Honka Akatemia - 100Unta Akatemia 1-1

Tapiolan hienolla Esport Arenalla pelattiin perjantaina 05.01.2007 Talenttiakatemioiden SM-sarja ottelu Honka Akatemia-100Unta Akatemia. Lähtökohdat vierailijoille eivät olleet parhaat mahdolliset, juuri ennen joulua kärsitty selvä tappio Hongalle ja parin avainpelaajan loukkaantumiset eivät luvanneet hyvää. Peli alkoikin Honka Akatemian hallinnalla. Espoolaiset pyörittävät palloa hyvin ja hallitsivat tapahtumia ensimmäisellä puoliajalla selvästi. Varsinaisia vaarallisia tilanteita honkalaiset eivät pystyneet luomaan vaan vaarallisemmat tilanteet syntyivät kaukolaukauksilla, jotka kuitenkin suuntautuivat ohi tai yli maalin. Lisäksi Honka Akatemialla oli pari kyseenalaista tilannetta, joista joku tuomari olisi voinut antaa rangaistuspotkun. Satakuntalaiset olivat vastaanottavaisia eivätkä saaneet omaa peliään kulkemaan lainkaan. 100Unta Akatemian puoliajalla tekemä pelisysteemin vaihto auttoi. Tatu Mäkelän siirtyminen keskuspuolustajaksi selkeytti puolustuksen toimintaa, ja Juho Patolan ja Verneri Salmisen siirtyminen laitalinkeiksi auttoivat pelin levittämisessä. Toinen puoliaika olikin tasaista vääntämistä.
Satakuntalaisilla oli 4-5 erinomaista maalintekopaikkaa mennä johtoon. Yksi niistä oli Kari-Pekka Koivusen 25 metristä lähtenyt laukaus , joka osui ristikkoon. Honkalaisilla oli pari paikkaa, joista toisen Erno Inberg loistavasti torjui ylänurkasta. Honka Akatemia meni johtoon 82 minuutilla Puia Miratfabin onnistuneella nostolla maalivahdin yli. Tasoitus tuli Honka Akatemian maalivahdin epäonnistumisella vastaantulossaan ja Kari-Pekka Koivunen pääsi rauhassa tekemään tasoituksen.
100Unta Akatemian pelissä oli selvää eteenpäin menoa verrattuna edellisiin peliin. Ensimmäisellä puoliajalla onnistuttiin pitämään nolla ja toisella puoliajalla satakuntalaiset esittivät parasta peliään tässä sarjassa. Pallo ja pelaajat liikkuivat ja tilanteita pystyttiin luomaan. Hieman paremmalla onnella lopputulos olisi voinut olla toinen. Valmentaja Samu Koski oli tyytyväinen toisen puoliajan peliin. Joukkue pystyi hyvin omaksumaan toisella puoliajalla uuden pelisysteemin ja noudattamaan valmentajan ohjeita.
100Unta Akatemiassa puolustuksen keskustassa Sami Kauppi ja Antti-Jussi Jaakola pelasivat varmasti ja toisella puoliajalla puolustuksen avuksi siirretty Tatu Mäkelä toi tarvittavaa kovuutta. Keskikentällä Tero Vähäsavo teki kovasti töitä. Kärjessä Juho Lehtovaara teki hyvin töitä ja varsinkin toisella puoliajalla laitalinkkeinä pelanneet Juho Patola ja Verneri Salminen pystyivät hyvin haastamaan vastustajan ja luomaan tilanteita. Kari-Pekka Koivunen osoitti viimeisen 15 minuutin aikana sitä taitoa ja taistelua, joita häneltä on odotettu.

Honka Akatemia - 100Unta Akatemia 1 - 1 (0 - 0)
1-0 Puja Miratfabi 82 min
1-1 Kari-Pekka Koivunen 86 min

Aloituskokoonpano(suluissa syntymävuosi, seura): Erno Inberg (88, MuSa) - Verneri Salminen (91, P-Iirot), Antti-Jussi Jaakola ( 89, Jazz-J), Sami Kauppi (90, MuSa), Juho Patola (89, P-Iirot)- Tatu Mäkelä (88,PoPa) , Tero Vähäsavo (89, Jazz-J) , Jonne Tuominen (91, Jazz-J) (==> Topi Mattila 55 min)  - Juho Lehtovaara  (90, P-Iirot) (==> Juuso Kallio 65 min), Arto Heinäsuo ( 89, Jazz-J) (==> Juho Lehtonen 65 min) , Kari-Pekka Koivunen (89, Jazz-J)
Vaihdossa:Juuso Kallio ( 90, MuSa), Topi Mattila (92, MuSa), Juho Lehtonen ( 92, P-Iirot), Tommi Heinonen ( 91, Jazz-J)

100Unta Akatemian tiedotteesta / UrheiluPori.com

Erno Inberg

3.6.1988

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.