Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bewe rokotti Kärppien virheistä

 
Bewe rokotti Kärppien virheistä

Jaakko Niemensivun hattutemppu ottelun kohokohtia

Porin Kärpät ja Bewe Sport Helsingistä järjestivät katsojille todella värikkään ottelun, jossa mentiin päästä päähän eikä loukkaantumisiltakaan vältytty. Kotijoukkue Bewe oli lopulta 13-10 parempi ja ansaitsi voittonsa. Kärppien virheet kovalla prosentilla hyödyntäneet "hesalaiset" eivät häkeltyneet edes Kärppien toisen erän tehohetkillä. Kärpät käänsi toisessa erässä 2-5 tappioaseman hetkessä 7-6 johdoksi. Kärpille tappio oli kauden ensimmäinen ja viimeksi Kärpät oli ennen lauantaita hävinnyt viimeksi viime kauden viimeisessä runkosarjan ottelussa 15.2.2009. Arvatkaapa kenelle? No tietysti Bewelle, Porissa Bewen voittolukemat olivat 15-12.

BEWE HALLITSEE AVAUSERÄÄ, MESKANEN PITÄÄ KÄRPÄT PELISSÄ

Kotijoukkue Bewe lähti lauantain otteluun vauhdilla ja jo runsaan kahdenkymmenen sekunnin jälkeen joutui vierasjoukkue ri kkomaan jäähyn arvoisesti. Kärppien alivoima kuitenkin kesti, viimeisenä lukkona maalivahti Joni Meskanen. Vaikka kotijoukkue hallitsi ottelun alkua, avausmaalin teki kuitenkin Kärpät. Juho Silvast pääsi vetämään siniseltä ja matala laukaus painui kotijoukkueen maalin alakulmaan. Maalin jälkeen ote pysyi Bewellä, vaikkakin Kärpilläkin oli pari maukasta paikkaa. Maaleja niistä ei saatu tehtyä ja kun kotijoukkueen jyvä alkoi löytyä, meni avauserä Bewelle. Ville Nieminen oli unohdettu yksin maalille eikä mies erehtynyt. Erän loput kaksi maalia merkittiin myös kotijoukkueelle. Maalit olivat täysin identtisiä: Bewe sai B-pisteen vaparin, pieni siirto sivulle ja suora laukaus kärppämaalin takanurkkaan. 2-1 maali merkittiin kentän parhaisiin kuuluneelle Olli Pelkoselle ja 3-1 osuma Sami Luodolle. Ottelun avauserässä Joni Meskanen torjui peräti 21 kertaa kun kotijoukkueen maalia vartio inut Henri Vesikko pääsi 14 torjunnalla.

KÄRPÄT TAISTELEE TOISESSA ERÄSSÄ JA VOITTAA ERÄN

Porin Kärpät aloitti toisen erän vauhdilla ja jo vajaan kolmen minuutin päästä se kavensi Niko Papinahon riparimaalilla. Maalin jälkeen Kärppien ote herpaantui hetkeksi ja kotijoukkue pääsi maalaamaan kahdesti 6 sekunnin välein. Ensin kärppäpuolustuja veti laukauksen viivalta suoraan päin Bewe-hyökkääjää ja syntyneestä vastahyökkäyksestä Harri Hautajoki laukoi numeroiksi 4-2. Suoraan keskialoituksesta siis vain 6 sekuntia edellisestä maalista Niko Lintunen käveli läpi kärppäpuolustuksen ja vei maalivahti Meskasta myöten kaikki kahville. Peli oli hetkessä 5-2. Maalin jälkeen sattui Kärppien Rami Välimaalle ikävä vahinko. Mies tuupertui kaukalonlaitaan hyökkäystilanteessa ja jäi makaamaan jäälle. Ensiksi Välimaa ontui jää ltä ja kaikki luulivat, että pelaaja loukkasi ainoastaan jalkaansa. Verta tuli kuitenkin miehen kädestä, ehkäpä luistin oli viiltänyt käden auki. Jäitä käteen ja peli oli pelattu Välimaan osalta. Mies kävi näyttämässä kättään Töölön sairaalassa ja lisähoitoa jatkettiin Porissa. Kärpät ei kuitenkaan jäänyt ihmettelemään yhden pelaajan puuttumista vaan se pääsi taas mukaan otteluun. Ensin ajassa 26.24 Hannu Tala teki ylivoimalla lukemat 5-3. Vajaa kaksi minuuttia myöhemmin Toni Vuorisalo pääsi kuin varkain maalintekoon ja nuorukainen iski liigauransa avausmaalinsa. Kärpät oli jo maalin päässä ja lisää oli luvassa, kun Kärpät pääsi ylivoimalle. Juho Silvast sai viivaan syötön Jaakko Mäkelältä ja luja laukaus painui kotijoukkueen maaliin ajassa 30.08. Kärppien tehohetki ei jäänyt toisessa erässä vielä tuohon ma aliin. Bewe käväisi kuitenkin vielä johdossa, mutta Kärpät kuittasi tasoituksen vain hetkeä myöhemmin. Jose Laaksonen sai namupassin Mikko Peltoselta eikä mies erehtynyt. Kärpät oli taas rinnalla ja runsaan kahden minuutin päästä jo johdossa. Mika Ahonkivi näki Niko Papinahon aivan vapaana ja "Pappis" ujutti pallon ohi Bewevahti Vesikon. Kärppien kannalta turha tasoitus kuitenkin laimensi hienoa toista erää. Bewe sai vaparin sinisen takaa ja jostain pallo vain kimmahti ohi Meskasen. Toisen erän lopussa molemmilla oli vielä muutama paikka, mutta erätauolle mentiin tasalukemissa 7-7.

KOLMANNESSA ERÄSSÄ KOTIJOUKKUE EI PÄÄSTÄ ENÄÄ KÄRPPIÄ PELIIN MUKAAN

Kotijoukkue Bewe aloitti päätöserän vahvasti ja vajaan kolmen minuutin jälkeen se johti kahdella maalilla. Ensin porilaispuolustaja hyökkäsi pelaajansa ja Jaakko Niemensivu iski ottelun ensimmäisensä. Sama mies oli asialla kahden minuutin päästä, kun hänet oli unohdettu maalille. Peli oli hetkessä 9-7. Erän puolivälissä kotijoukkue iski taas ja asialla Ville Galle. Porilaiset jäivät miehen jalkoihin ja tarkka veto upposi kärppäverkkoon. Kärpät kuittasi kuitenkin minuutin päästä, kun Jose Laaksonen löi riparin sisälle. Maalin jälkeen Kärpät pääsi vielä pelaamaan ylivoimaa ja kaikki näytti mahdolliselta nousta vielä mukaan peliin. Hannu Tala kuitenkin menetti hyökkäyssinisellä pallon ja kotijoukkueen Paavo Torkkola oli tarkkana ja iski vastahyökkäyksen jälkeen maalin. Peli oli taas kotijoukkueen johto 11-8. Kärpät pääsi vielä kahdesti kahd en maalin päähän, kun ensin Jaakko Mäkelän veto painui ylämummoon. Vain 12 sekuntia myöhemmin Hannu Tala toheloi taas hyökkäyssinisellä ja tulleesta ylivoimahyökkäyksestä Jaakko Niemensivu iski ottelun kolmannen osumansa. Jaakko Mäkelä valoi vielä kerran uskoa maalillaan, mutta lopullisen sähläyksen viimeisellä minuutilla tehnyt vierasjoukkue näki pallon vielä kerran omassa maalissaan. Peli oli pelattu ja valotaululle jäivät 13-10 lukemat. Ottelun tuomaripari Valve-Säteri oli päättänyt ottaa ottelussa tarkan linjan ja se pitikin läpi ottelun.

Ottelun parhaina palkittiin Kärppien 2+2 tehot tehnyt Jaakko Mäkelä ja kotijoukkueen Olli Pelkonen 2+2. Kotijoukkueen 3+2 tehot tehnyt Jaakko Niemensivu olisi myös parhaan pelaajan palkinnon ansainnut. Sami Luoto teki taas kaksi maalia ja hakee urallaan jo uutta maalisataa takaa.

Ottelun erikoisuudet:

-Täll_ e4 kaudella liigaotteluista on poistettu maalituomarit. Ihmetystä kuitenkin herätti, kun vierasjoukkueen maalin takana poltettiin punavaloa kotijoukkueen maalin merkiksi? Sitä vastoin kotijoukkueen maalin takana ei toiminta ei ollut käytössä.

-Ottelun yleisömäärä 292 oli valtava pettymys kaikille. Kaukalossa oli väriä alusta loppuun saakka ja 5 euron pääsylippu ei olisi ollenkaan ollut turha sijoitus lauantai-iltapäivälle.

-Bewe -kapteeniston Paavo Torkkola ja Tommi Heinonen totesivat taiston tauottua, että olisipa kaikki ottelut tällaisia. Lähettivätpä vielä Mika Ahonkivelle terveisiä, että keväällä pelataan pitkään akselilla Pori-Hki. Tarkoittiko järjestys sitten sitä, että pelit aloitettaisiin Porissa, se jää nähtäväksi?

Maalitilastot:
I erä
7.43 0-1 Juho Silvast (Niko Papinaho)
11.50 1-1 Ville Nieminen (Jaakko Niemensivu)
16.32 2-1 Olli Pelkonen (Harri Hautajoki)
17.20 3-1 Sami Luoto (Olli-Valtteri Laaksonen)

II erä
22.54 3-2 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
24.27 4-2 Harri Hautajoki (Ville Galle)
24.33 5-2 Niko Lintunen (Olli-Valtteri Laaksonen)
26.24 5-3 Hannu Tala (Harri Jalonen)yv.
28.03 5-4 Toni Vuorisalo (Teemu Tuomi)
30.08 5-5 Juho Silvast (Jaakko Mäkelä)yv.
32.56 6-5 Sami Luoto (Niko Lintunen)
36.02 6-6 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
38.35 6-7 Niko Papinaho (Mika Ahonkivi)
38.50 7-7 Olli Pelkonen (Harri Hautajoki)

III erä
40.32 8-7 Jaakko Niemensivu (Paavo Torkkola)
42.44 9-7 Jaakko Niemensivu (Olli Pelkonen)
50.24 10-7 Ville Galle (Olli Pelkonen)
51.47 10-8 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
55.17 11-8 Paavo Torkkola (Jaakko Niemensivu)av.
57.01 11-9 Jaakko Mäkelä
57.13 12-9 Jaakko Niemensivu (Paavo Torkkola)
57.23 12-10 Jaakko Mäkelä (Jani Helppolainen)
59.35 13-10 Janne Kuusla

Torjunnat:
Bewe Henri Vesikko 47
Kärpät Mikko Jussila 53

Jäähyt:
Bewe 5x2min
Kärpät 1x2min

Palkitut:
Bewe Olli Pelkonen
Kärpät Jaakko Mäkelä

Yleisöä: 292

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää