Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kausi käyntiin tasurilla

 
Kausi käyntiin tasurilla

FC PoPan kausi pyörähti käyntiin Hämeenlinnassa ja vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Kaurialan kenttä ei ollut aivan priimakunnossa ja siitä saatiin ikävä todiste jo ensi sekunneilla, Toni Junnilan syöttäessä palloa jalka jäi kiinni kenttään seurauksena polvivamma, jonka vakavuus selviää huomenna, pahimmassa tapauksessa Tonin kausi on ohi. Vain muutama minuutti tästä niin pallo oli porilaisten maalissa, puolustuksesta huono syöttö, joka päätyi suoraan vastustajan keskikentälle, josta syötettiin Olli Lehtimäki läpi ja pallo maaliin. Maalin jälkeen PoPan peli oli sekaisin ja joukkue ei saanut kontrolloituja syöttöjä ja isäntä hallitsi kenttätapahtumia. Alun sekoilun jälkeen PoPakin pääsi peliin paremmin mukaan ja olikin tasoittaa ottelu Juho Lehtosen toimesta mutta vielä tämän laukauksen maalivahti torjui. Tästä muutama minuutti niin pallo oli isäntien maalissa, vaihdosta kentälle tullut Piracaia keskitti maalin eteen Lehtoselle, joka puski porilaisten ansaitun tasoituksen. Mitä pidemmälle puoliaika eteni sitä selvemmin PoPa hallitsi kenttätapahtumia mutta kunnolliset maalipaikat olivat kortilla. Aivan puoliajan lopussa PoPa sai kulmasta pallon maaliviivalle, josta puolustaja siivosi pallon väljemmille vesille. Näin kovan taistelun värittämä ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 1-1.

Toiselle puoliajalle PoPa tuli huomattavasti paremmin ja otti kenttätapahtumat haltuunsa. Ensimmäinen kunnon paikka siunaantui vahvan pelin keskialueella pelanneelle Petri Viljaselle, joka puski Teemu Vihtilän antamasta vapaapotkusta ristikkoon. Tästä vain minuutti ja pallo oli PoPan ylärimassa Jonne Kemppisen kovan vedon seurauksena. PoPa alkoi hakea voittomaalia kovalla koko kentän prässillä mutta itselle oli käydä kalpaten, kun vastahyökkäyksen päätteeksi Kemppinen suti melkein maaliviivalta pallon yli. PoPan seuraava tilanne siunaantui Vihtilälle, jonka kova laukaus rangaistusalueen takaa viuhahti muutaman sentin tolpan väärältä puolelta. 82 minuutilla PoPa siirtyi ottelussa johtoon, kun vaihdosta kentälle tullut Samu-Petteri Mäkelä laukoi pallon takukulmaan. Tässä vaiheessa PoPa alkoi pelata riskittömästi ja suojeli johtoaan mutta aivan ottelun lopussa kotijoukkue pääsi tasoihin, kun kunnon flipperin jälkeen pallo ajautui Jukka-Pekka Tuomenojalle, joka pääsi vapaaseen paikkaan ja laukoi pallon varmasti maaliin. Vielä loppusekunneilla PoPalle oli syntyä paikka voittomaaliin mutta kentästä kovan pompun ottanut pallo yllätti Lehtosen ja tilanne kuivui kasaan. Näin kauden ensimmäinen virallinen ottelu päättyi pistejakoon.

Juha Luoma oli pettynyt ottelun jälkeen.

- Alku oli vaikea eikä saatu omaa peliä kunnolla käyntiin. Noustiin tappioasemasta johtoon ja voitto olisi pitänyt ottaa mutta näin kävi tällä kertaa ja yritetään avata voittotili ensi sunnuntaina Mikkelissä. Eniten tässä harmittaa Tanen tilanne, kaikki sormet ja varpaat laitetaan ristiin ettei loukkaantuminen pilaisi miehen koko kautta.

Kokoonpano:
Slawuta
Pihlainen
Joni Vuorinen
Luoma
Santahuhta
Ruisniemi
Viljanen
Junnila ('4 Piracaia '64 Mäkelä)
Vihtilä
Lehtonen
Koivunen

Poissa kokoonpanosta:
Pirhonen

PoPa pelaa seuraavankin ottelunsa vieraissa, kun viikon päästä sunnuntaina bussi vie Mikkeliin perinteisen ja täksi kaudeksi Ykköseen nousseen MP:n vieraaksi.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää