Kärpät voiton päässä mitalipeleistä

Lauantain ilotulitusta seurasi unelias esitys.

Porin Kärpät ja Pallo&The Boys kohtasivat vajaan vuorokauden aikana jo toistamiseen. Joukkueista Kärpät vaikutti ottelun alussa aneemiselta ja vierasjoukkue pysyi hyvin kyydissä aina ottelun puoleen väliin saakka. Kolmannessa erässä porilaiset saivat maalihanat auki ja toinen puolivälieräottelu päättyi lopulta Kärppien 19-10 voittoon. Porilaiset ovat siis voiton päässä mitalipeleistä. Seuraava kohtaaminen on ensi lauantaina klo 16 Porissa.

ENSIMMÄINEN ERÄ TOSI UNINEN

Ottelun avauserä oli kotijoukkueen osalta melkoisen uninen. Joukkue ei ollut palautunut toivotulla tavalla lauantain vierasottelusta ja Pallo&The Boys pysyikin hyvin kotijoukkueen vauhdissa mukana. Avausmaalin teki Kärpät ajassa 7.09 kun Jose Laaksonen löi maalivahdin torjuman pallon sisään. Vieraiden tasoitus tuli jo samalla minuutilla, kun Juha Alaraatikka iski illan ensimmäisen maalinsa Matti Kuutin syötöstä. Maali syntyi vierasjoukkueen nopeasta vastahyökkäyksestä. Kärpät pääsi pelaamaan miesylioimaa ja yleisö odotti maalia. Maali tulikin, mutta vierasjoukkueen tekemänä. Juha Alaraatikka karvasi pallon itselleen ja veto yllätti Kärppien maalissa pelanneen Joni Meskasen. Kärpät tasoitti kuitenkin vielä samalla ylivoimalla. Melkoisen kovan pyörityksen päätteeksi Rami Välimaa iski Niko Papinahon syötön maaliin. Kotijoukkueen johtomaali syntyi, kun Jani Helppolainen veti siniviivan al ta pallon maaliin. Vielä yksi maali nähtiin avauserässä, kun Kärpät tehokaksikko Peltonen-Ahonkivi sahasi vierasjoukkueen puolustuksen täysin pihalle. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kotijoukkueen 4-2 johdossa.

TOINEN ERÄKIN VIELÄ VARSIN ANEEMISTA PELAILUA

Yleisö uskoi kotijoukkueen parantavan jo toiseen erään. Toisin kuitenkin kävi, kun ensimmäisellä kympillä vierasjoukkue maalasi kahdesti.  Erän puolivälissä ottelu oli lukemissa 4-4. Kärppien johto-osuman iski Mikko Peltonen, mutta Seinäjoki tasoitti vajaan minuutin päästä. Tehokkaana koko ottelun ajan toiminut kaksikko Matti Kuutti-Juha Alaraatikka oli pahanteossa ajassa 32.45. Loppuerä oli onneksi kotijoukkueen. Ensin Juho Silvast 6-5, sitten Jani Helppolainen 7-5 ja vielä nopeat 8-5 sekä 9-5 takasivat kotijoukkueen johtoaseman kahden erän jälkeen. Toisen erän päätöslukemat 9-6 iski Juha Alaraatikka yllättäin alivoimalla.

