Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Unelmapari taas kaukapallon finaalissa

 
Unelmapari taas kaukapallon finaalissa

2000-luvun kestomenestyjät kohtaavat finaaleissa

Taistelu kaukalopallon Suomen Mestaruudesta on loppusuoralla ja vastakkain ovat koko 2000-luvun suomalaista kaukalopalloa hallinneet Bewe sekä Porin Kärpät.

Hallitsevan Suomen Mestarin Porin Kärppien kaulaan on ripustettu 2000-luvulla kultaiset mitalit 4 ja hopeiset 2 kertaa ja vastaavasti beweläiset ovat kumartaneet kullalle 5 ja hopealle 3 kertaa. Kautta-aikain tilasto kertoo Bewen voittaneen 8 kultaa, 6 hopeaa ja yhden pronssin. Eli Kärpillä on mahdollisuus estää Bewen karkumatka kullanhuuhdonnassa. Vertaistaan vailla oleva Bewe katkeamaton mitaliketju alkoi kaudesta 1995-96, kaudella 2005-06 tuli Bewelle putkea himmentänyt pronssi. Bewe ja Kärpät ovat kohdanneet kautta-aikain 45 kertaa, joista Bewe on voittanut 32 ja Kärpät 13 kertaa, kerran on ta sattu pisteet. Viidessä käymissään finaalisarjoissaan molemmat ovat voittaneet toisensa 2 kertaa suoraan 3-0 ja kerran Kärpät 3-1. Tämän kauden kohtaamisissa Bewe on voittanut molemmat runkosarjan ottelut.

Kärppien raivasivat puolivaloilla puolivälierissä P&B:n Seinäjoelta 3-0, mutta saivat tehdä täyden päivätyön välierissä naapurikaupungin UKP:tä vastaan. Välieräsarja 3-2 Kärpille. UKP sinnitteli torstain pelissä aivan kolmannen erän alkuun saakka pitäen pelin tasaisena ennen sen repeämistä Kärpille.

Bewe pudotti puolivälieräsarjassa liukkaasti liikkuneet ja äärimmäisen kovan vastuksen antaneet oululaiset otteluvoitoin 3-1. Välierissä vastassa oli molemmat runkosarjan kohtaamiset voittaneet lappeenrantalaiset. Välieräsarja olikin värikäs ja tiukka, vaikkakin Bewe voitti sen puhtaasti 3 -0.

Kärppien ja Bewen ratkaisukamppailut ovat aina kiinnostaneet yleisöä. Kärppien yleisöennätys on keväältä 2004 kolmannesta finaaliottelusta, jossa Isonmäen jäähallin lehtereillä oli 4983 katsojaa. Bewen vastaava lukema on niinkin kaukaa kuin kaudelta 1993-94, kun Helsingin jäähallissa oli katsomassa 3512 silmäparia paikallisottelua Jyryä vastaan.

Jos puntaroidaan joukkueiden yli- ja alivoima pelaamista tämän kauden aikana, niin niissä Kärpät ovat olleet kauttaaltaan tehokkaampia. Kärppien ylivoiman onnistumisprosentti on 47,76 ja alivoimallakin joukkue on pitänyt oman päänsä puhtaana prosenttien näyttäessä 48,38. Bewen vastaavat luvut ylivoimalla 31,74 ja alivoimalla 41,53. Bewe on tiedostanut tilanteen ja viimeistelyharjoituksissa hiotaankin yli- ja alivoimaa finaalikuntoon. Molempien joukkueiden valmentajien Bewen Joun i Ikosen ja Kärppien Marko Högermanin mukaan erikoistilanne pelaaminen tulee näyttelemään suurta osaa otteluiden ratkaisuhetkillä.

Molemmissa joukkueissa pelaa kovia kullanhuuhtojia, vähintään 4 kultaa voittaneita: Bewestä raataja Janne Kuusla, taiteilija Olli Pelkonen ja tykittäjä Sami Luoto sekä Kärpistä sytyttäjä Mika Ahonkivi, puurtaja Ville Setälä, puolustuksen lukko Hannu Tala, työmyyrä Rami Nikkonen ja taikuri Jaakko Mäkelä.

Ensimmäisen finaalin Porissa avaa klo 16.00 Jussi Hakulinen Maamme -laululla.

Kärppien tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Kärpät - logo

Porin Kärpät - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPorin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Lue lisää
Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Lue lisää
Kärpille hopeaa

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Lue lisää
Nouseeko Kärpät sillasta

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

Lue lisää
RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

Lue lisää
RB-93 vei ensimmäisen finaalin

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.

Lue lisää