Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Bears taistellen tappioon

 
Bears taistellen tappioon

Bears - Wolverines 8-22 (0-14)

Bearsin a-nuoret avasivat kauden tappiolla viime vuoden sm-sarjan kakkosta Helsinki Wolverinesia vastaan. Wolverines hoiti voiton ruttiinilla kotiin, vaikka Bears sai alulle orastavan loppukirin.

Wolverines sai otteluun paremman lähdön. Juniorisarjoissa rutinoituneemmat helsinkiläiset onnistuivat ottelun ensimmäisellä puoliajalla kahden touchdownin ja yhden safetyn arvoisesti. Bears sai alkujännituksen lauettua moottorit käyntiin toisella puoliajalla, mutta omat karkeat virheet sekä vastutajan tarkat otteet hyydyttivät takaa-ajon.

Bearsin toisen puoliajan otteet ansaitsevat erityismaininnan. Puolustuksen selkeä tiivistyminen sekä hyökkäyksen rutiintason nousu antavat uskoa seuraaviin peleihin. Ensimmäisellä puoliajalla Bearsilla oli suuria vaikeuksia pysäyttää erityisesti Wolverinesin vikkelämmät etenijät. Toisella puoliajalla Bears onnistui tässä huomattavasti paremmin lukuunottamatta Wolverines kolmatta maalia, jossa kotijoukkueen päät painuivat hieman turhan aikaisin oman karkean erikoispelivirheen jälkeen.

Wolverinesin ykköspelinrakentajan ollessa sivussa oli vieraiden heittopeli vaivalloista. Suurimmat siivut vastustaja eteni suunnanmuutospeleillä ja hyökkäyksen juoksupelin rutiinitaso oli hyvä. Voimajuoksullakin joukkue eteni välillä, mutta sen kotijoukkue sai kuitenkin melko hyvin pysähtyämään. Wolverines puolustus pysyi pääosin tiiviinä erityisesti tukimiesten ja hyvän heittoryntäyksen johdosta, mutta toisella puoliajalla Bears sai edettyä välillä hyviäkin siivuja.

Bearsin vahvin oli Topias Holopainen, joka raatoi monen muun ohella sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Samu Sjövall onnistui hyökkäysessä maalinteossa ja oli muutenkin erittäin pirteä. Laitahyökkääjä Aleksi Nummelin oli toivottuaan virus-taudista hyvällä pelipäällä. Puolustuksesta on vaikea nostaa ketään erikseen esille. Ensimmäiselle pelille tyypillisesti puolustus nukahti ajoittain suunnanmuutospeleissä dramattisesti, mutta esitti ajoittan erittäin kovaa fyysistä peliä isokokoisempaa vastustajaa vastaan. Joukkotaklaukset olivat ajoittain mieltänostattavaa katsottavaa.

Kotijoukkueelle jäi parannettavaa runsaasti, kuten varmasti kaikille ensimmäisen kierroksen jälkeen. Erityisesti virheiden määrän puolittaminen noistaisi voiton mahdollisuuksia. Peli oli kaikin puolin sunnuntaina siistiä. Lähinnä tuomarit joutuivat liputtamaan vääristä aloituksisa, liiasta miesmäärästä ja parista kovammasta kielen ilmauksesta.

Bears lähtee seuraavaan peliin Tampereella Saintsia vastaan pääsiäispäivänä Pirkkahallin. Saints koki rökäletappion uudestisyntynyttä Helsinki Roostersia vastaan. Viime vuonna a-nuorten 1.divisioonassa Bearsilla hävinnyt Roosters on saanut houkuteltua riveihinsä liigaringin pelaajia ja on muutenkin saanut lisää pelaajia, joten ennakkosuosikin viittaa asetellaan monelta taholta punanuttujen niskaan. Toisessa lohkossa ei vielä suuria eroja syntynyt, mutta Jaguaarit oli odotetun vahva kukistaen Salon/Lieden Raptorsin ja Steelers yllätti viime vuodesta hieman heikentyneen mestari-Trojansin.

Bearsin peli Tampereella su 4.4. klo. 19.30.

Bearsin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle
Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Noronen jatkaa SAJL:n johdossa

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton liittokokous valitsi yksimielisesti puheenjohtaja Roope Norosen jatkamaan tehtävässään seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

Lue lisää
Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Vaahteraliiga Nelonen Prolla myös ensi kaudella

Amerikkalaisen jalkapallon kotimainen pääsarja Vaahteraliiga näkyy Nelonen Prolla myös kaudella 2015.

Lue lisää
URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

URHOtv mukana jokaisella Vaahteraliigakierroksella

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga näkyy URHOtv:llä myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee tavoittelemaan jälleen paikkaa Spagettimaljaan

Bears lähtee pelaamaan paikasta 1.divisioonan loppuottelussa Spagettimaljassa jälleen kaudella 2012.

Lue lisää

Vaahteraliiga palaa tauolta viime kauden finalistien komennossa

Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliiga palaa viikonloppuna juhannustauolta.

Lue lisää
Bears selvään voittoon jättiläisistä

Bears selvään voittoon jättiläisistä

Pori Bears voitti launtaina 9.6. vastustajansa Helsingistä selvin lukemin ja mätti ottelussa lähes 700 hyökkäysjaardia.

Lue lisää