Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pori haastaa Tampereen

 
Pori haastaa Tampereen

Lauantaina 12. joulukuuta käydään suomalaisen painonnoston kiihkein kilpailu. Parhaat seurat kisaavat seurajoukkuekilpailun mestaruussarjan finaalin voitosta. Porin urheilutalon kenties eniten Suomessa kovia kisoja kokenut nostolava on näyttämönä Rovaniemen, Tampereen, Lohjan, Parkanon ja isäntäkaupunki Porin joukkueiden koitoksessa.

Vuosi sitten Tampereen Nääshallissa, kallion sisässä, oli Tampereen Pyrintö paras voittaen nyt isäntäseurana toimivan Puntti-Karhujen joukkueen kuudella pisteellä. Silloin voiton ratkaisi Pyrinnölle Porista ”lainassa ollut” olympiaedustajamme Antti Everi viimeisellä työnnöllään. Nyt Everi on Puntti-Karhujen joukkueen ankkuri ja lastannee viimeisellä työnnöllään rautaa tankoon enemmän kuin vuosi sitten, jolloin 185 kiloa riitti Pyrinnön mestaruuteen.

Tänä vuonna Rovaniemen Reipas on selvä ennakkosuosikki huolimatta siitä, että vuosien varrella seuran joukkuetta ovat karsineet huomattavasti dopingkäryt. Voidaan jopa sanoa, että Rovaniemen Reipas on ainut seura, joka kyseiseen kiellettyyn asiaan on viime vuosina sortunut. Toki Tampereellakin on pari käryä kautta aikojen ollut, mutta Puntti-Karhut on koko 30-vuotisen historiansa ajan toiminut puhtaan urheilun merkeissä.

Rovaniemen jälkeen tiukkaa

Rovaniemen Reipas on finaalin selkeä voittaja ennakkotulosten perusteella. Ero Parkanon Punttiin ja Puntti-Karhuihin on lähes sata sinclairpistettä, mikä tarkoittaa raskaan sarjan nostajilla yhtä monta kiloa, mutta kevyillä –vaikkapa noin 50-kiloisilla urheilijoilla – puolta vähemmän eli 50 kiloa yhteistuloksessa.

Odotettavissa on siis Rovaniemen selvä voitto ja Satakunnan seurojen kova taistelu muista mitalisijoista. Vuoden takainen voittaja Tampereen Pyrintö joutuu tiukille jopa Lohja-Liftingin kanssa. Voipa hyvinkin olla, että vuoden takainen mestari jätetään tänä vuonna viimeiseksi.

Puntti-Karhujen isännöimä seurojen SM-finaali alkaa urheilutalolla lauantaina 12.12. kello 12. Kilpailujen puolivälin tauolla, noin kello 14, nähdään seuran aikuisten punttikoululaisten voimailunäytös ja  koko kisa päättyy vuoden vahvimman seuran palkitsemiseen noin kello 15.30. Kooste kilpailuista nähdään TV:n Urheilukanavalla.

Puntti-Karhujen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulleAnna Everi

28.4.1987
Tiedot

Antti Everi

22.12.1981
Tiedot


Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porissa nostettiin rautaa torstaina

Porin urheilutalon painonnostosalissa kilpailtiin torstaikansalliset ja jo perinteeksi muodostuneen MR-cupin viides osakilpailu.

Lue lisää
Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Anna Everi ennätyksellään viides EM-kisoissa

Porilaisnostaja Anna Everi lunasti häneen kohdistuneet odotukset painonnoston EM-kisoissa Tbilisissä.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porissa 24.-25.5.2014

Porissa järjestettiin painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut 24.-25.5.2014.

Lue lisää
Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Painonnoston 17-vuotiaiden SM-kilpailut Porin urheilutalolla 21.-22.5.

Puntti-Karhut järjestää jälleen ensi viikonvaihteessa kotimaiset painonnoston arvokilpailut.

Lue lisää
Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Satakunnan naiset ennätystyöntöihin EM-lavalla

Maamme kaksi parasta naispainonnostajaa – ja monen mielestä myös parasta miehetkin mukaan laskien – Kankaanpään Voimailijoiden Heidi Harju ja Puntti-Karhujen Anna Everi ylsivät molemmat uusiin Suomen ennätyksiin eilen EM-painonnostossa.

Lue lisää
Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Anna Everille jälleen uusi Suomen ennätys

Puntti-Karhujen menetys viikonvaihteen painonnoston SM-kilpailuissa Rovaniemellä oli varsin kaksijakoinen.

Lue lisää