AFC Campus paremmassa iskussa itsenäisyyspäivän mittelössä

FBT Porin itsenäisyypäivän ilta Samppalinnassa ei tuonut toivottua tulosta; kahta sarjapistettä.

Ensimmäisessä erässä porilaisten peli kulki sinänsä kohtuullisen mukavasti. Viiden minuutin kohdalla Campus kuitenkin onnistui tekemään johtomaalin. Erän puolivälin jälkeen, pelin aaltoillessa suhteellisen tasaisena, onnistui Kristian Krannila tekemään kauden ensimmäisen FBT -maalinsa. Syöttäjänä maalissa oli joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Jani Sädemaa. Enempää tilastomerkintöja ei erässä tullut, joten tauolle lähdettiin lukemissa 1-1.

Toinen erä kulki paljolti ensimmäisen erän latuja. FBT onnistui luomaan maalipaikkoja kohtullisesti. Campus puolestaan oli, joukkueelle tyypillisesti, vaarallinen vastaiskuissaan. Maalit tehtiin taas tasatahtiin; molemmille erässä yksi osuma ja tauolle edelleen tasatilanteessa 2-2.

Kolmas erä eteni puoliväliin saakka edelleen tasaisissa merkeissä. Maaleja tehtiin vuorotahtiin. Yksi illan helmistä oli Ville Salosen jäätävä suoritus rankkarissa. Erän toisella puoliskolla alkoi turkulaisilta onnistua lähes kaikki. FBT:n peli puolestaan vaipui kolmannessa erässä tasoltaan pari pykälää alemmas. Campus napsi erän loppupuolella maaleja tasaiseen tahtiin ja meni lopulta 7-4 voittoon.

Kolmannen erä lopulla sattui ikävä törmäys. Illan viimeistä osumaa viimeistellessään Campuksen Juha Javanainen törmäsi FBT:n maalivahdin Tomi Collanderin kanssa. Tällin seurauksena Javanaiselta ilmeisesti murtui jalka. Myös Collander sai lievän tärskyn, joten ottelun lopun maalissa torjui Tomi Bergendahl.

Tällä kertaa ottelu ratkesi FBT:n kolmannen erän heikkoon esitykseen. Joukkueen otteissa ongelmana tuntuu olevan se, ettei peli tahdo pysyä kuosissaan täyttää 60 minuuttia. Lisäksi koko joukkueen puolustuspelissä näkyy jonkinlainen kurittomuus. Tasaiset väännöt pystytään kääntämään voitoksi yleensä vain silloin, kun maalivahtipeli onnistuu täydellisesti.