon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Pertola oli lähellä iskeä illan toisen osumansa. Qvist vapautti hänet läpiajoon, mutta Pertolan sijoitus kilpistyi tolppaan. Hetkeä myöhemmin Pertola eteni jälleen väkevästi laidalta ja pallo ajautui Topi Mattilalle, jonka vedon City Stars –puolustus putsasi kuitenkin maaliviivalta.

Muutama minuutti ennen loppua Jazzin Jussi Leinonen pääsi kulmapotkusta puskemaan, mutta pallo meni niukasti ohi maalin. Ottelu näytti menevän jo rangaistuspotkukilpailuun, mutta Jazz sai viimeisellä minuutilla vielä vapaapotkun. Reinikka lähetti pallon maalille, josta Jazz pelaaja pääsi puskemaan pallon ylärimaan. Jatkopallosta Sami Rintanen puski pallon verkkoon ja porilaisten juhlat olivat valmiita alkamaan.

Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila oli finaalivoitosta mielissään, vaikka peliesitys ei täysin tyydyttänytkään valmentajaa.

- Kun lopussa tekee maalin, niin toinen ei enää ehdi tasoittamaan, Mannila heitti ottelun päätyttyä.

- Tämä ei ollut meiltä huippuesitys, mutta tuloksesta tässä pelataan. Alusta oli erilainen johon olimme tottuneet. Se oli paljon nopeampi ja sitä kautta tulleen epävarmuuden myötä meillä tuli ensimmäisellä jaksolla paljon hölmöjä ratkaisuja. Heidän tekemä maali oli sääli, kun se tuli niin helposti. Tämä joukkue on kuitenkin henkisesti vahva ja kausi on hyvä lopettaa tällaiseen voittoon, Mannila totesi.

City Starsin päävalmentaja Luciano Martins harmitteli sitä, ettei nuoren joukkueen henkinen kantti riittänyt loppuun saakka.

- Tietysti tappio harmittaa. Ensimmäinen puoliaika oli kokonaan meidän hallinnassamme. Pelin edetessä kuitenkin päästimme vastustajan mukaan. Meillä oli joukkueessa paljon poissaoloja ja paljon B-junioreita mukana ja huomasi, ettei heidän päänsä välttämättä kestä vielä tällaista ottelua, Martins mietti.

- Pelasimme kuitenkin tämän kauden Kolmosessa ja vastassa oli hyvä Kakkosen joukkue ja kyllä pojat taistelivat tänään hyvin, Martins kiitteli.

FC Jazz-j – City Stars 2-1 (0-1)
19. Teemu Heinonen 0-1
64. Miika Pertola 1-1
90. Sami Rintanen 2-1

Kokoonpanot
FC Jazz-j:

1. Ville Rapeli
4. Jussi Leinonen
5. Joao Gaetti (v)
8. Ville Ulanen (k)
10. Jarkko Reinikka
13. Joonas Salo
14. Topi Mattila -> 81’23. Jukka Ranne
15. Ari Qvist
20. Miika Pertola (v)
32. Aleksi Nurminen -> 33’ 6. Eero Salminen
33. Sami Rintanen

Vaihtopelaajat:
99. Tommi Heinonen
9. Jonne Tuominen
11. Jussi Koivuniemi
19. Lauri Tenhunen
21. Kai Sillanpää

Valmentajat: Mikko Mannila ja Sami Rintanen
Huoltajat: Ismo Kankaanpää ja Pasi Salo
Joukkueenjohtaja: Petri Mikkelsson
Manageri: Rauli Alakruuvi

City Stars:
12. Janne Leino
8. Teemu Toukonen (k)
10. Olli Riikonen
14. Miika Lähdesmäki
17. Vesa Artoma
18. Jens Tanskanen -> 79’ 22. Timo Lekkermäki
19. Markus Hietala
26. Albert Aaltonen
27. Don Grosset -> 67’ 16. Jarno Huttunen
28. Teemu Heinonen -> 83’ 2. Antti Hukka

Vaihtopelaajat:
1. Tom Hellqvist
21. Sampo Clewer
24. Jarkko Vuontelo
25. Jari Ahonen

Päävalmentaja: Luciano Martins
Huoltajat: Roope Ahvonen, Ismo Korhonen ja Toni Liimatainen
Joukkueenjohtaja: Sami Kollanus
Manageri: Jarmo Ahvonen

Erotuomari: Vesa Toivola
Avustavat erotuomarit: Olli Jantunen ja Soran Enayati

 FC Jazz -j:n tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää