Kärpät voiton päässä runkosarjan voitosta

KÄRPÄT ISKEE AVAUSERÄSSÄ JO VIIDESTI

Porin Kärpät oli valmistautunut lauantain vierasotteluun hyvin. Vaikka kotijoukkue panosti ottelun alkuun vauhdilla, oli avauserä kuitenkin vieraiden näytöstä. Ottelun avausmaalia saatiin odotella erän puoliväliin saakka. Jani Helppolainen sai vapauttavan syötön Rami Nikkoselta ja hyvä veto painui maalin alakulmaan ajassa 9.46. Kärppien toinen maali tuli vastahyökkäyksestä. Mikko Peltonen kieputteli keskialueelta maalintekoon, pistäen viimeiset pelaajat kahville ennen tarkkaa laukaustaan. Kolmas maali tuli, kun Vesa Vuorenmaa pääsi "hiipimään" pallon kanssa maalille. Ensimmäinen laukaus ei vielä uponnut, mutta Vuorenmaa seurasi ripariaan ja pisti toisella sisään. Kärppien tehohetki jatkui puolen minuutin päästä edellisestä. Jaakko Mäkelä heitti oivan syötön maalille rynnänneelle Rami Välimaalle ja Välimaalla oli helppo työ viedä vieraat jo 0-4 johtoon. Ottelun ava userään saatiin vielä yksi maali ja senkin teki vierasjoukkue Kärpät. Vain 16 sekuntia ehti kulua neljännestä maalista, kun Jose Laaksonen ja Mika Ahonkivi pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Laaksonen kokeili vedollaan, joka kuitenkin meni ohi. Kaukalon takalaidasta pallo kuitenkin ponnahti Mika Ahonkivelle ja miehen uran 303. maali oli tosiasia. Ensimmäiselle erätauolle mentiin vierasjoukkueen 0-5 johtolukemissa.

TOISESSA ERÄSSÄ VIERAIDEN VAUHTI PUTOAA, MUTTA TASOERO ON VIELÄKIN SUURI

Toiseen erään vierasjoukkueen vauhti oli selvästi vähentynyt ja kotijoukkuekin pääsi jo maalipaikoille. Kärpät teki kuitenkin vielä yhden maalin ennen kuin kotijoukkue maalasi. Niko Papinaho pääsi vetopaikalle ja juuri ja juuri pallonmentävä rako löytyi kotijoukkueen maalissa pelanneen Jani Nurmisen jalkojen välistä. Kotijoukkueen kavennus tuli ylivoimalla, kun Vesa Vuorenmaa istui jäähyllä. Jouni Utra pääsi vapaasti tekemään maalin ja Joni Meskasen nollapeli oli menetetty. Maalin jälkeen erän loppupuoli olikin sitten taas vieraiden hallintaa. Ensin Rami Välimaan napakka veto painui kotijoukkueen maalin ylänurkkaan. Erän lopulla nähtiin vielä kaksi maalia, kun Välimaa näki vaihdosta tulleen Jose Laaksosen aivan vapaana. Laaksonen ei erehtynyt ja peli oli jo lukemissa 1-8. Kun vielä Marko Luukkonen passasi hienolla syötöllään Harri Jalosen maalintekoon, ei Jalosella o llut muuta mahdollisuutta kuin tehdä maali. Viimeistä erätaukoa lähdettiin viettämään lukemissa 1-9.

KÄRPÄT MAALAA KOLMESTI YLIVOIMALLA JA MENEE MENOJAAN

Kenttäkuuluttajan kuulutus ennen viimeisen erän alkua: Ja nyt ratkaisevaan kolmanteen erään jäi soimaan vierasjoukkuueen korviin.Muuten siistin ottelun törkein taklaus nähtiin, kun kotijoukkueen pelaaja kaatoi polvellaan Kärppien Teemu Tuomen. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, sillä vastaavissa tilanteissa on usein pelaajan kausi ollut tuon jälkeen paketissa. Kotijoukkue sai tilanteesta viiden minuutin jäähyn ja tuon rangaistuksen aikana Kärpät maalasi kahdesti. Mikko Peltosen soolo ja maalin edestä Marko Luukkosen veto veivät Kärpät jo 1-11 johtoon. Kun vielä seuraavassa ylivoimassa onnistui Juho Silvast, niin katsojat odottivat jo päätössummerin soimista. Vielä ottelussa nähtiin kuitenkin kaksi maalia. Ensin Niko Papinaho pyöri pallon kanssa pari kierrosta kotijoukkueen maalin ympäri ja veti sitten pallon maalin kattoon. Ottelun viimeisen maalin teki kotijoukkue Duo. Riku Lai nkari oli unohdettu maalille ja miehen tehtävänä oli iskeä päätöslukemat 2-13.

Kärppien parhaana palkittiin Rami Välimaa 2+2 ja kotijoukkueen paras oli Jouni Utra. Kärpät pelasi kauttaaltaan hyvin ja tehopisteille pääsi kaikkiaan 14 pelaajaa. Maalissa pelannut Joni Meskanen oli varma, vaikka ottelun oli hänelle helpoimpia tällä kaudella. Kärpät jatkaa pelejään ensi lauantaina, jolloin se pelaa kotonaan runkosarjan viimeisen ottelunsa. Vastaan asettuu Seinäjokinen Pallo&The Boys.

Ottelun erikoisuudet:

-Ottelun hienosti tuominneet Jari Hirvonen ja Panu Saarela kokivat "kauhun" hetkiä ensimmäisellä erätauolla. Saarelan vääntäessä erotuomarikopin oven avainta, avain katkesi ja miehet jäivät värjöttelemään hetkeksi kylmän hallin puolelle. Onneksi apu oli lähellä ja miehet pääsivät lämmittelemään koppiin vielä ensimmäisellä erätauolla.

-Duon sponsoreihin kuuluva Jämsän Sammutinhuolto tarjosi kaikille hallissa olleille ilmaiset makkarat. Allekirjoittaneen lisäksi muutkin käyttivät etua hyvin, sillä ottelun jälkeen oli 65 tyhjää makkarapakettia, joissa oli ollut yhteensä 260 makkaraa.

-Hallin kuuluttaja hymyilitti yleisöä ja joukkueita erikoisilla kuulutuksilla. Parhaimmasta päästä oli kuulutus, jossa hän ilmoitti vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinnon: "Vieraiden parhaan pelaajan palkinnon saa Rami Välimaa, jolla tässä vaiheessa tehot 2+2. Tässä pelissä ei taida enempää tehoja tullakkaan, mutta kotimatkalla taitaa olla jotain extraa tulossa"?

Maalitilastot:
I erä
9.46 0-1 Jani Helppolainen (Rami Nikkonen)
12.58 0-2 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
13.38 0-3 Vesa Vuorenmaa (Hannu Tala)
14.09 0-4 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
14.25 0-5 Mika Ahonkivi (Jose Laaksonen)

II erä
20.57 0-6 Niko Papinaho (Antti Majakulma)
26.23 1-6 Jouni Utra (Seppo Jokinen)yv.
27.06 1-7 Rami Välimaa (Niko Papinaho)
37.10 1-8 Jose Laaksonen (Rami Välimaa)
39.32 1-9 Harri Jalonen (Marko Luukkonen)

III erä
44.57 1-10 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)yv.
47.19 1-11 Marko Luukkonen (Rami Välimaa)yv.
56.19 1-12 Juho Silvast (Mikko Peltonen)yv.
58.58 1-13 Niko Papinaho (Marko Luukkonen)
59.47 2-13 Riku Lainkari (Ville Lehtinen)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.