Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pisteet ja Porin herruus plakkariin

 
Pisteet ja Porin herruus plakkariin


FBT kukisti odotetusti SBS Porin kauden ensimmäisessä paikallisottelussa. Jälkipolville kohtaamisesta jäi vähänlaisesti kerrottavaa, vaikka ottelu päättyi 0-7 FBT:n eduksi.

FBT Porin ja SBS Porin välinen paikalliskamppailu ei aiheuta enää tällä kaudella samanlaista tunnelatausta kuin menneinä kausina. Perjantaina pelatun kamppailun ennakkoasetelmat olivat molemmille joukkueille selvät: FBT tulee ottelun voittamaan, kyse on vain tyylistä ja lopullisista maalilukemista. Kaukana ovat ne ajat, jolloin monille katsojille ja joillekin pelaajillekin oli tärkeämpää tulos Porin keskinäisistä, kuin lopullinen sijoitus divarin länsilohkon sarjataulukossa.

Itse otteluun FBT lähti maltillisella taktiikalla. Päätylaitaan ulottuva karvaus oli pannassa ja nopeita kääntöjäkin nähtiin kovin niukasti. Ottelun käsikirjoitus noudatteli odotettua kaavaa: FBT pyöritti palloa kerrallaan noin kaksi minuuttia SBS:n kenttäpäädyssä, pyöritystä seurasi punapaitaisen kotijoukkueen onnistunut purku - ja sama uudelleen. Toki maalejakin nähtiin. FBT:n hanat avasi vapauttavasti Mikko Raivio ajassa 4:27. Ottelun kaksi ensimmäistä erää tuottivat kumpainenkin FBT:lle kaksi maalia ja paljon pallon liikuttamista paineettomassa tilassa.

SBS:n eduksi on sanottava, että naapurijoukkue oli hyvin scoutannut FBT:n kuluvan kauden tehokkaimmat kuviot. Koitjoukkueen poteroihin kaivautunut tiivis boksi eliminoi kerta toisensa jälkeen FBT:n kakkoskentän tutuksi tulleen maalin takaa pelattavan hyökkäyskuvion, jättäen ketjun aseettomaksi. Ylivoimapelistä ja muutamasta irtopallosta FBT pystyi rankaisemaan kohtuullisella tehokkuudella. Viidellä viittä vastaan vierasjoukkue joutui kierrättämään palloa laitojen läheisyydessä ja puolustajilla, jotka käyttivät varsin säästeliäästi kutiaan.

Vaikka FBT:n esitystä kuvaakin parhaiten sana: "rutiinivoitto", tarjosi ottelu katsojille myös joitakin tähtihetkiä. Juha Tikan no-look -syöttö Teemu Helinin maaliin oli illan komein yksilösuoritus. Myös kotijoukkueen maalivahti Kalle Salmi pääsi nappaamaan muutaman makean huipputorjunnan.

Ottelun erikoisimmasta esityksestä vastasi tällä kertaa Ville Salonen. Kolmannen erän puolivälissä FBT:n maalivahti Mika Elolle vihellettiin kahden minuutin jäähy protestoinnista. Salonen taisteli talvisodan hengessä koko alivoiman hyökkääjänä.  Jäähyn loppupuolella SBS:n rike aiheutti siirretyn rangaistuksen, jonka aikana FBT haki hanakasti ratkaisua - Salonen rehki myös koko tämän rupeaman kentällä, mutta ei siinä vielä kaikki!

SBS onnistui kaappaamaan pallon ja seurasi FBT:n ylivoima, jota Salonen tuli pyörittämään tuttuun tapaan takakolmion kärjeksi. Minuutin kestänyt ylivoimapyöritys tuotti tulosta, kun Mikael Boelius rankaisi Toni Läntisen syötöstä. Salonen olisi varmasti lepohetkensä ansainnut, mutta jäähyn jälkeistä vaihtoa laitettiin pelaamaan vierasjoukkueen ykköskenttä, joten Salonen ehti vetää vielä yhden normaalin vaihdon, ennen kuin vaihtopenkki kutsui. Karkeasti arvioituna Salonen pelasi siis reilun neljän minuutin vaihdon! Nopeampitempoisessa ottelussa Salosen uroteko ei olisi ollut mahdoton, mutta tällä kertaa kuntoihme ei vaikuttanut edes kovin väsyneeltä hölkätessään vaihtoon.

FBT Porin tehot:
Juha Tikka 2+1
Miikka Läntinen 1+1
Ville Mattila 0+2
Mikko Raivio 1+0
Juuso Aho 1+0
Teemu Helin 1+0
Mikael Boelius 1+0

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Jani Kannosto vapautettu Karhujen päävalmentajan tehtävästä

Karhujen edustusjoukkueen päävalmentajana toiminut Jani Kannosto on vapautettu tänään maanantaina tehtävästään. Divarijoukkueen uudeksi päävalmentajaksi loppukauden mittaisella sopimuksella on nimitetty Pekka Nylund.

Lue lisää
NST haki helpot pisteet Porista

NST haki helpot pisteet Porista

Karhujen vuoden 2018 ensimmäinen viikonloppu sai ikävän päätöksen, kun sunnuntaina vieraana käynyt NST vei pisteet mennessään Lappeenrantaan.

Lue lisää
Karhujen tuplaviikonloppu päättyy NST:n kanssa

Karhujen tuplaviikonloppu päättyy NST:n kanssa

Porilaisjoukkueen taistot Divarissa jatkuvat sunnuntaina, kun Porin Urheilutalon pihalle kaartaa linja-auto Lappeenrannasta. Sarjassa kuudentena majaileva NST saapuu Karhujen vieraaksi.

Lue lisää
Karhujen vuosi alkoi karvaalla jatkoaikatappiolla

Karhujen vuosi alkoi karvaalla jatkoaikatappiolla

Divarin kevätkausi pyörähti käyntiin loppiaisena, kun Porin Urheilutalolla kohtasivat Karhut ja Joensuun Josba. Kauden avauskohtaamisen tavoin myös toisesta mittelöstä muodostui tiukka. Ottelun ratkaisu nähtiin yhdeksän sekuntia ennen jatkoajan päätöstä.

Lue lisää
Karhujen vuosi alkaa kotiotteluilla

Karhujen vuosi alkaa kotiotteluilla

Miesten Divari palaa joulutauolta Loppiaisena, kun päivän ainoassa pelissä Karhut saa kotikentälleen vastaansa Joensuun Josban.

Lue lisää
Markus Hautaoja jatkaa Karhuissa kaudella 2018-19

Markus Hautaoja jatkaa Karhuissa kaudella 2018-19

Salibandyn Divarissa pelaava Karhut on solminut ensimmäisen jatkosopimuksen ensi kaudeksi. Joulutauon aikana nimensä sopimuspaperiin laittoi hyökkääjä Markus Hautaoja.

Lue lisää