Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT vastasi kovuudella halonhakkaajien haasteeseen

 
FBT vastasi kovuudella halonhakkaajien haasteeseen

Porilaiset olivat menossa selvään voittoon avauserän perusteella, mutta Woodcuttersin fyysisyys ja lisääntynyt liike haastoi kotijoukkueen pelaamaan tosissaan loppuun asti.

Länsilohkon kärkikamppailu vaasalaista Woodtuttersia vastaan osoitti, että FBT Pori pärjää taitotasossa ja myös kovuudessa sarjan kärkijoukkueille. Porissa nähtiin perjantai-iltana vauhdikasta ja fyysistä salibandyä ja myös valmentajien kaksintaistelu, Woodcuttersin vaihdellessa taktiikkaansa aluepuolustuksen ja miesvartioinnin välillä.

Porilaiset takoivat nopeaan tahtiin kolme maalia jo ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Toni Läntiselle merkattiin syöttö avauserän kolmeen ensimmäiseen maaliin. FBT siirtyi avauserässä jo neljän maalin karkumatkalle, kun Teemu Helinin onnistui lakaista irtopallo reppuun ajassa 11:40.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin FBT:n tukevan tuntuisessa johdossa lukemin 5-2. Toisen erän kotijoukkue aloitti alivoimalla, Miikka Läntisen ensimmäisen erän lopussa mailaan lyönnistä saaman jäähyn johdosta. Vastustajan kavennuksen sijaan porilaisyleisöä hellittiin kauden parhaalla alivoimalla. Timo Heinilä ja Jussi Taskinen pyörittivät kulmassa vierailijat solmuun useampaan otteeseen.

Toisen erän puolivälin tietämillä Teijo Vienolan 2+10 minuutin jäähyä kärsimään joutunut Petteri Hulkko pääsi suoraan jäähyaitiosta kokeilemaan maalintekoa. Viimeistely jäi kuitenkin vajaaksi Woodcuttersin puolustajan viikatelyönnin vuoksi. Tuomio oli selvä – rike maalintekotilanteessa, seurauksena rangaistuslaukaus.

Jos Toni Läntinen oli avauserän hahmo nerokkailla syötöillään, nousivat rankkaria ampumaan asettuneen Ville Salosen osakkeet pelin päätöspuolikkaalla. Kapteenin nauhaa ottelussa kantanut Salonen esitti rangaistuslaukauksessa jäätävää ratkaisuvalmiutta.

Perinteisten tanssahtelujen jälkeen Salonen vei pallon rystylle ahtaan näköiseen kulmaan. Tiukasti maaliviivalla odottanut maalivahti Tuomas Karppinen uskoi hetkensä tulleen ja teki pienen sivuttaisliikkeen estääkseen Salosen odotetun rystynoston. Mitä tekee Salonen? Pallo salamanopeasti kämmenpuolelle ja pallo maalivahdin längistä sisään.

Salosen rankkaria taisi jäädä ihastelemaan kotiyleisön lisäksi myös FBT:n puolustus, sillä Woodcutters kavensi vain 23 sekuntia Salosen maalin jälkeen Jussi Huovisen puolesta kentästä lähteneellä laukauksella.

Kolmannessa erässä Woodcutters kiristi turboruuvia edelleen. Vastustajien otteet kovenivat ja vihellys toistuvasta väärästä pelitavasta ikään kuin roikkui ilmassa. Vihellystä ei kuitenkaan koskaan kuulunut ja vierailijoiden aggressiivinen peli-ilme tuotti tulosta, kun Tero Saaristo kavensi kotijoukkueen johdon kahteen maaliin.

Ville Salosen taidot tulivat esiin jälleen kolmannen erän loppupuolella. Salonen jakoi ylivoimalla pallon vapaaksi jääneelle Teijo Vienolalle, jolla oli helppo työ nostaa pallo maaliin.

FBT pyrki läpi ottelun vastaamaan vaasalaisten kovaan peliin. Kovuus oli kostautua ottelun lopussa, kun Jussi Taskiselle ja Timo Heinilälle vihellettiin kaksiminuuttiset samanaikaisesti. Woodcutters onnistui latomaan ylivoimansa aikana vain yhden maalin ja sortui sen jälkeen itse jäähyilyyn. Pisteet jäivät perjantain tulikuumassa kärkikamppailussa ansaitusti Poriin lukemin 7-5.

FBT:n tehot:
Ville Salonen 1+2
Toni Läntinen 0+3
Timo Heinilä 1+0
Teemu Helin 1+0
Hannu Katila 1+0
Teijo Vienola 1+0
Miikka Läntinen 1+0
Jussi Taskinen 1+0

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori.com


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Divarin lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Lue lisää
Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhuille uusi sopimuspelaaja

Karhut on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen puolustaja Paavo Kankaanpään kanssa.

Lue lisää
Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut ottaa lauantaina mittaa Limingan Niittomiehistä

Karhut lähtee lauantaina pohjoisiin LNM:n vieraaksi. Liminkalaiset esittivät marraskuussa vahvoja otteita Porissa, vieden tiukan väännön ja pisteet mukanaan lukemin 3-4.

Lue lisää
Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Arvid Vonk jatkaa Karhuissa

Viime kaudella Karhuissa 23 ottelussa pelannut Arvid Vonk on solminut vuoden jatkosopimuksen Karhujen kanssa. Vonk on tärkeä palanen Karhujen joukkuetta myös ensi kaudella.

Lue lisää
Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Roni Tuomela ja Karhut jatkosopimukseen

Viimeisimpinä pelaajina vuoden jatkosopimuksen on kirjoittanut Salibandyliigakokemustakin omaava Karhujen kasvatti Roni Tuomela.

Lue lisää
Karhuille kaksi jatkosopimusta

Karhuille kaksi jatkosopimusta

Porilaisjoukkueen riveissä tulevalla kaudella jatkavat Heikki Vanhatalo ja Henry Stenfors.

Lue lisää