Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yksi hyvä erä riitti voittoon

 
Yksi hyvä erä riitti voittoon

Kärpät hävisi kaksi erää, Oulu ei saanut kuitenkaan pistettäkään.

Porin Kärpät voitti kaukalopalloliigan avausottelunsa äärimäisen niukasti. Vastassa ollut RB-Oulu voitti ottelun ensimmäisen ja viimeisen erän, mutta kotijoukkue korjasi kuitenkin täyden pistepotin lukemin 11-10.

KÄRPÄT TUHLAA MAALIPAIKKOJA AVAUSERÄSSÄ

Kotijoukkue lähti otteluun vauhdilla ja se järjestelikin maukkaita paikkoja ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Hyvistäkään paikoista palloa ei saatu menemään oululaisten verkkoon. Avausmaalin teki kuitenkin Kärpät, kun peliaikaa oli pelattuna runsas neljä minuuttia. Kärpät pelasi ylivoimalla,kun Niko Papinaho syötti ja Rami Välimaa teki lukemiksi 1-0. Tämän jälkeen RB-Oulu tuli mukaan otteluun ja vain Joni Meskasen loistotorjunnat pitivät lukemat kotijoukkueen johdossa. Pelikellon näyttäessä aikaa 8.49 vierasjoukkue kuitenkin iski. Juha Heikkinen sai pallon Olli Holopaiselta ja peli oli tasa n. Tämän jälkeen tuli kotijoukkuea. Se iski vajaaseen kahteen minuuttiin kaksi näyttävää maalia. Ensin Rami Välimaa teki lukemiksi 2-1 ja sitten ylivoimalla 3-1 lukemat taiteili ensimmäisen liigamaalin kärppäpaidassa Pasi Tuominen. Tuomisen luja lämäri meni aivan maalin alanurkkaan eikä hyvin maalissa avauserän pelannut Simo Tonteri voinut laukaukselle mitään. Tuon maalin jälkeen olisi uskonut,että avauserä olisi mennyt kotijoukkueen nimiin. Toisin kuitenkin kävi, kun ensiksi Jarmo Viippola teki ylivoimalla 3-2 ja parin minuutin päästä sama mies suoraan vapaalyönnistä jo lukemat 3-3. Edelleen kotijoukkue nukkui ja myös Pasi Korkatin veto painui porilaismaaliin. Ottelun ensimmäinen erä meni siis vieraille lukemin 3-4.

KÄRPÄT HERÄÄ TOISEEN ERÄÄN JA OMA PÄÄ PYSYY PUHTAANA

Kärpät mietiskeli tekemisiään erätauolla ja kopista tulikin aiv an toinen joukkue. Kahden minuutin pelin jälkeen kentän hahmo Rami Välimaa teki ottelun kolmannen maalinsa. Viisi minuuttia mentiin päästä päähän ja sitten oli taas kotijoukkueen tehohetken aikana. Se iski kolmessa minuutissa neljä maalia ja peli oli jo 8-4. Ensin Niko Papinaho teki 5-4, sitten Mikko Peltonen 6-4 ja jatko samalla kaavalla 7-4 Papinaho ja 8-4 Peltonen. Viimeiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen neljän maalin johdossa.

KOLMANNEN ERÄN ALKU VIERASJOUKKUEEN NÄYTÖSTÄ

Jos oli kotijoukkueen leirissä herätty pelaamaan ottelun ensimmäisellä erätauolla, niin toisen erätauon jälkeen joukkue oli taas umpiunessa. Vierasjoukkue RB-Oulu iski kolmannen erän alussa pelin tasoihin pelikellon näyttäessä 45.15. Siis neljä maalia vajaassa neljässä minuutissa. Ensin ajassa 41.24 Lasse Eskelinen kavensi lukemiksi 8-5, sitten ylivoimalla lukemat 8-6 Jarmo Viippolan illan k olmannella maalilla. Sitten vajaassa minuutissa vielä kahdesti, 8-7 Ville Hälikkä ja tasoitus 8-8 Jere Väisänen. Näissä maaleissa kotijoukkuetta vietiin kuin "kuoriämpäriä". Maalien jälkeen Kärpät sai pelata kaksi kertaa ylivoimalla ja nyt ylivoima onnistui molemmilla kerroilla. Ensin Hannu Tala niittasi pallon Harri Jalosen syötöstä verkon perille ja toisessa ylivoimassa Jaakko Mäkelän veto yllätti oululaismaalivahdin totaalisesti. Mutta....mutta, vielä ei ollut oululaisryhmä lannistunut. Olli Holopaisen ja Tomi Mainion maaleilla se nousi vielä kerran kiusaamaan kotijoukkuetta. Kotijoukkueen onneksi Rami Välimaa oli sunnuntaina pelipäällä. "Välly" iski yksilösoolon jälkeen pallon vastustamattomasti oululaismaaliin, kun peliaikaa oli jäljellä enää runsas minuutti. Syötön voittomaaliin antoi Joni Meskanen. Oulu yritti lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta porilaisjoukk ue kesti ja täysi pistepotti jäi Poriin.

