FBT taktisesti kypsään voittoon turkulaisista

Kahden taktisesti kypsästi pelanneen joukkueen kohtaamisessa ratkaiseva ero syntyi porilaisten paremmasta viimeistelystä

Perjantaina FBT:n kotiluolaan matkannut FBC Turku lähti vierasotteluun selvin sävelin. FBT:n tehokkaimmat hyökkäyspään kuviot oli scoutattu hyvin ja tiiviin puolustusmuodostelman päätehtävä oli tukkia hyökkäysalueen keskusta, jossa kotijoukkue on ollut kuluvalla kaudella vaarallisimmillaan.
Kotijoukkueen taktinen vastaus oli tiukka aluevartiointi kolmen hyökkääjän toimesta, joka ajoittain muuttui miesvartioinniksi – yksi ottelun ratkaisutekijöistä olikin se, että FBT:n hyökkääjät seurasivat järjestään turkulaispuolustajien nousuja, ehkäisten vieraiden hyökkäyspelin tehokkaimman aseen.
Ottelun alku enteili tiukkaa taistoa. Pelikellossa oli kulunut vain 52 sekuntia, kun vieraiden Joonas Suutala pääsi ohittamaan kotijoukkueen maalivahti Jarkko Saastamoisen. FBT:kin pääsi avauserässä maalin makuun, kun lähes  hyökkäysalueen kulmapisteelle valunut Teijo Vienola rankaisi ylivoimalla Juha Tikan oivaltavasta syötöstä.
Toinen erä alkoi kotijoukkueen väkevässä komennossa. Ajassa 23.02 hyökkääjän paikalla pelannut Juuso Aho osoitti, että rannelaukaus on edelleen kliinisen tarkka – pallo turkulaismaalin yläpömpeliin ja kädet kattoa kohti.
Erän puolivälissä Timo Heinilä karkasi puolittain läpi Juha Tikan syötöstä ja ottelun hienoin maali näki päivänvalon. Heinilä hassutti Mikael Aromaan ja nosti pallon hallitusti rystyltä sisään.
Kolmas erä osoitti, että vaikka turkulaisten tiivis boksi eliminoi tasavoimalla FBT:n parhaat kuviot, ylivoima toimi edelleen mallikkaasti. Kun kolmatta erää oli pelattu vajaat 9 minuuttia, Ville Salonen jakoi pallon takakolmion kärjestä oikealle ja Juha Tikka kirjautti ottelun kolmannen tehopisteensä upean ylivoimamaalin muodossa.
Vierasjoukkueen Jarno Laaksonen onnistui vielä kaventamaan pelin, mutta kotijoukkue onnistui kypsällä puolustuspelillään säilyttämään johtonsa ja summerin pärähtäessä soimaan tulostaululla komeili FBT:n voittolukemat 4-2.
Ottelussa vakuuttavimmin kotijoukkueesta esiintyi maalivahti Jarkko Saastamoinen, joka innostui muutamaan huipputorjuntaan. Kehuja voi antaa huoletta myös Ville Vahteran paikalla ykkösketjussa debytoineelle B-juniori-ikäiselle Benjamin Lepolalle, joka osoitti, että ykkösdivarin vauhti ei ole liikaa nuorelle taiturille. Tehopisteet jäivät odottamaan tulevia otteluita, mutta nuorukaisen pelirohkeus teki jo nyt suuren vaikutuksen.