Bewe voitti jatkoajalla

Kärpät menetti kolmen maalin johtonsa.

Porin Kärpät lähti sisuuntuneena kohti Helsinkiä sunnuntaiaamulla. Alla oli karvas kotitappio ensimmäisessä finaalissa lauantaina Porissa. Joukkue laittoikin kaikki peliin, mutta sekään ei riittänyt tehokkaasti viimeistellyttä Beweä vastaan. Parhaimmillaan Kärpät johti peliä kolmella maalilla yhdeksän minuuttia ennen loppua, mutta kotijoukkue tuli väkisin rinnalle ja jatkoerässä teki tarvittavan maalin, joka toi Bewelle jo toisen finaalivoiton.

Bewe-Kärpät 8-7 ja (1-3,2-2,4-2,1-0)

KÄRPÄT HALLITSEE AVAUSERÄÄ

Porin Kärpät oli kuin aivan toinen joukkue lauantain Porin pelin jälkeen. Joukkueen luistin liikkui ja koko porukka taisteli avauserässä jokaisesta pallosta. Palkinto yrittämisestä tulikin ensimmäisessä erässä ajassa 13.34. Jaakko Mäkelä seurasi oman riparinsa ja iski terävällä laukauksella porilaiset johtoon. Ja lisää oli tulossa jo puolen minuutin päästä, kun Hannu Tala vapautti Mika Ahonkiven laidasta vapaalle laukaisupaikalle. Kärpät johti ottelua ansaitusti kahdella maalilla. Kotijoukkueen kavennus tuli halvalla tavalla. Porilaisten koko hyökkäysvitja lähti vaihtoon yhtäaikaa ja Bewe pääsi ylivoimahyökkäykseen. Harri Hautajoella oli helppo tehtävä ohittaa kärppämaalilla pelanneen Joni Meskasen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin kuitenkin Kärppien kahden maalin johdossa, kun Marko Luukkosen luja lämäri painui Niklas Paanasen selän taakse ajassa 18.49.

BEWE TULEE PELIIN MUKAAN TOISESSA ERÄSSÄ

Kärpät aloitti toisenkin erän vauhdilla. Luistin tuntui liikkuvan hyvin ja hyviä tilanteita luotiin kotijoukkueen maalille. Porilaisten pelatessa ylivoimaa, Luukkonen iski ottelun toisen maalinsa. Luigi sai Jose Laaksoselta pallon maalin eteen, josta mies toimitti pallon Bewe-maaliin. Kärppämaalin jälkeen kotijoukkuekin heräsi. Se painoi peliä porilaispäätyyn ja vain Joni Meskasen huipputorjunnat pitivät pelin porilaisjohdossa. Kotijoukkueen kavennus tuli ajassa 25.52 kun se pääsi ylivoimahyökkäyksen jälkeen latomaan pallon porilaismaaliin. Kolme minuuttia myöhemmin Bewe oli jo maalin päässä, kun kentän kunkkuihin kuulunut Harri Hautajoki purjehti koko kentän läpi kärppämaalille. Viimeinen harhautus tuotti hienon kavennusmaalin. Kärpät kuittasi maalin kuitenkin runsaan minuutin päästä, kun Rami Välimaa toimitti maalin takaa pallon Bewe veskarin jalkoihin. Jostain pallo kimposi kuit enkin maaliin   ja porilaiset olivat taas kahden maalin johdossa. Loppuerä oli melkoista kotijoukkueen painostusta, mutta kärppäpuolustus kesti maalivahti Meskasta myöden ja viimeiselle erätauolle mentiin vierasjoukkueen johdossa 3-5.

KOLMANNESSA ERÄSSÄ SATTUU JA TAPAHTUU

Kolmannesta erästä tuli kaukalopallonäytelmä vailla vertaa. Erän alussa Bewe iski ottelun lukemiksi 4-5 Mika Kivekkään maalilla. Bewe oli tullut taas maalin päähän. Kesken kotijoukkueen painostuksen Sami Luoto otti turhan jäähyn ja porilaiset pääsivät pelaamaan ylivoimaa. Ylivoima tuottikin tulosta jo puolen minuutin kuluttua. Hannu Tala passasi viivalta ja Jaakko Mäkelä iski suoraan syötöstä sinisen maaliverkkoihin. Ja kolme minuuttia edellisestä vierasjoukkue maalasi taas. Mikko Peltonen laittoi vanhanaikaisella pallon ohi hölmistyneen Bewe -puolustuksen. Kärpät oli "karannut" kolmen maalin päähän. Bewe ei ollut kuitenkaan niin kuin aina vielä antautunut vaan hyökkäykset painettiin rohkeasti kärppämaalille. Ajassa 51.09 Kärpät sai jäähyn ja sitä seuranneesta vaparista Bewe maalasi. Luoto veti B-pisteeltä lujan lämärin, joka muutti suuntaa Juhani Holmista.  Jäähyä ehti kulua siis vain neljä sekuntia. Kotijoukkueen seuraava maali tuli,kun porilaiset eivät pystyneet purkamaan palloa pitkän vaihdon päätteeksi omista. Ajassa 56.47 Bewe oli jo maalin päässä. Loppu huipentui, kun kärppäpelaaja komennettiin kampituksesta jäähylle. Bewen ylivoima jauhoi ja jauhoi, mutta Kärpät näytti kestävän. Jäähyn loppupuolella Bewe otti maalivahdin pois, pelaten kuudella neljää vastaan. Juuri kun Kärppien Mika Ahonkivi pääsi jäähyltä, onnistui Bewe tasoittamaan ottelun taas Luodon lämärillä. Peliaikaa jäi kelloon 19 sekuntia. Bewe oli tullut tasoihin ja edessä oli jatkoerä.

JATKOERÄÄ EI PELATA KUIN 43 SEKUNTIA

Jatkoerää ei ehditty pelaamaan kuin 43 sekuntia,kun ottelun ratkaisu nähtiin. Sami Luoto toi pallon vapaasti kärppien puolustualueelle ja B-pisteen kohdalta veto upposi porilaismaalin ylänurkkaan. Kotijoukkue oli ratkaissut ottelun ja ottanut finaalisarjan toisen voittonsa. Toisessa aitiossa oli hiljaista ja päät painuksissa. Hyvä taistelukaan ei riittänyt vielä tässä pelissä.

Kotijoukkueen hahmoja olivat 2+1 tehot viimeistellyt Sami Luoto, käsivaivaisena 2+3 lukemat saalistanut Harri Hautajoki sekä Mika Kivekäs tehokkailla viimeistelyillään 2+1. Porilaisten parhaana palkittiin oikeutetusti maalivahti Joni Meskanen. Jaakko Mäkelä ja Marko Luukkonen maalasivat kahdesti ja voivat olla iltaansa tyytyväisiä.Tyytyväisyys tuskin kuitenkaan paistoi pelin jälkeen pelaajien kasvoilta, joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään. Ottelut jatkuvat Porissa lauantaina ja silloin Kultainen Kotka on vierasjoukkueelle jo katkolla. Kotijoukkueenkin kohdalta kaikki varmasti lyödään peliin ja sarjaa jatketaan myös ensi viikon sunnuntaina Helsingissä.

Ottelun erikoisuudet:
-Kaikkien aikojen kaukalopalloilijan Sami Häppölän pelipaita nostettiin ennen peliä kattoon. Suosionosoitus pelaajalle, joka on valittu neljästi vuoden kaukalopalloilijaksi, oli Bewe -historian ensimmäinen paidan kuolletus.

-Ottelun alla kaukalon laidalla jutusteli Kärppien joukkueenjohtajan kanssa suurelle kansalle tuttu persoona. Raimo "Höyry" Häyrinen oli tullut katsomaan tuttuja, finaalia ennen pelatun Bewe-Töölön Vesa "ikämiesten" ottelun yhteyteen. Häyrinen kertoi miten kaukista ennen pelattiin ja oli nyt tullut myös katsomaan oliko vanhoja kärppäläisiä vielä mukana. Eipä enää löytynyt!!

-Hallin arpajaisissa oli voittojen seassa vapaalippuja sunnuntain 21.3.2010 Bewe-Kärpät neljänteen finaaliin. Olikohan Teukka ennen ottelua epäuskoinen joukkueensa mahdollisuuksista vai pelasiko mies vain varman päälle?

Maalitilastot:
I erä

13.34 0-1 Jaakko Mäkelä (Antti Majakulma)
14.04 0-2 Mika Ahonkivi (Hannu Tala)
17.45 1-2 Harri Hautajoki (Mika Kivekäs)
18.49 1-3 Marko Luukkonen (Rami Välimaa)

II erä
21.35 1-4 Marko Luukkonen (Jose Laaksonen)yv.
25.52 2-4 Olli Pelkonen (Harri Hautajoki)
28.33 3-4 Harri Hautajoki (Olli Pelkonen)
30.00 3-5 Rami Välimaa (Niko Papinaho)

III erä
41.38 4-5 Mika Kivekäs (Olli Pelkonen)
45.07 4-6 Jaakko Mäkelä (Hannu Tala)yv.
48.09 4-7 Mikko Peltonen (Mika Ahonkivi)
51.13 5-7 Juhani Holm (Sami Luoto)yv.
56.47 6-7 Mika Kivekäs (Harri Hautajoki)
59.41 7-7 Sami Luoto (Tommi Hei nonen)im.

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.