FC PoPa voitti FC Hämeenlinnan

FC PoPa kohtasi tänään sateisessa ilmassa FC Hämeenlinnan ja ottelun selvä hallinta toi porilaisille 2-0 voiton.

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat molemmilta joukkueilta heikkoa pelaamista ja pallo olikin suurimman osan ajasta pelikentän ulkopuolella. Alun tunnustelun jälkeen PoPa alkoi hallita ottelua isännän ottein ja vierailijalle jäi statistin rooli. Vaikka PoPa hallitsikin ensimmäistä puoliaikaa selkeästi niin todelliset maalipaikat jäivät vähiin. Aktiivisen ottelun kärkiparina pelanneet Juho Lehtonen ja Kari-Pekka Koivunen pääsivät muutamiin paikkoihin mutta tässä vaiheessa sihti oli kateissa ja maalit jäivät tekemättä. Toisessa päässä Michal Slawuta pääsi helpolla, sillä ensimmäiseen 45 minuuttiin ei kirjattu yhtään torjuntaa.

Toisella puoliajalla sama tahti jatkui, PoPa hallitsi ottelua mielin määrin ja vierailija keskittyi puolustamiseen. Ottelun ensimmäinen maali syntyi 52 peliminuutilla, kun Teemu Vihtilän antaman kulmapotkun puski varmasti sisään Koivunen. Maalin jälkeen PoPa lisäsi höyryä ja saikin liukuhihnalla todella hyviä paikkoja mutta tilanteet kuihtuivat huolimattomaan viimeistelyyn ja liialliseen pallon siirtelyyn ratkaisupaikoissa. PoPalta vietiin ottelussa selvä rangaistuspotku, kun Lehtonen kaadettiin rangaistusalueella mutta ottelun tuominnut Vesa Hätilä oli eri mieltä ja antoi pelin jatkua. Ottelun viimeinen niitti iskettiin vartti ennen loppua, kun vaihdosta kentälle tullut Aleksander Akbar kaadettiin pilkun arvoisesti ja tuomitun pilkun Lehtonen toimitti varmasti maaliin. Näin PoPalle selvä ja hallittu voitto ja varsinkin koko joukkueen puolustuspelaaminen oli hyvällä tasolla, sillä koko ottelussa FC Hämeenlinna ei saanut  yhtään laukausta kohti Slawutan vartioimaa maalia. Miinuksena pelistä voidaan pitää sitä, että PoPalla oli pelissä todella monta laadukasta paikkaa mutta vain kaksi maalia tilille ja molemmat olivat erikoistilanteista.

PoPa joutui otteluun pahasti siipirikkoisena, sillä sivussa olivat Petri Viljanen, jolla on akillesjännevamma mutta ei kuitenkaan yhtä paha kuin David Beckhamilla, sillä Petun pitäisi palata harjoituksiin ensi viikolla. Samu Ruisniemi, jonka etureisi on revähtänyt ja taukoa tulee kolmisen viikkoa, Samu-Petteri Mäkelä, jolla on ongelmia selän kanssa ja Lauri Pirhonen, joka palailee ensi viikon aikana harjoituksiin toivuttuaan selkäleikkauksesta. Lisäksi työesteiden takia ottelusta puuttuivat myös Ilkka Santahuhta ja Piracaia. Miehistövajetta tulivat MuSasta paikkaamaan Teemu Pelttari, joka pelasi vasempana puolustajana pirteän pelin ja ottelun loppuminuuteille kentälle tullut Jarno Ruisniemi.

PoPa jatkaa otteluitaan ensi viikon lauantaina, kun Urheilukeskuksen tekonurmella vastaan asettuu FC Espoo. Ottelu alkaa kello 12.30.