Kärpille arvokas vierasvoitto

Porin Kärpät vieraili loppiaisena Lappeenrannassa RB-93 vieraana. Ottelussa ei puolustamisesta ollut tietoakaan ja maaleja mätättiin kaiken kaikkiaan 31 kappaletta. Porilaisten onneksi taululla olivat pelin jälkeen voittolukemat 15-16 ja mahdollisuudet runkosarjan voittoon ovat edelleen omissa käsissä.

KÄRPILLÄ TEHOKAS AVAUSERÄ

Porin Kärpät aloitti ottelun todella tehokkaasti ja se johtikin avauserän puolessa välissä jo 3-0. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo 16 sekunnin kohdalla. Kärpät voitti aloituksen ja pallo ajautui puolustajien kautta Jaakko Mäkelälle. Mäkelän loistava  syöttö Niko Papinaholle läpiajoon ja "Paapa" ei erehtynyt. Toinen maali tuli ajassa 6.28 kun Kärpät hyökkäsi kahdella kahta vastaan. Mika Ahonkiven laukaus tuli riparina takaisin ja Jose Laaksonen toimitti pallon maaliin vapaasta paikasta. Kolmannen maalin teki Rami Välimaa, joka peitti omalla alueella vastustajan viivavedon. Syntyneestä tilanteesta Välimaa karkasi läpiajoon ja peli oli jo 3-0 Kärpille. Seuraavankin maalin teki vierasjoukkue Kärpät. Välimaa jätti pallon hyökkäyksen päätteeksi takaa tulleelle Mäkelälle ja "Mällin" veto painui kotijoukkueen maalissa pelanneen Mikko Haikalan taakse. Porin Kärpät vie raili loppiaisena Lappeenrannassa RB-93 vieraana. Ottelussa ei puolustamisesta ollut tietoakaan ja maaleja mätättiin kaiken kaikkiaan 31 kappaletta. Porilaisten onneksi taululla olivat pelin jälkeen lukemat 15-16 ja mahdollisuudet runkosarjan voittoon ovat edelleen omissa käsissä. Mahtavan vierasjoukkueen painostuksen jälkeen pääsi kotijoukkuekin peliin mukaan. Kavennuksen laukoi Mikko Suninen, joka sai pallon Kärppien vapaalyönnin jälkitilanteesta. Suninen pisti pallon aivan maalin ylänurkkaan. Kärppien vastaus runsas minuutti myöhemmin ylivoimalla. Välimaa haki jo kertaalleen hienolla ajatuksella Niko Papinahoa, mutta syöttö lipsahti ratkaisevalla hetkellä. Välimaa sai kuitenkin pallon uudelleen samassa ylivoimassa ja nyt kuvio onnistui. Papinahon maali merkittiin aikaan 15.15, Kärpät oli jo neljän maalin karkumatkalla. Kotijoukkue kavensi vielä ennen erätaukoa, kun Mikko Sunisen veto painui aivan kà 4rppämaalin alanurkkaan. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 2-5.

TOINEN ERÄ VARSINAISTA HURLUMHEITÄ

Oliko hyvän olon tunne hiipinyt vierasjoukkueen paitaan vai mistä oli kyse, kun toisen erän alkua hallitsi kotijoukkue. Ensin Petteri Toikka 3-5, sitten Mikko Suninen 4-5 ja vielä Sami Virolainen 5-5. Tasoitusmaalissa porilaisille tuli karkea vaihtovirhe. Kärpät meni kuitenkin uudelleen johtoon, kun Rami Välimaa löysin maalin nurkalta Niko Papinahon. Kotijoukkueen tasoitus tuli, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa. Mikko Ikonen laukoi suoraan syötöstä numeroiksi 6-6 ajassa 31.03. Lisää maaleja oli kuitenkin vielä tulossa, kun joukkueet unohtivat puolustamisen kokonaan. Kärpät meni johtoon, kun hyvän karvauksen päätteeksi Rami Välimaa löysi Jaakko Mäkelän maalilta. Vain viisitoista sekuntia eteenpäin ja taas peli oli tasan. Maalivahti Mikko Haikala heitti pitkän avauksen ja Mikko Suninen oli hiipinyt porilaispuolustajien taakse. Värikkäässä toisessa erässä iskettiin vielä kolme m aalia. Ensin Rami Välimaa kiitti Jaakko Mäkelää syötöstä ja vajaan minuutin päästä Niko Papinaho oli täysin unohdettu kotijoukkueen maalille. Tilannetta edelsi RB-93 raaka vaihtovirhe. Kotijoukkueen kavennuksen ennen erätaukoa iski vielä Petri Ketonen ylivoimalla. Viimeiselle tauolle mentiin Kärppien maalin johdossa 8-9.

KOLMAS ERÄ JATKUU MENNEN TULLEN MEININGILLÄ

Kolmas erä oli sekin "yleisöystävällinen". Kotijoukkue iski kolmesti pallon Kärppien maaliin ensimmäisen vitosen aikana. Tämän session jälkeen tuli sitten taas Kärppien tehohetki. Ensin Mikko Peltonen 11-10, sitten vajaan minuutin päästä Harri Jalonen tasoitti ja Mika Ahonkivi vei porilaiset taas johtoon, kun pelikello näytti aikaa 46.45 Ensimmäisen seitsemän minuutin aikana oli päätöserässä tehty jo kuusi maalia!! Kärpät lisäsi vielä maalilla johtoaan, kun Mikko Peltonen vei koko kotijoukkueen kaffille keskialueelta asti. Mikko Ikonen toi minuutin päästä kotijoukkueen taas maalin päähän ja vain puolen minuutin päästä Kärpät johti taas kahdella maalilla, kun 12-14 tilanteeksi teki Rami Välimaa hienolla soolollaan. Kun Mikko Peltonen teki lukemiksi jo 12-15, oltiin katsomossa vahvasti sitä mieltä että peli oli siinä. Mutta vielä oli maaleja luvassa lis
 'e4ä. Jori Väisänen toi kotijoukkueen kahden maalin päähän ja tasavajaalla RB-93 kavensi jo maalin päähän. Pelikello näytti tuolloin aikaa 53.18. Tasavajaalla tuli seuraavakin maali, kun Rami Välimaa karkasi läpiajoon. Tuosta paikasta Välimaa ei usein erehdy eikä erehtynyt nytkään. Taas Kärpät johti kahdella maalilla. Kotijoukkue pääsi vielä maalin päähän, kun Petri Ketonen pääsi vetämään vaparin jälkitilanteesta. Lopussa kotijoukkue otti vielä maalivahdin pois, muttei pystynyt hyvästä yrityksestä huolimatta tasoitukseen. Loppusummerin soidessa tunteetkin kuumenivat ja tuomarikaksikolla tuli asiaa liigaan ihan raportin muodossa. Pelin jälkeen puheltiin jopa pelikielloista, mutta ilman punaisen näyttämistä tuomarit eivät voi sääntöjen mukaan ottelurangaistuksia jaella.

Kärppien parasta osaamista esittivät punaisen ketjun miehet Rami Välimaa 4+5, Niko Papinaho 4+1 ja Jaakko Mäkelä 2+2. Kotijoukkueen kaikki kaikessa oli viiden maalin Mikko Suninen. Maalien lisäksi miehelle merkittiin yksi maalisyöttö.

Ottelun erikoisuudet:

-Ottelun tuomaripari Kaipia-Soidinsalo ei ollut tuomioissaan ollenkaan yhtenäinen. Samasta tilanteesta näytettiin vapaalyöntiä molempiin suuntiin, tietysti puhumalla päädyttiin vahvemman ratkaisuun. Epäselvissä tilanteissa olisi tuomaripallo ollut varmaankin oikea ratkaisu?

-Lappeenrannan kioski myi itsensä ottelun aikana tyhjäksi. Viimeisellä erätauolla jouduttiin jo toteamaan luukulla: EI OO, EI TUU!!

-Porilainen kannattaja soitteli Espanjasta pelin jälkeen joukkueenjohtaja Markku Viitalammelle ja kyseli lopputulosta: -Kyllä Lappeenranta oli kova, kun teki 15 maalia meidän päähän, totesi Viitalampi kyselijälle. -Voi v...u todettiin puhelimen toisessa päässä, taas te hävisitte? -En minä niin sanonut totesi Viitalampi ja jatkoi- Me teimme 16 maalia heidän päähänsä!!!

Maalitilastot:
I erä
0.16 0-1 Niko Papinaho (Jaakko Mäkelä)
6.28 0-2 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
8.04 0-3 Rami Välimaa
13.30 0-4 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)
13.47 1-4 Mikko Suninen (Pertti Vuojolainen)
15.15 1-5 Niko Papinaho (Rami Välimaa)yv.
17.57 2-5 Mikko Suninen (Mika Rautio)

II erä
25.04 3-5 Petteri Toikka (Jani Kivakka)
26.37 4-5 Mikko Suninen (Sami Virolainen)
28.15 5-5 Sami Virolainen (Mika Rautio)
28.40 5-6 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
31.03 6-6 Mikko Ikonen (Petteri Toikka)yv.
32.37 6-7 Jaakko Mäkelä (Rami Välimaa)
32.52 7-7 Mikko Suninen (Mikko Haikala)sr.
33.44 7-8 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)yv.
34.36 7-9 Niko Papinaho (Rami Välimaa)
38.43 8-9 Petri Ketonen (Jani Kivakka)yv.

III erä
41.39 9-9 Janne Järvimies (Pertti Vuojolainen)
42.39 10-9 Sami Turunen (Mikko Ikonen)
44.56 11-9 Mikko Ikonen (Sami Turunen)
45.11 11-10 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
46.02 11-11 Harri Jalonen (Hannu Tala)
46.45 11-12 Mika Ahonkivi (Ville Setälä)
47.26 11-13 Mikko Peltonen (Harri Jalonen)
48.57 12-13 Mikko Ikonen (Janne Järvimies)
49.47 12-14 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
50.05 12-15 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
51.37 13-15 Jori Väisänen (Sami Virolainen)
53.18 14-15 Mikko Suninen (Sami Virolainen)tv.
54.33 14-16 Rami Välimaa tv.
57.21 15-16 Petri Ketonen (Mikko Suninen)