Devils jaksoi vain kaksi erää

Kärpät lisäsi päätöserään vauhtia ja meni menojaan.

Porin Kärpät kohtasi kaukalopalloliigan kärkiottelussa Kuopion Devilsin. Peli alkoi ja päättyi Kärppien hurmoksella, mutta välillä Devils osoitti vaarallisuutensa joko erikoistilanteissa tai vastahyökkäyksillä. Kaksi erää pelattiin tasaisesti, mutta päätöserässä kotijoukkue meni menojaan. Puhtaasti kolmannen erän 5-0 voittanut Kärpät kuittasi lopulta tärkeät sarjapisteet lukemin 11-5.

KÄRPÄT ALOITTAA TEHOKKAASTI, MUTTA VIERAAT HOITAVAT ERÄN LOPPUPUOLISKON.

Kärpät lähti otteluun vauhdilla tietäen, että vierasjoukkueen luistin saattaa painaa lauantai-illan UKP-pelin jäljiltä. Siltä ottelun ensimmäinen kymppi näyttikin. Runsaan minuutin pelin jälkeen kotijoukkue maalasi ensimmäisen kerran. Harri Jalonen jätti sinisellä pallon takaa tulleelle Mikko Peltoselle. Peltonen kaarsi pallon kanssa vauhdilla maalille ja Devilsin maalivahti Saku  Pietilä oli ohitettu ensimmäisen kerran. Kärppien toinen maali syntyi runsaan seitsemän minuutin pelin jälkeen. Rami Välimaa laukoi pallon kohti Devils-maalia. Maalivahdin torjunnasta pomppineen pallon iski Niko Papinaho maaliin. Kolmas maali tuli jo vajaan minuutin päästä edellisestä, kun Harri Jalonen seurasi Hannu Talan lyöntilaukauksen loppuun saakka. Taas maalivahdista tulleen pallon toimitti Jalonen vastustamattomasti sisään. Kolmen maalin johto ei rauhoittanut kärppähyökkääjiä, vaan joukkue hyökkäsi raivokkaasti kohti kuopiolaismaalia. Tämä kostautui, kun vierasjoukkue pääsi 3-1 ylivoimahyökkäykseen. Jarkko Röntynen toimitti pallon maalin perukoille ja lisäksi jälkitilanteesta tuomittiin Kärpille rangaistus. Jäähyn aikana Devils tuli jo maalin päähän. Pekka Palm toimitti pallon viivaan Markus Venäläiselle, jonka lämäri painui aivan maalin vasempaan y läkulmaan. Maalin jälkeen molemmilla oli vielä paikkoja lisämaaleihin, mutta molemmat maalivahdit, niin kotijoukkueen Joni Meskanen ja vieraiden Saku Pietilä, eivät hermoilleet ja ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen maalin johdossa.

TOINEN ERÄ MENEE TASATAHTIIN

Toisen erän alkupuoliskolla vierasjoukkue sai paikkansa tasoittaa ottelu. Ensin Kärppien Mika Ahonkivi otti jäähyn ja melkein perään merkittiin Jani Helppolaiselle ns kostojäähy. Devils pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimalla. Kärpät kesti ensimmäisen jäähyn hienosti ja kesken kuopiolaishyökkäyksen se sai itse alivoimalla mahdollisuuden maalintekoon. Jaakko Mäkelän tahto vierasmaalin edessä oli rautaa ja peli oli 4-2. Seuraavaa maalia saatiin odotella toisen erän loppupuoliskolle. Rami Välimaa toi hienolla liikkeellä pallon hyökkäysalueelle ja tarkka veto maalin ylänurkkaan vei Kà 4rpät jo kolmen maalin johtoon. Mutta taas jo seuraavassa vaihdossa saatiin kylmää vettä niskaan. Hannu Tala ei irrottanut palloa lavastaan millään ja niin siinä lopulta kävi, että vastustaja karkasi ylivoimahyökkäykseen keskialueelta. Eemeli Sissonen sai vapaasti iskeä Devilsin kolmannen maalin. Seuraava maali merkittiin myös kuopiolaisille, kun ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Sissonen iski takamiehen paikalta lukemiksi jo 5-4. Kärpät iski kuitenkin tehokkaasti jo minuutin päästä edellisestä. Jaakko Mäkelä antoi loistosyötön Niko Papinaholle, joka nosti rystyltä maalin ylänurkkaan. Vielä kertaalleen sai kavennusmahdollisuuden Devils, kun se pääsi pelaamaan erän lopulla ylivoimaa. Ei mennyt kuin 18 sekuntia, kun Pekka Palm iski viivasta pelin lukemiksi 6-5. Näissä numeroissa lähdettiin viimeiselle erätauolle.

KÄRPÄT NÄYTTÄÄ MISTÄ MESTARIJOUKKUE ON TEHTY

Itsekään en tarkalleen tiedä mitä viimeisellä erätauolla kotijoukkueen kopissa puhuttiin, mutta kolmannessa erässä kentällä oli vain yksi joukkue. Runsaan kahden minuutin kohdalla Juho Silvast hankkiutui itse avopaikkaan ja veto keskelle maalia yllätti Devils-vahdin. Seuraavassa maalissa kapellimestari Mikko Peltonen löysi Jose Laaksosen maalin kulmalta eikä Laaksonen erehtynyt. Mies iski pallon etuyläkulmaan ja kotijoukkue oli taas kolmen maalin johdossa. Seuraavaa maalia saatiin odotella erän loppupuoliskolle. Ensin Jani Helppolainen ohjasi Rami Nikkosen lämärin sisään ja minuutti eteenpäin, kun nähtiin ottelun hienoin maali. Harri Jalonen antoi Mikko Peltoselle, joka passasi takaisin Jaloselle. Jalonen ei jättänyt paikkaansa käyttämättä ja toinen maali oli tosiasia. Vielä yksi maali nähtiin ottelussa. Hetkeä aikaisemmin Rami Välimaa oli hölmöillyt it sensä jäähylle ja Kärpät pelasi alivoimaa. Se ei Kärppäkaksikkoa Peltonen-Jalonen häirinnyt vaan parivaljakko hyökkäsi rohkeasti. Taas loistava yhteistyö hyökkäyspäässä ja valotaulunhoitajalle lisähommia. Harri Jalosen kolmas maali kruunasi kaukalon parhaan pelaajan illan.

Ottelun parhaita olivat parivaljakko Harri Jalonen ja Mikko Peltonen sekä maalissa hienon ottelun pelannut Joni Meskanen. Meskanen teki viimeistään päätöserässä vieraiden hyökkäyskuviot tehottomiksi. Miehen paras peli sitten viime kauden finaalien. Myös Jaakko Mäkelä ja Niko Papinaho jatkoivat teräviä otteitaan. Vieraiden paras oli kahden maalin Eemeli Sissonen. Myös Markus Venäläisen vauhti riitti kaukalossa. Sitä vastoin Tommi Huovisen mukana olon itsekin huomasin vasta ottelun jälkeen pukuhuonekäytävällä.

Ottelun erikoisuudet:
-Kärpät iski ottelu ssa harvinaiset kaksi alivoimamaalia, joten vierasjoukkue voi katsoa itseään pitkään peilistä.

-Kärpät sudenpenturyhmä Käppärän partiosta vieraili ottelussa ja eräs partiolaisista ihmetteli miksi tuomareilla on vaatteet päällä? Jo itsekin kaikenlaista kokeneena, olin sanaton kysymyksen edessä.

-Vierasjoukkue pelasi sarjassa jo seitsemännen ottelun, kun Kärpille peli oli vasta neljäs!

Maalitilastot:
I erä
1.36 1-0 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
7.33 2-0 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
8.26 3-0 Harri Jalonen (Hannu Tala)
13.33 3-1 Jarkko Röntynen (Markus Venäläinen)
14.34 3-2 Markus Venäläinen (Pekka Palm)yv.

III erä
27.51 4-2 Jaakko Mäkelä av.
33.28 5-2 Rami Välimaa (Rami Nikkonen)
33.53 5-3 Eemeli Sissonen
36.34 5-4 Eemeli Sissonen (Markus Venäläinen)
37.48 6-4 Niko Papinah o (Jaakko Mäkelä)
38.39 6-5 Pekka Palm (Tommi Huovinen)yv.

III erä
42.51 7-5 Juho Silvast
45.47 8-5 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
54.42 9-5 Jani Helppolainen (Rami Nikkonen)
55.58 10-5 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
59.46 11-5 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)av.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.