Kotijoukkueen paras osa oli ns. punainen ketju, jossa Rami Välimaa iski tehot 4+1,Niko Papinaho 2+3 ja Jaakko Mäkelä 1+3. Puolustuksen parhaat Antti Majakulma ja kovasti yrittänyt Marko Luukkonen.

Vieraiden paras "vanha pappa" Jarmo Viippola 3+2 tehoilla. Pelinumero 44 on sama kuin ikä, mutta kentällä ikää ei huomaa, päinvastoin vauhtia ja taitoa on vaikka nuoremmille jakaa. Harmi,ettei noilla tehoilla saanut edes yhtä pistettä mukaan pohjoisiin.

Ottelun erikoisuudet:

-Tällä kaudella liigassa ei ole ollenkaan maalituomareita. Maalituomarit korvaa pakolliset muikkuverkot, joiden avulla tuomareilla on helpompi tehtävä huomata syntynyt maali. Tässä ottelussa syntyi kuitenkin maali, jonka kaikki muut näkivät, paitsi ottelun tuomarikaksikko.

-Ottelun yleisömäärä, vajaat 400 katsojaa oli iloinen yllätys ainakin  joukkueenjohtaja Markku Viitalammelle. -Jos jokaisessa pelissä pystymme vastaaviin lukemiin, olen tyytyväinen, sanoi Viitalampi. -Pelit eivät kuitenkaan tarvitse olla näin yleisöön meneviä kuin tämä, jatkoi Markku Viitalampi.

-Sarjaohjelman teko hieman mietityttää, kun avauspelin jälkeen Kärpät huilaa kaksi viikkoa ja pelaa sitten kaksi vieraspeliä peräkkäin. Tästä johtuen seuraava kotiottelu on vasta kuukauden kuluttua?

Maalitilastot:
I erä

4.13 1-0 Rami Välimaa (Niko Papinaho)yv.
8.49 1-1 Juha Heikkinen (Olli Holopainen)
10.03 2-1 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
11.45 3-1 Pasi Tuominen (Rami Välimaa)yv.
14.52 3-2 Jarmo Viippola (Tomi Mainio)yv.
17.18 3-3 Jarmo Viippola
18.00 3-4 Pasi Korkatti (Jukka Molander)

II erä
22.07 4-4 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
27.22 5-4 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä) e 28.26 6-4 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
29.13 7-4 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
30.13 8-4 Mikko Peltonen

III erä
41.24 8-5 Lasse Eskelinen (Jarmo Viippola)
43.48 8-6 Jarmo Viippola (Olli Salmela)yv.
44.39 8-7 Ville Hälikkä
45.15 8-8 Jere Väisänen (Olli Holopainen)
47.01 9-8 Hannu Tala (Harri Jalonen)yv.
50.06 10-8 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)yv.
51.18 10-9 Olli Holopainen (Valtteri Matturi)
54.34 10-10 Tomi Mainio (Jarmo Viippola)
58.43 11-10 Rami Välimaa (Joni Meskanen)

Torjunnat:
Kärpät Joni Meskanen 39
RB-Oulu Simo Tonteri 45

Jäähyt:
Kärpät 3x2min
RB-Oulu 5x2min

Palkitut:
Kärpät Rami Välimaa
RB-Oulu Jarmo Viippola

Yleisöä:384

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää