Kärpät murskasi sarjatulokkaan

Mikko Peltonen nousi pistepörssin kärkeen.

Kärpät matkusti lauantaina Seinäjoelle vieraspeliin sarjatulokas Pallo&the Boysia vastaan. Jo viikolla oli sovittu, että nyt pelataan koko ottelu alusta loppuun ja katsotaan mihin kokonaisvaltainen esitys riittää. Ja riittihän se, sillä nyt voitettiin kaikki erät ja loppulukemat 7-19 olisivat voineet olla vieläkin suuremmat.

KÄRPÄT ALOITTAA VAHVASTI JA KARKAA JO NELJÄN MAALIN JOHTOON

Kärpät aloitti ottelun vauhdilla ja kotijoukkue oli alusta asti hätää kärsimässä. Avausmaali tuli jo toisella minuutilla, kun Harri Jalonen antoi poikkisyötön Jose Laaksoselle. Laaksonen jatkoi Mikko Peltoselle ja taulunkäyttäjälle tuli hommia. Sama mies oli asialla,kun pelikello näytti 5.34. Mikko Peltonen kuskasi koko kentän läpi ja peli oli jo 0-2. Vain parikymmentä sekuntia myöhemmin porilaiset olivat jo kolmen maalin johdossa. Harri Jalonen sai syötön Jose Laaksoselta  ja harhautti valelaukauksella kotijoukkueen maalivahdin täysin pihalle. Seuraava maali merkittiin punaiselle ketjulle, kun Joni Meskanen avasi vauhdilla ja Niko Papinaho jatkoi vapaana olleelle Rami Välimaalle. Välimaan kauden viides maali oli tosiasia. Tehohetken jälkeen kotijoukkue pääsi myös mukaan otteluun. Ylivoimalla Jaakko Pihlaja kavensi lukemiksi 1-4 ja kolme minuuttia myöhemmin Matti Kuutti purjehti ohi porilaispuolustuksen maalintekoon. Hallittu nosto maalin yläkulmaan muutti numeroiksi jo 2-4. Jo seuraavasta hyökkäyksestä rokotti sitten vuorostaan Kärpät. Pasi Tuominen kuljetti palloa aloituksen jälkeen kohti vierasmaalia, kun häntä törkeästi rikottiin. Tuominen pystyi kuitenkin syöttämään Jani Helppolaiselle ja "Hepillä" oli helppo tehtävä siirtää vierasjoukkue kolmen maalin johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Kärpät iski nopealla vastahyökkäyksellä, kun Harri Jal osen loistosyöttö vapautti Mikko Peltosen ja miehen ottelun kolmas maali merkittiin taululle ajassa 16.32. Maalin jälkeen porilaiset pääsivät vielä ylivoimalle, mutta huonon ylivoiman päätteeksi karkasikin Seinäjoki ylivoimahyökkäykseen. Porilaispelaajat katsoivat mihin kotijoukkueen maalivahti pallon heittää, eivätkä lähteneet puolustamaan tarpeeksi ajoissa. Jarmo Marttala iski pallon ylämummoon ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 3-6 vierasjohdossa.

TOISESSA ERÄSSÄ KÄRPÄT ISKEE SEITSEMÄN MAALIA

Toiseen erään Kärpät lisäsi alkuhetkillä vauhtia. Matkassa oltiin neljällä ketjulla eikä näin väsymyksestä ollut tietoakaan. Kun toista erää oli pelattuna vasta viisi minuuttia, oli vierailija iskenyt jo kolmesti. Ensin Niko Papinaho löi oman riparin sisään maalin edestä, sitten Mika Ahonkivi karkasi Rami Nikkosen loistosyötöstà 4 maalintekoon eikä siinä paikassa erehtynyt. Kun vielä Jose Laaksosen "pakollinen" osui avausminuuteilla, oli valotaululla jo lukemat 3-9. "Me oomma hävinneet tämän pelin" totesi kotijoukkueen valmentaja. Kotijoukkue iski kuitenkin kaksi seuraavaa maalia, mutta seinäjokilaisten tehohetken kuittasi taas Kärpät, kun punaisen ketjun Papinaho ja Välimaa iskivät pallot maaliin, Välimaa vieläpä kahdesti. Toisen erän viimeisen maalin iski Pasi Tuominen. Hän iski vaparista tulleen oman riparinsa sisään. Viimeiseen erään lähdettiin lukemista 6-13.

KÄRPÄT PELAA MYÖS KOLMANNESSA ERÄSSÄ

Kärpät oli päättänyt pelata tänä lauantaina kaikki kolme erää. Niin kävikin, kun se maalasi päätöserän ensimmäisellä puoliskolla neljästi. 6-14 ylivoimalla Mika Ahonkivi, 6-15 Laaksonen Peltosen läpisyötöstä, 6-16 Jaakko Mäkelä Papinahon p assista ja 6-17 maestro Peltonen itse Toni Vuorisalon syötöstä. Tämä oli Vuorisalon ensimmäinen liigapiste. Kotijoukkueen illan viimeisen maalin iski Jarmo Marttala,kun pelikello näytti aikaa 54.29. Teemu Tuomen kauden ensimmäinen maali vei porilaiset 7-18 johtoon vajaa minuutti myöhemmin. Rami Välimaa passasi eikä tuosta paikasta voinut erehtyä. Kärpät iski ylivoimalla vielä kerran. Loppulukemat 7-19 oli Rami Välimaan näytös maalintekotaidosta. Papinaho antoi maalinkulmalle ja "Välly" nosti pallon ohi hölmistyneen seinäjokilaismaalivahdin.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueen Jarmo Marttala kolmella maalillaan sekä Kärppien Mikko Peltonen 4+3. Vierasjoukkueen pisterohmuina lisäksi Rami Välimaa 4+2,Niko Papinaho 2+3,Jose Laaksonen 2+2 ja Jaakko Mäkelä 1+3. Myös Mika Ahonkiven paluuta kahdella maalilla voidaan pitää positiivisena asiana.

Ottelun erikoisuudet:
-Kärppien maalivahdeista Mikko Jussila jäi kotiin kuumesairaana. Lämmittelyssä joukkueella oli kentällä kuitenkin kaksi maalivahtia. Pöytäkirjoista selvisi uteliaille, että kyseessä oli kenttäpelaajista Ville Setälä, joka halutessaan pelaa joukkueessa millä paikalla tahansa.

-Pallo&the Boys on liigajoukkueista ainoa, joka ei peri katsojiltaan sisäänpääsymaksua.

-Kotijoukkueen valmentaja ei käynyt kättelemässä kolleegoitaan kuin ennen peliä. Oliko pelin aikana mieheen iskenyt sikaflunssa vai mikä oli kun mies poistui hiljaa takavasemmalle keskusteltuaan ensin pitkään tuomarin kanssa?

Maalitilastot:
I erä
1.16 0-1 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
5.34 0-2 Mikko Peltonen (Rami Nikkonen)
5.54 0-3 Harri Jalonen (Jose Laaksonen)
7.57 0-4 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
11.05 1-4 Jaakko Pihlaja (Tommi Nikkola)yv. e 14.05 2-4 Matti Kuutti (Tomi Peltokangas)
14.13 2-5 Jani Helppolainen (Pasi Tuominen)
16.32 2-6 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
17.43 3-6 Jarmo Marttala (Heikki Siloaho)av.

II erä
23.30 3-7 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
24.47 3-8 Mika Ahonkivi (Rami Nikkonen)
25.00 3-9 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
27.16 4-9 Sami Kangasmäki (Jukka Klasila)
29.00 5-9 Jarmo Marttala (Ari Tikkala)
29.57 5-10 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
32.37 6-10 Juha Ulvila (Matti Kuutti)tv.
32.55 6-11 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)tv.
35.36 6-12 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
37.17 6-13 Pasi Tuominen (Teemu Tuomi)

III erä
42.12 6-14 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)yv.
46.07 6-15 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
48.26 6-16 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)
50.58 6-17 Mikko Peltonen (Toni Vuorisalo)
54.29 7-17 Jarmo Marttala (Heikki Siloaho)
55.11 7-18 T eemu Tuomi (Rami Välimaa)
59.22 7-19 Rami Välimaa (Niko Papinaho)yv.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.