Kärpät maalaili urakalla

Jämsäläiset jäivät sivusta seuraajan osaan.

Porin Kärpät järjesti todellisen maali-iloittelun jämsäläistä Duo 96 vastaan. Kärpät vei ottelun avauserän vain 5-1, mutta kahdessa viimeisessä se iski maaliverkot tötterölle kaksitoista kertaa. Vierasjoukkue Duo ei pystynyt kahdessa erässä tekemään maaliakaan. Kärppien tehomiehinä häärivät Mikko Peltonen 4+4, Harri Jalonen 3+5 ja Rami Välimaa 2+3. Maalissa Joni Meskanen joutui vain kerran kaivamaan pallon selkänsä takaa, mikä on maalivahdille tässä lajissa harvinaista.  Torjuntojakin oli vain 17, joka ei sekään ole kovin yleistä.

KÄRPÄT ALOITTAA VAHVASTI, VIERASJOUKKUE ANTAUTUU JO AVAUSERÄSSÄ

Kärpät aloitti ottelun vauhdikkaasti ja maali roikkui jo alussa ilmassa. Vierasjoukkue kesti lähinnä kotijoukkueen epätarkkuuden ansiosta. Avausmaali tuli vaparin jälkitilanteesta, kun Harri Jalonen passasi ja Mikko Peltonen iski pallon maalin taka-alakulmaan. Tasan minuutin päästä iski vierasjoukkue tasoituksen. Pallo pomppi vapaalyönnin jälkeen Pasi Karvoselle, jolla oli helppo työ pistää pallo porilaismaaliin. Tähän se sitten vieraiden paras yrittäminen jäikin. Ajassa 10.59 vierasjoukkueen Janne Saastamoinen sai viiden minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Kotijoukkue ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, kun se pääsi pelaamaan miesylivoimaa viiden minuutin ajan. Ensin Harri Jalonen iski riparin sisään, kun jäähyä oli kulunut vain runsas minuutti. Seuraavassa maalissa Rami Välimaa löysi Niko Papinahon, joka iski suoraan syytöstä lukemiksi 3-1. Ja lisää oli tulo ssa runsaan puolen minuutin kuluttua. Mikko Peltonen antoi pallon maalin taakse Harri Jaloselle, joka jatkoi suoraan maalin edessä seisoneelle Jose Laaksoselle. Peli oli jo 4-1 ja pelikellossa aikaa oli kulutettuna 14.19. Kärpät oli iskenyt kolmesti ylivoiman aikana, joten melkoisen tärkeä jäähy oli ensi erän perusteella. Kärpät teki avauserään vielä yhden maalin, kun Samuli Sinervän siniviivalaukaus meni läpi maalivahdin torjunnan.

KÄRPÄT PUDOTTAA VAUHTIAAN TOISEEN ERÄÄN JA MAALIKARKELOT HILJENEVÄT

Kärpät tuli toiseen erään selvästi vauhtia pudottaneena. Joukkue peli näytti melkoisen aneemiselta, kun se tyytyi vierailijoiden vauhtiin. Sen verran joukkue kuitenkin erässä pelasi, että se vei sen puhtaasti 4-0 lukemin. Avausmaalin toiseen erään ylivoimalla teki Rami Välimaa, joka nosti pallon maalin etuyläkulmaan. Seuraavan maalin iski sama mies hetkeä myöhemmin. Kaksi maalia nähtiin vielä toisessa erässä, kun Jose Laaksonen ja Mikko Peltonen onnistuivat. Jälkimmäisessä maalissa parivaljakko Peltonen-Jalonen pelasi hienosti yhteen ja viimeiselle tauolle mentiin 9-1 lukemissa.

KOLMANTEEN ERÄÄN KOTIJOUKKUE KÄÄNTÄÄ TURBORUUVIN TÄYSILLE

Päätöserään kotijoukkueen valmentaja oli taas kaivanut joukkueeseen pelihurmion. Vierasjoukkue oli vaihtanut Jani Nurmisen tilalle Timo Suokkaan maalille, mutta ei se auttanut joukkuetta edes taistelemaan. Ensimmäisen minuutin aikana kotijoukkue osui jo kahdesti, ensin Jaakko Mäkelä ja heti perään Mikko Peltonen. Peli oli lopullisesti ohitse, kun Harri Jalonen iski suoraan 12-1 lukemat Mikko Peltosen namupassista. Vielä kun Marko Luukkonen löi molarista tulleen riparin sisään ajassa 48.46, kyseli jämsäläisten kuski: Mihin päin tästä löytää Järvisuomen tielle? Päätöserässä Kärpät iski yhteensä kahdeksan kertaa ja muutama paikka taisi vielä mennä ohi suunkin. Loput kolmannen erän maalintekijät olivat Niko Papinaho, Mikko Peltonen, Mika Ahonkivi ja Harri Jalonen. Loppulukemat taululla 60 peliminuutin jälkeen murskaavasti 17-1.

Kotijoukkueen kaikki kaikessa oli ns. musta ketju, jossa Mikko Peltonen iski lukemat 4+4, Harri Jalonen 3+5 ja vielä Jose Laaksonen 2+1. Myös Rami Välimaa 2+3 voi olla peliinsä tyytyväinen. Vieraiden joukkueesta ei pelimiehiä sunnuntai-iltapäivän pelistä löytynyt.

Ottelun erikoisuudet:

-Kotijoukke teki ottelussa kaikkiaan kuusi ylivoimamaalia, joka on paljon kun verrataan kauden aikaisempiin otteluihin.

-Kärppien maalissa pelannut Joni Meskanen pelasi ottelussa kaksi nollaerää ja kolmaskin oli lähellä. Vain puolustuksen merkkausvirhe vei Meskaselta nollapelin.

-Mikko Peltonen ja Harri Jalonen tekivät molemmat kahdeksan pistettä, mutta kumpaakaan ei valittu kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi? Tittelin sai tässä ottelussa Joni Meskanen, jonka Kärppien E-juniorit Samu Selviranta ja Henry Stenfors palkitsivat Kärppien parhaaksi pelaajaksi. Mainittakoon, että raatilaiset pelaavat Kärppien E-junnuissa ja ovat itsekin maalivahteja.

Maalitilastot:

I erä

3.38 1-0 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
4.38 1-1 Pasi Karvonen (Juha Räsänen)
12.12 2-1 Harri Jalonen (Mika Ahonkivi)yv.
13.31 3-1 Niko Papinaho (Rami Välimaa)yv.
14.19 4-1 Jose Laaksonen (Harri Jalonen)yv.
17.33 5-1 Samuli Sinervä (Harri Jalonen)

III erä

22.06 6-1 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)yv.
25.36 7-1 Rami Välimaa (Marko Luukkonen)
26.05 8-1 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
39.01 9-1 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)

III erä

40.22 10-1 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)
40-50 11-1 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
43.16 12-1 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
48.46 13-1 Marko Luukkonen (Rami Välimaa)yv.
51.26 14-1 Niko Papianho (Rami Välimaa)
52.09 15-1 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
54.25 16-1 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)yv.
57.30 17-1 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.