Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kärpät siirtyi sarjakärkeen

 
Kärpät siirty sarjakärkeen


Isomäen jäähallissa pyöri "Ahonkivi Show".

Porin Kärpät oli toipunut hyvin lauantai-illan tappiopelistä ja vaikka kaksi ensimmäistä erää pelattiinkin tasaisesti, niin päätöserä oli kotijoukkueen juhlaa. Kärpät voitti päätöserän peräti 6-0 ja koko ottelun 13-6. Mika Ahonkivi parantaa esityksiään ja tänään mies iski peräti viisi maalia. Ahonkivellä oli maalien lisäksi muutama maukas paikka lisäosumiinkin, mutta saldoksi jäi tässä ottelussa nuo viisi maalia. Toinen joukkueen onnistuja oli maalivahti Joni Meskanen, joka torjui kaikkiaan 47 kertaa. Meskasen viimeiset ottelut lupaavat hyvää jatkoa ajatellen. Vieraiden parasta osaamista esitti pistepörssikärki Mikko Ikonen 2+3 tehoilla.

KÄRPÄT NUKKUU AVAUSERÄSSÄ,RB-93 LIIKKEELLÄ PAREMMALLA JALALLA

Molemmilla joukkueilla oli ollut lauantaina ottelu ja se näkyi varsinkin kotijoukkueen pelissä. Lappeenranta liikkui paremmin ja aih eutti vaarallisia tilanteita porilaisten maalilla. Vierasjoukkue pääsi yrittämään ylivoimalla, kun Mikko Peltonen otti typerän jäähyn. Jäähy kostautuikin, kun jäähyä oli jäljellä enää kuusi sekuntia. Sami Turunen passasi ja Jarkko Käkränen ampui pallon maaliin. Porilaisjoukkue ei kuitenkaan painanut päätä alas, vaan yritys jatkui kuin maalia ei olisi syntynytkään. Kärpät pääsi nopeaan vastahyökkäykseen, jossa Jose Laaksonen antoi Mikko Peltoselle, joka jatkoi suoraan Mika Ahonkivelle. Ahonkiven ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 8.27. Jo runsaan puolen minuutin päässä soi kotijoukkueen maalissa. RB-93 pääsi ylivoimahyökkäykseen porilaisten pelatessa kurittomasti. Mikko Ikonen syötti ja Sami Turunen maalasi. Viisi minuuttia myöhemmin vierasjoukkue sai vapaalyönnin porilaisten B-pisteeltä ja taas tapahtui. Mikko Ikonen teki pienen siirron sivusuunn assa ja Sami Turunen oli taas oikealla paikalla. Vierasjoukkue siirtyi jo kahden maalin johtoon. Kärpät tuli kuitenkin avauserässä vielä tasoihin. Ensin Mika Ahonkivi sai Mikko Peltoselta hienon syötön ja tarkka veto painui maalin alanurkkaan. Erän lopulla vierasjoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Juho Silvast rikkoi vastustajaa. Kesken vieraspainostuksen Kärpät pääsi kuitenkin katkomaan ja syntyneestä ylivoimahyökkäyksestä Niko Papinaho passasi Jani Helppolaisen maalintekoon. Ajassa 19.20 peli oli tasoitettu. Ensimmäiselle tauolle mentiin 3-3 lukemissa.

KÄRPÄT UINAILEE TOISEN ERÄN ALUSSA, RB-93 ROKOTTAA

Vierasjoukkue pääsi yrittämään johto-osumaa ylivoimalla toisen erän alussa. Joukkue onnistuikin, kun Jarkko Käkränen nousi kulmasta ja veti ohi hölmistyneen Meskasen. Erää oli pelattuna vain 19 sekuntia. Kaksi minuuttia myöhemmin vierasjoukkue johti ta as kahdella maalilla. Mikko Ikosen suora veto Jarkko Käkräsen syötöstä vei vieraat 3-5 johtoon. Tässä vaiheessa kotijoukkue vihdoin heräsi. Ville Setälä pääsi ylivoimahyökkäykseen ja maalivahti odotti todennäköisesti syöttöä. Setälän veto upposi maalivahdin suojien välistä maaliin ja Kärpät oli maalin päässä. Kolme minuuttia myöhemmin Kärpät riisti pallon keskialueella ja Jaakko Mäkelä karkasi maalintekoon. Nätti veto upposi ohi vieraiden maalissa pelanneen Mikko Haikalan. Kärpät sai intoa maaleista ja lisää oli tulossa, kun peli oli puolessavälissä. Mika Ahonkivi seurasi hienosti omaa laukaustaan ja iski riparin sisään. Kärpät oli siirtynyt ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Vierasjoukkue sai erän loppupuoliskolla vielä lahjan ja käytti annetun paikan hyväkseen. Rami Nikkonen avasi alimpana miehenä suoraan vieraiden tehomie hen Mikko Ikosen lapaan. Mies ei yleensä noista paikoista erehdy eikä erehtynyt nytkään. Peli oli taas tasan. Kärpät sai kuitenkin vielä yhden maalin ennen erän loppua. Mikko Peltonen passasi ja kentän kunkku Mika Ahonkivi nosti pallon aivan maalin ylänurkkaan. Viimeiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 7-6 johtoasemassa.

KÄRPÄT HOITAA PÄÄTÖSERÄN KUNNIALLA JA SIIRTYY SARJAKÄRKEEN

Päätöserä olikin sitten kotijoukkueen loistavaa näytöstä. Vieraiden luistin alkoi painamaan, kun Kärpät tiivisti joukkojaan. Pakkipari Rami Nikkonen-Toni Vuorisalo istutettiin penkille ja temppu toi lisävauhtia muihin pakkipareihin. Parin minuutin pelin jälkeen Jaakko Mäkelä tarjoili ja Niko Papianho iski täysin vapaasta paikasta 8-6. Pari minuuttia eteenpäin ja historiallinen hetki oli tosiasia Isomäen hallissa. Marko Luukkonen laukoi viivalta ja pallo upposi maaliin. Kärpät johti jo kolmella maalilla ja historiallisen hetken aiheutti Marko Luukkosen ensimmäinen maali kaukalopalloliigassa. Itse asiassa se oli miehen ensimmäinen piste kaukalopalloliigassa. Kärppien ilotulitus jatkui jo seuraavassa hyökkäyksessä. Ville Setälä ja Teemu Tuomi pääsivät ylivoimahyökkäykseen ja miehet taiteilivat hienon osuman. Teemu Tuomi syötti ja Ville Setälä laukoi jo ottelun toisen maalinsa. Vierasjoukkueen selkärangan napsahdus kuului pitkälle katsomoon. Ottelun loppuun mahtui vielä kolme maalia, kun Jose Laaksonen, Mika Ahonkivi ja Hannu Tala onnistuivat. Viimeinen maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueen viiden maalin mies Mika Ahonkivi ja vieraista pistepörssiä johtava Mikko Ikonen. Sunnuntain ottelussa Ikosen tehot olivat 2+3. Muut onnistujat porilaisleirissä olivat maalissa loisto-ottelun pelannut Joni Meskanen, 0+4 tehot tehnyt Mikko Peltonen sekä vähälle peliajalle kauden alkupeleissä jäänyt Ville Setälä kahdella maalillaan.

Ottelun erikoisuudet:

-Vierasjoukkue pääsi kahdesti pelaamaan ylivoimalla ja teki molempien ylivoimien aikana maalin. Toisen ylivoiman aikana syntyi kuitenkin kaksi maalia, kun Kärpät rokotti myös alivoimalla.

-Taitoluistelijat esiintyivät muodostelmana ensimmäisen erän tauolla. Jatkoesityksiä kannattaa harkita tarkkaan, sillä toisessa erässä jää oli todella huonossa kunnossa.

-Vierasjoukkueen pelaajat taitavat todella olla "tupakan orjia". Erätauolla kahdeksan vierasjoukkueen pelaajaa riisuivat pelivehkeet pois ja kävivät verkkareissa tupakanmittaisella tauolla. Fiksua tietenkin oli, ettei pelaajilla ollut toppahousuja jalassa.

Maalitilastot:
I erä
7.47 0-1 Jarkko Käkränen (Sami Turunen)yv.
8.27 1-1 Mika Ahonkivi (Mi kko Peltonen)
9.01 1-2 Sami Turunen (Mikko Ikonen)
14.01 1-3 Sami Turunen (Mikko Ikonen)
15.41 2-3 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
19.20 3-3 Jani Helppolainen (Niko Papinaho)av.

II erä
20.19 3-4 Jarkko Käkränen (Mikko Ikonen)yv.
22.39 3-5 Mikko Ikonen (Jarkko Käkränen)
23.56 4-5 Ville Setälä (Vesa Vuorenmaa)
26.25 5-5 Jaakko Mäkelä (Jani Helppolainen)
30.00 6-5 Mika Ahonkivi
34.39 6-6 Mikko Ikonen
36.38 7-6 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)

III erä
42.33 8-6 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
45.05 9-6 Marko Luukkonen (Jose Laaksonen)
45.19 10-6 Ville Setälä (Teemu Tuomi)
51.13 11-6 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
54.20 12-6 Mika Ahonkivi (Jose Laaksonen)
56.21 13-6 Hannu Tala (Niko Papinaho)sr.

Torjunnat:
Kärpät Joni Meskanen 47
RB-93 Mikko Haikala 30

Jäähyt:
Kärpät  2x2min
RB-93 2x2min,1x10min

Palkitut:
Kärpät Mika Ahonkivi
RB-93 Mikko Ikonen

Yleisöä: 259

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää