Kärpät otti pakkovoiton paikallispelissä

Mika Ahonkivi tehtaili lukemat 5+2 ja tavoitti 300 maalin rajan.

Porin Kärppien ja raumalaisen UKPn välisestä kohtaamisesta ei tullut mitään isoa näytelmää. Kärpät aloitti ottelun vauhdikkaasti ja selvittyään avauserästä neljän maalin johtoasemassa, piti se hajuraon loppuun asti. Kotijoukkueen pelaajista Mika Ahonkivi saavutti ottelussa 300. maalin rajan tekemällä ottelussa kaikkiaan 5 maalia.

KOTIJOUKKUE ALOITTAA VAUHDILLA, RAUMALAISET SEISOVAT KAUKALOSSA

Ottelun alku oli kotijoukkueen, sillä kun peliä oli pelattuna vasta viisi minuuttia, niin Kärpät johti jo 4-0. Avausmaalin teki Mika Ahonkivi vapaalyönnistä. Hän hassutti pienellä siirrolla raumalaispuolustuksen aina maalivahtia myöden ja peli oli 1-0, kun pelikello näytti vasta 1.23. Toinen maali tuli runsaan minuutin päästä, kun Juho Silvast katkoi keskialueella raumalaishyökkäyksen. Hän löysi tämän jälkeen Jose Laaksosen laidalta ja Laaksonen veti suoraan syötöstä pallon raumalaismaaliin. Kolmannen maalin kotijoukkue teki maalivahti Joni Meskasen loistoheitosta. Heitto löysi Niko Papinahon ja "Pappis" kiitti paikasta upealla vedollaan. Ja vajaa minuutti eteenpäin ja kotijoukkue johti jo neljällä maalilla. Antti Majakulma avasi pitkällä syötöllä ja Mika Ahonkivi pääsi haastamaan UKP-vahti Toni S ilmärin. Illan sankari veti pidemmän korren ottelun toisella maalillaan. Tässä vaiheessa UKP-luotsi Jussi Mäenpää otti aikalisän herättääkseen vierasjoukkueen. Ääni kuului varmaan Porin torille asti ja UKP pääsikin hetkeksi peliin mukaan. Ensin tosi hienon kuvion päätteeksi Juha-Pekka Rakkolainen teki tilanteeksi 4-1 ja vain kaksi minuuttia eteenpäin peli oli jo 4-2.UKP pääsi pelaamaan ylivoimaa ja se käyttikin paikkansa hienosti. Vain kaksi sekuntia riitti jäähyä kulua, kun Jaakko Juvosen veto yllätti maskissa olleen Joni Meskasen. Seuraavaksi ylivoimaa pääsi pelaamaan Kärpät ja Mikko Peltosen soolo maalille tuotti osuman vieden kotijoukkueen taas kolmen maalin johtoon. Vain puoli minuuttia myöhemmin pääsi Kärppien Jani Helppolainen ja Vesa Vuorenmaa ylivoimahyökkäykseen. Helppolainen päätti yrittää itse, mutta UKP-vahti Silmäri torjui. Hyvin maalille seur annut Vuorenmaa pisti riparin helposti sisään. Ensimmäiseen erään molemmat joukkueet tekivät vielä maalin, joten ensimmäselle erätauolle mentiin Kärppien 7-3 johdossa.

TOISEN ERÄN ALUSSA NÄYTTÄÄ ETTÄ UKP NOUSEE MUKAAN, MUTTA EI SITTENKÄÄN

Ottelun toisen erän alku oli vieraiden. Kotijoukkue löysäili ja UKP pääsi maalaamaan kahdesti. Ensin UKP painoi ylivoimalla, mutta ei onnistunut. Juuri kun kotijoukkue tuli täysilukuisaksi Timo Mäkisen veto painui porilaismaaliin. Jo kahden maalin päähän vieraat toi Valtteri Raunio. Kotijoukkue hyökkäsi yltiöpäisesti ja vieraat pääsivät 3-1 vastahyökkäykseen. Yksin alhaalla ollut Marko Luukkoselta ei ollut suuriakaan mahdollisuuksia pelastaa maali. Tämä maali herätti sitten Kärpät. Seuraavat minuutit olivat kotijoukkueen pommitusta. 8-5 Jani Helppolainen,9-5 Jose Laaksonen,10-5 Rami Välimaa. Kun v ielä Rami Välimaa iski toisen kerran, painuivat vierasjoukkueen päät vaihtoaitiossa. Kruununa toiseen erään Mika Ahonkivi teki illan neljännen maalinsa. Veto painui raumalaispakin jalasta maaliin ajassa 36.18. Hieman lohtua vieraille toi joukkueen kuudes maali joka syntyi riparista. Viimeiselle tauolle mentäessä taululla kotijoukkueen selkeät 12-6 johtolukemat.

PÄÄTÖSERÄ MENNÄÄN TASAISESTI PELAILLEN

Ottelun päätöserässä ei kumpikaan joukkue enää syttynyt taistelemaan, vaikka molemmat joukkueet tekivätkin vielä neljä maalia. Maalinteon aloitti kotijoukkue kun ensin Ahonkivi iski illan viidennen maalinsa. Tämän jälkeen UKP kavensi ylivoimamaalilla ja iski heti toistamiseen vajaan 20 sekunnin kuluttua. Kun sitten kotijoukkue iski taas vuorostaan kaksi maalia, alkoi haukotella katsomossa monikin katselija. Kumpikaan joukkue ei enää keskittynyt pelaamiseen ja kaikki odottelivat vain loppupuhallusta. Porilaisten kolmannen erän maaleista Ahonkiven lisäksi pääsivät nauttimaan Harri Jalonen, Jani Helppolainen ja Rami Välimaa.

Ottelun parhaana palkittiin oikeutetusti viiden maalin ja kahden syötön Mika Ahonkivi. Hyville tehoille kotijoukkueesta pääsivät lisäksi Mikko Peltonen 1+4 ja kolmen maalin Rami Välimaa. UKPn parhaan pelaajan pystin pokkasi Jaakko Juvonen 2+2.

Kärpillä on runkosarjassa vielä kaksi ottelua. Kärpät kohtaa lauantaina vieraissa Duon Jämsässä ja  viikon päästä lauantaina Poriin saapuu sarjajumbo Pallo&The Boys Seinäjoelta. Voittamalla molemmat ottelut on Kärpät runkosarjan ykkönen.

Ottelun erikoisuudet:
-UKP maalivahtilegenda Mika Puumala oli mukana myös Porissa ja kaiken lisäksi vaihtoaitiossa. Tässä ottelussa varusteet eivät olleet kuitenkaan päällä, sillä jalkavamma pitää miehen sivussa koko loppukauden.

-Ottelu kesti kaikkiaan 2 tuntia 17 minuuttia, kun keskimäärin kaukalopallo-ottelussa selvitään vajaan kahden tunnin aikaperiodilla. Pitkään kestoon suurimmat syyt löytyvät 26 maalista ja vierasjoukkueen runsaasta jäähymäärästä. Jäähyistä ainakin neljä olivat suunsoittojäähyjä eli kauniimmalla nimellä  henkilökohtaisia käytösrangaistuksia.

Maalitilastot:
I erä
1.23 1-0 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
3.05 2-0 Jose Laaksonen (Juho Silvast)
4.22 3-0 Niko Papinaho (Joni Meskanen)
5.11 4-0 Mika Ahonkivi (Antti Majakulma)
6.14 4-1 Juha-Pekka Rakkolainen (Valtteri Raunio)
8.15 4-2 Jaakko Juvonen (Jarno Rusanen)yv.
9.16 5-2 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)yv.
9.48 6-2 Vesa Vuorenmaa (Jani Helppolainen)
11.10 6-3 Tero Puranen (Samu Lindström)
11.51 7-3 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)

II erä
22.43 7-4 Timo Mäkinen (Jaakko Juvonen)
24.49 7-5 Valtteri Raunio (Jarno Rusanen)
26.56 8-5 Jani Helppolainen (Teemu Tuomi)yv.
29.53 9-5 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)yv.
32.02 10-5 Rami Välimaa (Antti Majakulma)
35.31 11-5 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
36.18 12-5 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)yv.
39.27 12-6 Samu Lindström (Valtteri Raunio)

III erä
43.35 12-7 Ville Wallin
47.50 13-7 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
51.02 13-8 Jarno Rusanen (Jaakko Juvonen)yv.
51.20 13-9 Valtteri Raunio (Juha-Pekka Rakkolainen)
52.11 14-9 Harri Jalonen (Niko Papinaho)
52.40 15-9 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
56.00 15-10 Jaakko Juvonen (Ville Wallin)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.