KOLMANNESSA ERÄSSÄ JO TUTUN TEHOKASTA KÄRPPÄÄ

Kotijoukkue lähti päätöserään ilman Rami Välimaata ja Niko Papinahoa. Kaksikko oli pahasti hakoteillä kahdessa ensimmäisessä erässä, joten valmennus päätti istuttaa miehet penkin päähän. Ketjun kolmas lenkki Jaakko Mäkelä sai vielä mahdollisuuden yrittää. Ketjun kokoonpano oli päätöserässä Ville Setälä-Jaakko Mäkelä-Teemu Tuomi. Kolmikolle kirjattiinkin kolmannessa erässä kolme maalia, joten aivan huono ei muutos ollut. Kärppien hyvä ote alkoi heti kolmannen erän alussa, kun Teemu Tuomi vei kotijoukkueen 10-6 johtoon. Tuomen maalia seurasivat nopeaan tahtiin Mikko Peltosen ja Mika Ahonkiven maalit. Peli oli hetkessä ratkennut, kun Pasi Tuominen iski ajassa 46.09 lukemat jo 13-6. Päätöserässä kumpikin joukkue oli jo aika lailla väsynyt, mutta maaleja iskettiin aivan loppuun saakka. Lopulliset lukemat 19-10 vierasjoukkue iski viimeisen puolen minuutin  käynnistyessä.

Kotjoukkueen parhaita olivat taas Mikko Peltonen 5+2,Mika Ahonkivi 1+4 ja Jose Laaksonen 2+1. Myös Pasi Tuominen sai pelijuonesta kiinni, kun hän iski viimeisessä erässä kolme maalia. Maalissa pelannut Joni Meskanen ei yltänyt lauantain veroiseen suoritukseen. Vierasjoukkueen parhaita olivat Juha Alaraatikka 4+2 ja Matti Kuutti 1+4.

Ottelun erikoisuudet:
-Vierasjoukkue iski ottelussa kaksi alivoimamaalia hallitsevaa Suomen mestaria vastaan. Alivoimamaalit teki Juha Alaraatikka, jolle löytyisi käyttöä monesta muustakin liigajoukkueesta.

-Tarkkaavainen yleisö bonkasi vierasjoukkueen yhdeltä pelaajalta eri väriset toppahousut. Kärppien toppahousuissa viiletti Teemu Ivalo, joka oli vahingossa unohtanut omansa Seinäjoelle.

-Kärppien voimakaksikko Niko Papinaho - Rami Välimaa istui päätöserän viltissä. Miesten saamat miinukset kahdessa ensimmäisessä erässä eivät tyydyttäneet valmennuskaksikkoa.

Maalitilastot:
I erä

7.09 1-0 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
8.00 1-1 Juha Alaraatikka (Matti Kuutti)
9.53 1-2 Juha Alaraatikka (Matti Kuutti)av.
10.38 2-2 Rami Välimaa (Niko Papinaho)yv.
13.41 3-2 Jani Helppolainen (Harri Jalonen)
15.11 4-2 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)

II erä
20.43 4-3 Toni Ahopelto (Juha Alaraatikka)
28.55 4-4 Tomi Peltokangas (Matti Kuutti)
31.59 5-4 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
32.45 5-5 Matti Kuutti (Juha Alaraatikka)
34.30 6-5 Juho Silvast (Mikko Peltonen)yv.
36.25 7-5 Jani Helppolainen (Harri Jalonen)
37.17 8-5 Ville Setälä (Juho Silvast)
37.38 9-5 Jose Laaksonen (Mika Ahonkivi)
39.10 9-6 Juha Alaraatikka (Matti Kuutti)av.

III erä
41.57 10-6 Teemu Tuomi (Antti Majakulma)
42.14 11-6 Mikko Peltonen (Juho Silvast)
42.47 12-6 Mika Ahonkivi (Mikko Peltonen)
46.09 13-6 Pasi Tuominen (Toni Vuorisalo)
48.49 13-7 Toni Ahopelto (Juha-Matti Riipi)
49.58 14-7 Pasi Tuominen (Jani Helppolainen)
51.22 15-7 Mikko Peltonen (Samuli Sinervä)yv.
51.32 16-7 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
53.15 17-7 Ville Setälä (Jaakko Mäkelä)
56.16 17-8 Juha Alaraatikka (Juha Ulvila)
57.01 18-8 Jaakko Mäkelä (Teemu Tuomi)
58.01 18-9 Toni Ahopelto (Tomi Saari)
58.29 19-9 Pasi Tuominen (Harri Jalonen)
59.35 19-10 Jukka Klasila (Heikki Siloaho)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.