Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

PoPalle voitto FC Hakasta

 
PoPalle voitto FC Hakasta

FC PoPa kohtasi tänään Valkeakoskella Veikkausliigaan valmistautuvan FC Hakan ja nappasi ison päänahan voittamalla 2-1.

Ottelun alku oli PoPalta luvalla sanoen heikko, sillä ensimmäisiä minuutteja kotijoukkue hallitsi ja varsinkin PoPan pitäessä puolustuslinjan aavistuksen liian korkealla pääsi kotijoukkue muutamiin paikkoihin mutta maalit jäivät uupumaan. Koska PoPa piti puolustuslinjan korkealla ja prässäämällä aktiivisesti niin Hakalla ei ollut muuta mahdollisuutta, kuin pelata palloa linjan taakse ja onneksi muutama läheltä piti-tilanne liputettiin paitsioksi. Alusta selvittyään PoPakin pääsi peliin paremmin mukaan ja saikin loistavan paikan siirtyä johtoon, kun vasemmalta laidalta boksiin viilettänyt Ilkka Santahuhta kaadetttiin pilkun arvoisesti. Tästä alkoi muutaman minuutin käsittämätön vaihe, tuomittua pilkkua asettui ampumaan Joni Vuorinen mutta Hakan maalivahti Saku Pesonen otti pilkun kiinni ja tilanne kuivui PoPan osalta kokoon, Haka lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja PoPan paitsioansan pettäessä Niko Ikävalko pääsi yksin läpi ja harhautti Michal Slawutan ja siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Tämän jälkeen PoPan peli lamaantui hetkellisesti ja Haka hallitsi kenttätapahtumia. Sekoilustaan selvittyään PoPakin pääsi peliin paremmin kiinni ja saikin muutamia paikantynkiä mutta onni ei ollut myötä. Puolen tunnin kohdalla PoPan tasoitus näki päivänvalon, Hakasta lainalla ollut Kalle Multanen pääsi boksin ulkopuolelta vetopaikkaan ja laukoi pallon varmasti maaliin. PoPa sai maalista virtaa ja olikin siirtyä ottelussa johtoon mutta Kari-Pekka Koivusen kovan vedon Pesonen torjui. Mutta seuraavasta tilanteesta K-P onnistui, Toni Junnila keskitti oikealta ja K-P puski pallon varmasti maaliin. Hakalla oli vielä paikka tasoittaa ottelu mutta nosto yli Slawutan siivoaa väljemmille vesille Vuorinen. Näin tapahtumarikas ensimmäinen puoliaika päättyy PoPan johtaessa 2-1.

Toisen puoliajan alussa PoPalla oli paikka siirtyä johtoon mutta K-P:n saksari viuhui ohi maalin. PoPa laski toiselle puoliajalle selvästi puolustuslinjaansa eikä Haka päässyt enää yhtä helposti vaarallisille paikoille. Mutta ikävä kyllä kerran puolustus herpaantui ja Ikävalko pääsi laidalta puolittain läpi mutta laukaus sujahti yli maalin. PoPalla oli toisella puoliajalla muutama maukas tilanne mutta Teemu Vihtilän ja Samu-Petteri Mäkelän kovat laukaukset Pesonen torjui. Lopun PoPa puolusti kurinalaisesti ja antoi Hakan hallita kenttätapahtumia mutta koko joukkueen tiivistynyt puolustuspeli piti Hakan tilanteet vähissä ja näin PoPa pääsi pääsiäisen viettoon arvokas voitto povitaskussa.

Pilkun aiheuttanut Santahuhta oli tyytyväinen peliin.

- Alun jälkeen päästiin peliin paremmin kiinni ja mielestäni ansaittiin voitto. Vaikka kyseessä oli harjoitusottelu niin voitto liigajoukkueesta tämän kotikentällä on kova juttu. Tästä on hyvä lähteä pääsiäisen viettoon ja palataan harjoituksiin ensi tiistaina ja aletaan viimeinen rypistys ennen kauden alkua.

Kokoonpano tänään:
Slawuta
Pihlainen
Luoma
Joni Vuorinen
Santahuhta
Piracaia
Viljanen (Mattila)
Junnila
Vihtilä
Koivunen
Multanen (Mäkelä)

Poissa kokoonpanosta:
Lehtonen
Pirhonen
Ruisniemi

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Ville Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Kuluvaksi kaudeksi Musan Salaman edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi siirtynyt Ville Ulanen jatkaa tehtävässä kausien 2019-2020 ajan.

Lue lisää
Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Oulusta lähtöisin oleva keskikenttäpelaaja Joni Lämsä liittyy kauden alla Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää