Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät järjesti taas thrillerin

 
Kärpät järjesti taas thrillerin

Jose Laaksosen viisi maalia pelin kohokohtana.

Porin Kärpät kohtasi lauantaipäivän vierasottelussaan raumalaisen UKP:n. Etukäteen moni veikkasi, että raumalaiset eivät pysty haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria. Muistissa oli vielä Porissa pelattu harjoitusottelu, jossa porilaiset rökittivät naapurikaupungin joukkuetta oikein isän kädestä. Toisin kuitenkin kävi: UKP voitti ottelussa kaksi erää, osoittaen että yhtään peliä ei tässä sarjassa voida pelata pelkillä vanhoilla näytöillä. Onneksi Kärppien vahva toinen erä ja Jose Laaksosen viisi maalia takasivat porilaisille 9-10 voiton.

KÄRPÄT ALOITTAA VAUHDILLA, KOTIJOUKKUE TEKEE MAALIT

Porin Kärpät aloitti paikallispelin vauhdikkaasti ja peliä pelattiin pääasiassa raumalaisten kenttäpäädyssä. Hyvistäkään paikoista ei kuitenkaan saatu tehtyä maalia. Ajassa tasan 4.00 Kärpille tuomittiin jäähy ja syntyneestä vap aalyönnistä UKP rokotti heti. Valtteri Raunio tarjoili ja Jaakko Juvonen maalasi. Runsas kaksi minuutti eteenpäin ja UKP oli taas ylivoimalla. Ja maalihan siitä taas syntyi. Maalivahdista ponnahtaneen pallon ampui maalin perukoille Juha-Pekka Rakkolainen. Kolmen maalin johtoon kotijoukkueen vei Kalle Kannisto, B-pisteen vaparilla. Lämäri upposi porilaisten maalissa ottelun pelanneen Mikko Jussilan suojuksien läpi. Peli oli hetkessä 3-0 eikä porilaisten peli voinut olla enempää sekaisin, kun se avauserässä oli. Enempää maaleja ei kotijoukkuekaan enää saanut ja ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen kolmen maalin johtoasemassa.

KÄRPÄT TULEE VAHVASTI TOISEEN ERÄÄN

Porin Kärpät oli juonut erätauolla valmentajiensa keittämää käärmekeittoa ja tulosta alkoi tulla. Kärppien avausmaalin iski Mikko Peltonen. Hän kuljetti koko kentän läpi ja iski tarkasti  maalin alatakanurkkaan. Maalin jälkeen Kärpät hallitsi peliä selvästi, mutta yltiöpäinen hyökkääminen kostautui. Kentän paras raumalainen Valtteri Raunio iski vastahyökkäyksestä numerot 4-2, kun peliä oli toisessa erässä pelattuna vajaa viisi minuuttia. Tämän jälkeen kentällä ei ollut kuin yksi joukkue, kun Kärppien luistin alkoi vihdoin kulkea. Rami Välimaa tuli vauhdilla laidasta läpi ja loistava syöttö löysi vapaana olevan Niko Papinahon. Suoraan syötöstä tulleelle laukaukselle ei kotijoukkueen maalissa pelannut Toni Silmäri voinut mitään. Runsas minuutti eteenpäin ja Kärpät oli jo maalin päässä. Jose Laaksonen oli paikalla ensimmäisenä, kun pallo tuli maalivahdin torjunnasta takaisin pelattavaksi. Pakki päälle....öööö..öööö...öööö ja peli oli 4-3. Laaksonen sai maalista lisää virtaa ja sama mies oli  asialla, kun Kärpät pelasi ylivoimaa. Harri Jalosen loistava syöttö ja Laaksosen nosto lähes tyhjään maaliin, toivat Kärpät jo tasoihin. Puolitoista minuuttia eteenpäin ja Kärppien tehoerä sai jatkoa. Vaparista Jaakko Mäkelä tarjoili ja Niko Papinaho teki illan toisen maalinsa. Vielä yksi maali ehdittiin toisessa erässä tehdä....ja arvatkaapa tekijä? Kukas muu kuin Nakkilan lahja Porille: Jose Laaksonen. Mies käänsi itsensä totutusti takaperin maalia kohti ja taululle lukemat 4-6. Viimeiselle erätauolle lähdettiin siis vieraiden kahden maalin johdossa.

KÄRPÄT PÄÄSTÄÄ KOTIJOUKKUEEN PELIIN MUKAAN

Kolmanteen erään odoteltiin vierasjoukkueen hyvästelevän raumalaiset. Toisin kuitenkin kävi, sillä porilaiset lähtivät UKP:n hidastettuun vauhtiin mukaan. Porilaishyökkääjä hukkasi pallon omalla sinisellä ja UKP kiitti. Valtteri Raunion  illan toinen maali toi kotijoukkueen maalin päähän. Kärpät käväisi vielä kahden maalin johdossa, kun Laaksonen oli taas oikealla paikalla. Raumalaisten kavennus tuli jo seuraavasta hyökkäyksestä. UKP sai vaparin B-pisteeltä ja veto meni toistamiseen läpi kärppävahdin torjunnan. Kotijoukkueen tasoitus tuli kun päätöserää oli käyty vajaa kymmenen minuuttia. Kärppäläisten ylipitkä vaihto kostautui ja Ville Wallin pääsi vapaaseen maalipaikkaan. Kokenut pelimies ei jättänyt paikkaa käyttämättä ja peli oli tasan. Kentän kunkku Jose Laaksonen iski taas porilaiset johtoon kun vajaa kahdeksan minuuttia oli jäljellä. UKP.n tasoitus tuli onnella, kun maalin takaa tullut syöttö meni Hannu Talan luistimesta maaliin. Ja ettei päivä olisi ollut todella erikoinen, niin jo seuraavasta hyökkäyksestä kotijoukkue jo johti ottelua. Juuso Levonen onnistui ylivoimahyö kkäyksessä, kun porilaiset vain keskittyivät hyökkäämään. Onneksi porilaisten kannalta joukkue ryhdistäytyi vielä kerran. Harri Jalonen onnistui vihdoin maalinteossa, kun aikaa oli enää vajaa kolme minuuttia. Mies oli jo aiemmin kahdesti kolistanut maalitolppia. Porilaisvoiton varmisti vaparin jälkitilanteesta Jaakko Mäkelä. Niko Papinaho passasi ja Mäkelä löi voimalla pallon raumalaismaaliin. Viimeisellä kahdella minuutilla kotijoukkue joutui pelaamaan vajaalla, kun maalivahti Silmärille tuomittiin rangaistus. Vaikka Kärpät oli yhden miehen ylivoimalla, ei se suoranaisesti hakenut enää maalia. Se vain piti palloa ja varmisti ettei UKP pääse vastahyökkäykseen. Loppuhetkillä UKP otti vielä Silmärin pois, kun aloitus saatiin kärppäpäätyyn. Kärppien puolustus kesti ja tärkeät pisteet matkasivat Poriin.

Ottelun parhaina palkittiin Kärppien viisi maalia t ehnyt Jose Laaksonen ja kotijoukkueen Kalle Kannisto. Kotijoukkueen palkinto olisi kyllä kuulunut kentän parhaalle raumalaiselle Valtteri Rauniolle, joka teki tehot 3+2. Porilaisriveistä tehoja iskivät Laaksosen ohella Mikko Peltonen 1+5 ja Niko Papinaho 2+1.

Ottelun erikoisuudet:

-Paikallisottelu keräsi paikalle vain vajaat sata henkeä. Paikalle tulleet saivat kyllä täyden hyödyn lipun hinnalle, sillä mukaan mahtui maalien lisäksi erinäisiä teatteriesityksiä. Varsinkin kotijoukkueen Juho Tikan kannattaa pyrkiä kesäksi Turun kaupunginteatteriin, niin loistavaa teatteria mies esitteli yleisölle Kuolevasta Joutsenesta Janne Ahosen Kotkanlentoon..

-Raumalaiset olivat taas tehneet asiallisen kausiohjelman, jota Porissa vain aina haaveillaan.

-Vierasjoukkueen jäähyaitiossa UKP -konkari Tero Nieminen piti huolen, ettei kärppäpelaajat mene liian aikaisin jäälle. 677 pistett ä urallaan tehnyt Nieminen pohti ääneen, josko vielä pelaisi yhden ottelun, jotta 400 syöttöä tulisi täyteen.

Maalitilastot:
I erä
4.02 1-0 Jaakko Juvonen (Valtteri Raunio)yv.
6.56 2-0 Juha-Pekka Rakkolainen (Juho Tikka)yv.
8.18 3-0 Kalle Kannisto (Valtteri Raunio)

II erä
21.44 3-1 Mikko Peltonen (Hannu Tala)
24.59 4-1 Valtteri Raunio
26.10 4-2 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
27.26 4-3 Jose Laaksonen (Juho Silvast)
34.38 4-4 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)yv.
36.02 4-5 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
37.21 4-6 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)

III erä
41.09 5-6 Valtteri Raunio (Kalle Kannisto)
44.02 5-7 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
44.18 6-7 Samu Lindström (Timo Mäkinen)
49.49 7-7 Ville Wallin (Juha-Pekka Rakkolainen)
52.03 7-8 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
53.41 8-8 Valtteri Raunio
54.12 9- 8 Juuso Levonen (Risto Koskela)
57.00 9-9 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
57.26 9-10 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)

Torjunnat:
UKP Toni Silmäri 34
Kärpät Mikko Jussila 31

Jäähyt:
UKP 6x2min
Kärpät 3x2min

Palkitut:
UKP Kalle Kannisto
Kärpät Jose Laaksonen

Yleisöä: 98

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää