Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

FBT Porin liigakarsinnat alkavat

 
FBT Porin liigakarsinnat alkavat

Lauantaina alkavia liigakarsintoja seurataan mielenkiinnolla sekä Porissa että Loviisassa. Vastakkain asettuvat FBT Pori ja Loviisan Tor olivat selvästi lohkojensa parhaat joukkueet.

FBT Pori kärsi kauden aikana viisi tappiota, joista kaksi viimeisintä runkosarjan loppuvaiheessa, jolloin pääsy karsintoihin oli jo ratkennut. Loviisan Tor kärsi kauden aikana ainoastaan yhden tappion lohkokakkosta PSS:ää vastaan viidenneksi viimeisessä ottelussaan sekä yhden tasapelin alkukaudesta M-Teamia vastaan.

Molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on ollut vahvaa ja maalivahdit sarjojen parhaimmistoa, joten maalijuhlia tuskin tullaan näkemään yhdessäkään ottelussa. Päin vastoin, molemmilta joukkueilta tullaan todennäköisesti näkemään tiukkaa puolustamista sekä taitavaa pallollista pelaamista.

Loviisan Tor muuttui viime kesän aikana jonkin verran edelliskauden joukkueesta. Keväällä joukkueen valmentajaksi hankittiin porilaisillekin tuttu Iiro Parviainen. Hänen mukanaan joukkueeseen liittyi kolme Latvian maajoukkueen pelaajaa, jotka kaikki olivat ykköskentän tasoisia pelaajia maajoukkueessa. Myös muutama paluumuuttaja liittyi joukkueen vahvuuteen, nimekkäimpinä Peik Salminen, Juuso Meriläinen sekä Andreas Hietala. Joukkueen alakertaa vahvistettiin hankkimalla maalin suulle liigakokemusta omaava entinen TPS-veskari Paolo Keinänen ja puolustukseen lupaava Teemu Venäläinen Erä-Akatemiasta. Joukkueessa on myös nuoria kehityskelpoisia ja lupaavia pelaajia, kuten nuorten maajoukkueessa esiintynyt Niklas Niiranen.

Torin kausi on ollut varsin positiivinen. Vaikka joukkueen jalkeille saatu pelaajamäärä oli välillä suhteellisen pieni, otteluista pystyttiin hoitamaan pisteet kotiin. Joukkueen vahvuutena on tällä kaudella ollut erinomainen alivoimapeli ja vahva puolustus. Kaiken lisäksi joukkueen maalivahdit pelasivat onnistuneen runkosarjan. Paolo Keinäsellä saldo 883 minuuttia, torjuntaprosentti 86.00 ja Tommy Grönbergilla 412 minuuttia prosentilla 83.62. Loviisa onnistui myös maalinteossa, sillä se teki runsas kaksi maalia jokaista päästettyä maalia kohden. Parhaimpia pistemiehiä olivat Joonas Hällfors (43+17), Andreas Hietala (19+34) sekä Peik Salminen (20+23). Joukkue malttoi myös pelata suhteellisen siistiä peliä, sillä jäähyminuutteja kertyi keskimäärin vain kuusi ottelua kohden. "Vähillä jäähyminuuteilla joudutaan pelaamaan vähän alivoimaa eikä anneta vastustajalle tilaisuutta rokottaa tyhmistä virheistä", kuten joku valmentaja joskus suuressa viisaudessaan sanonut.. Loviisan Tor teki maalin ylivoimalla keskimäärin 2.13 minuutin keskiarvolla ja päästi omiin alivoimalla 5.32 minuutin keskiarvolla eli joka kolmas Toria vastaan pelattu ylivoima toi tulosta. Varsin vahvaa tilastoa..

FBT Porin kausi sujui niinikään aika mukavasti. Peliesitys tosin saattoi vaihdella eri ottelujen välillä kokoonpanossa tapahtuneiden muutosten vuoksi, mutta joukkueen rutiinitaso kuitenkin nousi jonkin verran edelliskausiin verrattuna. Pelaajien luottamus omiin tekemisiin ei horjunut, vaikka tilanne olisi ollut mikä tahansa. Pienestä ei hätkähdetty, vaan maltettiin kärsivällisesti pelata sitä omaa peliä ja se useimmiten tuotti tulosta. Joukkue koki kauden aikana viisi tappiota, joista kolme yhden maalin erolla. Suuremmat lukemat syntyivät joulutauon molemmin puolin, joulukuussa FoSulta tuli turkkiin 6 - 3 ja seuraavassa ottelussa tammikuun alussa Blue Foxilta 9 - 3, molemmat vieraskentillä. Kotiyleisönsä edessä FBT Pori ei ole tällä kaudella suostunut tappion karvasta kalkkia nielemään, vaikka Ilvestä vastaan pelattu ottelu jatkoajalle asti venyikin.

FBT:n parhaita pistemiehiä ovat tällä kaudella olleet Mikael Boelius (30+6), Juha Tikka (17+14 ) sekä Toni Läntinen (8+23). FBT on kauden aikana tehnyt 144 maalia, joten maaleja on syntynyt myös muiden pelaajien toimesta aika liuta. FBT:n puolustus on tällä kaudella toiminut tasaisesti ja varmasti, omissa kolisi kaikkiaan 95 kertaa eli vähiten Länsilohkossa. Viimeisenä lukkona toimivat joukkueen maalivahdit, joiden kausi sujui mukavissa merkeissä. Saastamoisen Jarkko pelasi 681 minuuttia ja torjuntaprosentti oli 82.81. Tomi Bergendahl pelasi 458 minuuttia torjuntaprosentin noustessa lukemiin 85.07. Kovaa valuuttaa molemmat maalivahdit myös FBT Porillakin. FBT Porin ylivoimapelikin on toiminut aika hyvin tällä kaudella, maali on tehty 3.35 minuutin välein. Alivoimalla pelatessa omissa on kolissut 6.21 minuutin välein. Siinä niitä tilastotietoja kerrakseen...

Molemmat vastakkain olevat joukkueet ovat kovia kotijoukkueita, jotka pelaavat ottelunsa parkettilattialla ja joiden takana seisoo lähes fanaattinen kotiyleisö. Se kun on usein, se niin sanottu kuudes pelaaja. Odotettavissa on siis tiukka ja tasainen sarja otteluita, joissa pienet asiat ratkaisevat. Sekä se, kumpi pystyy pelaamaan tarkemmin ja tehokkaammin, selviää usein voittajana. Loviisalle riittää kotiedun pitäminen, kun taas FBT:n pitää kellistää Tor Loviisassa vähintään kerran. Lauantai sitten kertoo, minkälainen ero on länsi- ja itälohkojen ykkösjoukkueilla, kun panokset kovenevat..

Sunnuntaina FBT Pori kohtaa Loviisan Torin Urheilutalolla kello 18.30 alkaen! Nyt kaikki porilaiset paikan päälle kannustamaan kotijoukkue voittoon !!! Tervetuloa!!

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Jani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Erinomaisen kauden salibandyn Divarissa pelannut Karhut on nimennyt ensi kauden päävalmentajansa. Edustusjoukkueen päävalmentajaksi siirtyy päättyneellä kaudella kakkosena toiminut Jani Kannosto. Kannoston sopimus on kaksivuotinen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Divari-kauteen valmistautuva Karhut on solminut kaksi jatkosopimusta omien kasvattiensa kanssa.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut on solminut kaksi tärkeää jatkosopimusta ensi kautta koskien. Joukkueen riveissä jatkavat kapteenina toiminut puolustaja Kalle Santanen sekä Divarin maalipörssin voittanut hyökkääjä Benjamin Lepola.

Lue lisää
Karhut jatkaa Kujansuun alaisuudessa

Karhut jatkaa Kujansuun alaisuudessa

Salibandyn Divarissa pelaava Karhut on solminut ensi kautta koskevat valmentajasopimukset. Päävalmentajana joukkueessa jatkaa 1+1 vuotisella sopimuksella Juha-Petri Kujansuu.

Lue lisää
Karhut kiinnitti ensimmäiset pelaajat kaudella 2016-17

Karhut kiinnitti ensimmäiset pelaajat kaudella 2016-17

Salibandyn Divarissa pelaava Karhut on solminut ensimmäiset jatkosopimukset kaudelle 2016-17. Joukkueen riveissä jatkavat vuoden mittaisilla sopimuksilla hyökkääjät Saku Lahtinen ja Juha Tikka, puolustajat Aapo Tamminen, Joni Halminen ja Riku Salo, sekä maalivahti Rasmus Österman.

Lue lisää