Kauden ensimmäinen ottelu takana

FC PoPa pelasi tänään kauden ensimmäisen ottelunsa, kun Urheilukeskuksen tekonurmella vastaan asettui viime kaudella Veikkausliigassa pronssia saavuttanut TPS. Vaikka PoPa johti ottelua kahteen otteeseen niin TPS voitti lukemin 4-2.

PoPa aloitti ottelun pirteästi ja hallitsi ottelun ensimmäisiä minuutteja. Alussa PoPalla oli muutama puolittainen paikka mutta kuparisen ja samalla PoPan kauden 2010 ensimmäisen maalin iski Toni Junnila kulman jälkitilanteesta. Tämän jälkeen PoPa jatkoi pienoista painostustaan mutta mitä pidemmälle peli eteni sitä paremmin vierailija pääsi peliin mukaan ja iskikin tasoituksen, kun väkivahva Babatunde Wusu iski pelin väkisin tasoihin. Tämän jälkeen TPS otti pelin hallintaansa mutta kunnolliset maalipaikat jäivät vähiin. Näin vauhdikas ja tasainen ensimmäinen puoliaika päättyi 1-1.

Toiselle puoliajalle joukkueet tekivät muutamia vaihtoja ja peli alkoi aaltoilla päästä päähän. PoPa siirtyi ottelussa 2-1 johtoon, kun ensimmäisellä puoliajalla loukkaantuneen Samu-Petteri Mäkelän tilalle tullut Juho Lehtonen laukoi puolittaisen läpiajon päätteeksi pallon etunurkasta maalin perukoille, hyvän syötön maaliin tarjoili testissä oleva Tuomas Markkula. Johtoa ei montaa minuuttia kestänyt, kun maalin edestä Wusu laukoi pelin tasoihin. Tämän jälkeen vierailija otti pelin hallintaansa ja siirtyikin 3-2 johtoon, kun Juho Lähteen kova laukaus painui yläriman kautta maaliin, ottelussa jo kaksi maalia iskenyt Wusu varmisti pallon näin sivusta seuranneena maaliin, kun pallo oli jo ylittänyt maaliviivan. Lopulliset lukemat iski Wusu pääsemällä puolittainen läpi ja laukomalla pallon varmasti maalin kattoon. Näin kauden ensimmäinen ottelu päättyi tappioon lukemin 4-2.

Vaikka ottelu oli molemmille kauden ensimmäinen niin ottelussa oli vauhtia ja nähtiin viihdyttävä peli loistavassa kunnossa olevalla tekonurmella. PoPa esitteli ottelussa muutaman uuden kasvon, kun jo sopimuksen solmineet Michal Slawuta ja Petri Viljanen esiintyivät ensimmäisen kerran joukkueen väreissä. Lisäksi kentällä nähtiin testissä olevat Jesse Saarinen, Joni Vuorinen ja Tuomas Markkula. Sivussa ottelusta olivat Lauri Pirhonen, Janne Vuorinen ja Juha Luoma.

Seuraava ottelu on edessä viikon päästä lauantaina, kun FC Haka saapuu Urheilukeskuksen tekonurmelle. Ottelu alkaa kello 13.30.