Tasainen taisto kääntyi vieraille

FC PoPa kohtasi viihdyttävässä ottelussa RoPS:n ja tasainen taisto kääntyi vieraille erikoistilanteiden takia. RoPS kuritti PoPaa kahdesti kulmapotkuista ja näin kolme pistettä matkasi pohjoiseen.

Ensimmäinen puoliaika tasaista

Ottelu pelattiin todella kuumissa oloissa ja varmasti tämä oli yksi syy siihen, että ensimmäisellä puoliajalla peli oli varovaista ja molemmat pyrkivät rauhassa liikuttelemaan palloa. PoPalla oli mainio tilaisuus siirtyä johtoon Teemu Vihtilän kulmapotkusta mutta Petri Viljasen syöksypusku painui niukasti yli maalin. RoPS:n ensimmäinen paikka siunaantui Jarno Tenkulalle mutta laukauksen torjui Michal Slawuta. PoPa sai ensimmäisellä puoliajalla pallon kertaalleen maaliin mutta Felipen maali tuomittiin aivan aiheesta paitsioksi. Puoliajan paras paikka siunaantui RoPS:n Samuel Chidille, joka pääsi laidasta puolittain läpi mutta Slawuta torjui tämänkin lähentelyn. Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta tarkkaa puolustamista ja näin tauolle tasatilanteessa.

RoPS iskee kahdesti kulmapotkuista

Toisen puoliajan alku oli kotijoukkueen selvää hallintaa ja pallo liikkui mainiosti mieheltä toiselle mutta maalitilanteissa ei ollut tarvittavaa tarkkuutta, Vihtilä pääsi laidalta hyvään paikkaan mutta vierailijoiden maalivahti Arto Vikman torjui kovan laukauksen jalallaan. PoPa hallitsi kenttätapahtumia mutta vierailija iski, kulmapotkusta Tuomas Markkula puski etunurkkaan voimalla ja vaikka PoPa oli hallinnut tapahtumia joutui joukkue tappiolle. Muutama minuutti maalista Michael Akuffu pääsi puolittain läpi mutta Vikman torjui ja jatkotilanteessa Samu Ruisniemi ei saanut kunnon osumaa palloon. Mitä pidemmälle puoliaika eteni sitä enemmän PoPa alkoi ottaa riskejä mutta todelliset maalipaikat jäivät ikävä kyllä tänään väliin. 82 minuutilla iskettiin ottelulle lopullinen niitti, kun jälleen kulmapotkusta vierailija onnistui, tällä kertaa pallon puski maaliin Nchimunya Mweetwa. PoPa ei saanut enää kunnon kiriä päälle ja näin kolme pistettä matkasi Rovaniemelle.

PoPan päävalmentaja Pertti Lundell antoi tunnustusta vierailijoille.

- Vastus oli tänään huippuluokkaa, meillä oli tänään 2-3 huippupaikkaa mutta ei saanut kuparista rikki ja vastustaja iski kahdesta erikoistilanteesta. Ei laiteta päätä pensaaseen vaan ollaan tyytyväisiä meidän kenttäpeliin, varsinkin toisen puoliajan 15-20 minuuttia oli meiltä mallikasta pelaamista ja hallittiin selvästi kenttätapahtumia. Tällä pelillä RoPS olisi ollut kaadettavissa mutta nyt kävi näin.

- Joukkue taisteli tänään mallikkaasti eikä ketään pettänyt mutta täytyy myöntää, että meidän erikoistilannepelaaminen huolestuttaa. Tänään kaksi maalia kulmapotkuista ja viikko sitten OPS-jp teki ainoan maalinsa kulmasta. Sama oire oli jo viime kaudella ja nyt meidän pitää keksiä tähän joku lääke, sillä syö miestä hävitä peli kahden erikoistilanteen takia.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori

Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.