Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bewe vei kärkitaiston

 
Bewe vei kärkitaiston


Kotijoukkue ihmetteli vieraiden vauhtia avauserässä.

Porin Kärpät jäi Bewe Sportin jalkoihin  lauantain ottelun avauserässä. Bewe iski ensimmäisessä erässä seitsemän kertaa ja peli oli taputeltu jo ennen kuin porilaiset vasta lämpesivät. Kotijoukkue voitti kaksi muuta erää, mutta se oli laiha lohtu, sillä loppulukemat olivat 7-10 (1-7,3-2,3-1).

AVAUSERÄ VIERAIDEN JUHLAA

Porin Kärppien ja Bewe Sportin välillä odoteltiin ennakkoon tasaista ja vauhdikasta ottelua. Sitä ei tällä kertaa Porissa nähty, kun ainoastaan vierasjoukkue pystyi pitämään alusta asti vauhtia yllä. Se tuottikin jo avauserässä tulosta, kun vierasjoukkue vei ja kotiryhmä vikisi. Ottelun avausmaali tuli jo ajassa 1.25, kun kentän hahmo Harri Hautajoki maalasi. Porilaispuolustus nukahti pahasti ja vierailijoiden paras pistemies rankaisi Mika Kivekkään toimiessa syöttäjänä. Kärppien tasoitus tuli viiden minuutin kohdalla. Bewelle oli tulossa jäähy ja Rami Välimaa sai riparin maalivahdista takaisin, toimittaen sen lopulta Bewen verkkoon. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Niko Papinaho. Kauaa ei porilaiset saaneet maalista nauttia, kun tehokaksikko Hautajoki-Kivekäs iski taas. Porilaispuolustuksessa Antti Majakulma menetti pallon ratkaisevasti ja taululle muuttuivat lukemat 1-2. Tästä maalist a mentiin eteenpäin kaksi minuuttia ja taas soi porilaispäässä, mutta ei porilaisten marssi. Harri Hautajoki pääsi lyömään riparin sisään aivan maalin edestä. Syöttäjänä jo kolmannen kerran Mika Kivekäs. Seuraavassa 1-4 maalissa porilaisjoukkuetta vietiin kuin tuuliviiriä. Lopulta Timo Ahonen laittoi pallon hallitusti maalivahti Joni Meskasen selän taakse. Lisämaaleja saatiin vielä lisää, kun Kärpät menetti pallon hyökkäyssinisellä. Miikka Kiiski sai syötön Niko Lintuselta ja peli oli jo 1-5. Vierasjoukkue teki vielä kaksi maalia ensimmäiseen erään. Ensin Harri Hautajoki kiersi helposti maalille ja pisti pallon hallitusti sisään. Erän viimeinen maali tuli vaparista. Ville Nieminen siirsi ja Jaakko Niemensivu maalille. Ensimmäiselle erätauolle mentiin porilaisittain tylyissä lukemissa 1-7. Lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, mutta Joni Meskanen torju i kolme-neljä aivan selvää maalipaikkaa.

TOISESSA ERÄSSÄ KOTIJOUKKE PELAA AJOITTAIN

Kärpät iski ottelun toisen erän alkuun tehokkaasti. Juho Silvast antoi loistavan syötön puolustuksesta ja Teemu Tuomi irtosi maalintekoon. Tuomi onnistui ja kotijoukkueen takaa-ajo oli alkanut? Vai oliko sittenkään, kun Bewe maalasi taas jo kahden minuutin kuluttua. Miikka Kiiski onnistui ottelussa toistamiseen vastahyökkäyksen päätteeksi. Erää mentiin tasaisesti pelaten jälkimmäiselle puoliskolle, kun kotijoukkueen Mikko Peltonen onnistui vaparin jälkitilanteesta. Jaakko Mäkelä passasi ja Peltonen toimitti pallon Bewen maalissa hyvän ottelun pelanneen Niklas Paanasen taakse. Vielä oli takaa-ajoa viiden maalin verran. Ja kohta kuuden verran, kun Hautajoki pelasi tilanteensa loppuun. Näytti jo, että pallo oli maalivahdilla, mutta irtopallon Hautajoki kuitenkin lopulta toimitti maaliin. Kärpät teki vielä yhden maalin, kun se pääsi erän lopussa pelaamaan miesylivoimaa. Rami Välimaa löi pall on sisään Juho Silvastin lyöntilauksen jälkitilanteesta. Viimeiselle erätauolle mentiin vieraiden viiden maalin johdossa.

KÄRPÄT NOUSEE PELIIN MUKAAN PÄÄTÖSERÄSSÄ, MUTTA AIKA EI LOPULTA RIITÄ

Kotijoukkue aloitti päätöserän tehokkaasti, kun Teemu Tuomi taisteli pallon vierasmaaliin. Kapteenin temppu herättikin joukkueen pelaamaan vaikkakin Bewe tekikin seuraavan maalin. Bewen maalin jälkeen kenttää hallitsi  Kärpät. Ensin Mikko Peltonen sooloili maalinsa ajassa 46.54 ja vain 9 sekuntia myöhemmin soi taas vierasverkko. Jaakko Mäkelä syötti vaparissa Niko Papinaholle, joka toi kotijoukkueen jo kolmen maalin päähän. Tämänkin jälkeen Kärpillä oli paikkoja lisämaalien tekoon, mutta onni ei ollut kotiryhmän puolella. Lisäksi Bewen maalivahti Niklas Paananen oli liekeissä. Erän lopulla Kärpät yritti vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Bewe oli kaatanut porilaiset jo toistamiseen, kun pelikello näytti aikaa 60.00.

Kärppien rivistöstä onnistuivat vaikeassa ottelussa parhaiten kahden maalin Teemu Tuomi ja osin myös Mikko Peltonen, joka ei kuitenkaan päässyt aivan normaalilla tavalla haastamaan vieraspuolustusta. Maalivahti Joni Meskanen pelasi ottelun kohtuullisesti, mutta avut olivat tällä kertaa puolustuksessa rajalliset. Vieraiden paras oli viiden maalin Harri Hautajoki. Myös Mika Kivekäs on joukkueelle selkeä vahvistus. Ottelun tuomaripari onnistui ottelussa kohtuullisen hyvin.


Ottelun erikoisuudet:
-Kärpät hävisi ensimmäisen erän peräti 1-7, mutta totuus on että Bewellä oli lisäksi puolenkymmentä varmaa maalipaikkaa tehtyjen maalien lisäksi. Vain Joni Meskasen loistopelastukset estivät lisämaalien syntymisen.

-Ottelun yleisömäärä jäi yllättävän pieneksi,vain 318 henkeä. Olisiko joulua edeltävä viimeinen viikonloppu vienyt ihmiset jouluostoksille?

-Bewen tehokaksikko Harri Hautajoki-Mika Kivekäs teki peleissä harvinaisen "maali-syöttö hattutempun". Kaksikko teki vierasjoukkueen kolme ensimmäistä maalia, niin että Hautajoki maalasi ja Kivekäs passasi.


Maalitilastot:
I erä
1.25 0-1 Harri Hautajoki (Mika Kivekäs)
5.00 1-1 Rami Välimaa (Niko Papinaho)sr.
7.45 1-2 Harri Hautajoki (Mika Kivekäs)
9.55 1-3 Harri Hautajoki (Mika Kivekäs)
13.21 1-4 Timo Ahonen (Niko Lintunen)
15.36 1-5 Miikka Kiiski (Niko Lintunen)
17.02 1-6 Harri Hautajoki (Sami Luoto)
18.03 1-7 Jaakko Niemensivu (Ville Nieminen)

II erä
20.50 2-7 Teemu Tuomi (Juho Silvast)
23.25 2-8 Miikka Kiiski (Niko Lintunen)
34.53 3-8 Mikko Peltonen (Jaakko Mäkelä)
38.09 3-9 Olli Pelkonen (Harri Hautajoki)
39.57 4-9 Rami Välimaa (Juho Silvast)yv.

III erä
40.59 5-9 Teemu Tuomi (Ville Setälä)
42.46 5-10 Harri Hautajoki (Olli Pelkonen)

Torjunnat:
Kärpät Joni Meskanen 43
Bewe Niklas Paananen 50

Jäähyt:
Kärpät 0 min
Bewe 3x2min

Palkitut:
Kärpät Teemu Tuomi
Bewe Harri Hautajoki

Yleisöä: 318

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää