Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PoPalle voitto FC Hakasta

 
PoPalle voitto FC Hakasta

FC PoPa kohtasi tänään Valkeakoskella Veikkausliigaan valmistautuvan FC Hakan ja nappasi ison päänahan voittamalla 2-1.

Ottelun alku oli PoPalta luvalla sanoen heikko, sillä ensimmäisiä minuutteja kotijoukkue hallitsi ja varsinkin PoPan pitäessä puolustuslinjan aavistuksen liian korkealla pääsi kotijoukkue muutamiin paikkoihin mutta maalit jäivät uupumaan. Koska PoPa piti puolustuslinjan korkealla ja prässäämällä aktiivisesti niin Hakalla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin pelata palloa linjan taakse ja onneksi muutama läheltä piti-tilanne liputettiin paitsioksi. Alusta selvittyään PoPakin pääsi peliin paremmin mukaan ja saikin loistavan paikan siirtyä johtoon, kun vasemmalta laidalta boksiin viilettänyt Ilkka Santahuhta kaadetttiin pilkun arvoisesti. Tästä alkoi muutaman minuutin käsittämätön vaihe, tuomittua pilkkua asettui ampumaan Joni Vuorinen mutta Hakan maalivahti Saku Pesonen otti pilkun kiinni ja tilanne kuivui PoPan osalta kokoon, Haka lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja PoPan paitsioansan pettäessä Niko Ikävalko pääsi yksin läpi ja harhautti Michal Slawutan ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tämän jälkeen PoPan peli lamaantui hetkellisesti ja Haka hallitsi kenttätapahtumia. Sekoilustaan selvittyään PoPakin pääsi peliin paremmin kiinni ja saikin muutamia paikantynkiä mutta onni ei ollut myötä. Puolen tunnin kohdalla PoPan tasoitus näki päivänvalon, Hakasta lainalla ollut Kalle Multanen pääsi boksin ulkopuolelta vetopaikkaan ja laukoi pallon varmasti maaliin. PoPa sai maalista virtaa ja olikin siirtyä ottelussa johtoon mutta Kari-Pekka Koivusen kovan vedon Pesonen torjui. Mutta seuraavasta tilanteesta K-P onnistui, Toni Junnila keskitti oikealta ja K-P puski pallon varmasti maaliin. Hakalla oli vielä paikka tasoittaa ottelu mutta nosto yli Slawutan siivoaa väljemmille vesille Vuorinen. Näin tapahtumarikas ensimmäinen puoliaika päättyy PoPan johtaessa 2-1.

Toisen puoliajan alussa PoPalla oli paikka siirtyä johtoon mutta K-P:n saksari viuhui ohi maalin. PoPa laski toiselle puoliajalle selvästi puolustuslinjaansa eikä Haka päässyt enää yhtä helposti vaarallisille paikoille. Mutta ikävä kyllä kerran puolustus herpaantui ja Ikävalko pääsi laidalta puolittain läpi mutta laukaus sujahti yli maalin. PoPalla oli toisella puoliajalla muutama maukas tilanne mutta Teemu Vihtilän ja Samu-Petteri Mäkelän kovat laukaukset Pesonen torjui. Lopun PoPa puolusti kurinalaisesti ja antoi Hakan hallita kenttätapahtumia mutta koko joukkueen tiivistynyt puolustuspeli piti Hakan tilanteet vähissä ja näin PoPa pääsi pääsiäisen viettoon arvokas voitto povitaskussa.

Pilkun aiheuttanut Santahuhta oli tyytyväinen peliin.

- Alun jälkeen päästiin peliin paremmin kiinni ja mielestäni ansaittiin voitto. Vaikka kyseessä oli harjoitusottelu niin voitto liigajoukkueesta tämän kotikentällä on kova juttu. Tästä on hyvä lähteä pääsiäisen viettoon ja palataan harjoituksiin ensi tiistaina ja aletaan viimeinen rypistys ennen kauden alkua.

Kokoonpano tänään:
Slawuta
Pihlainen
Luoma
Joni Vuorinen
Santahuhta
Piracaia
Viljanen (Mattila)
Junnila
Vihtilä
Koivunen
Multanen (Mäkelä)

Poissa kokoonpanosta:
Lehtonen
Pirhonen
Ruisniemi

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää