Karmaiseva tappio

FC PoPa hävisi toisen ottelunsa putkeen, kun isäntäjoukkue FC Espoo oli vahvempi lukemin 1-0.

Ottelu pelattiin erittäin hyväkuntoisella nurmella Leppävaaran stadionilla, mikä näkyi molempien joukkueiden syöttötyöskentelyssä positiivisena. Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja molemmat joukkueet halusivat ottaa otteen pelistä. FC Espoo tuli enemmän vastahyökkäyksillä, kun taas PoPa pyöritti palloa maltilla alhaalta saakka. Ensimmäinen paikka siunaantui energisesti tänään esiintyneelle Samu-Petteri Mäkelälle, joka pääsi Petri Viljasen sivurajaheitosta hyvään vetopaikkaan mutta laukaus päätyi niukasti yli maalin. Kotijoukkue sai ensimmäisellä jaksolla vain muutaman laukauksen kohti Michal Slawutan maalia mutta paljon paremmaksi ei PoPakaan laittanut, sillä sen verran tehotonta joukkueen hyökkäyspeli oli vaikka näennäinen hallinta olikin porilaisilla. Luiz pääsi vielä puoliajan lopussa laukomaan n.kahdestakymmenestä metristä vastapalloon mutta kova laukaus painui aavistuksen ohi maalin. Vaikka PoPan hallinnassa mentiin ensimmäinen puoliaika niin molempien joukkueiden maalipaikat olivat kortilla ja tauolle siirryttiin lukemissa 0-0.

Toisella puoliajalla tehottomuus jatkui

Toisen puoliajan alussa alkoi sataa vettä, mikä aavistuksen hankaloitti molempien joukkueiden syöttötyöskentelyä mutta alku mentiin samalla kaavalla kuin ensimmäinen, PoPa hallitsee näennäisesti pelitapahtumia mutta todellisiin maalipaikkoihin ei päästä. Isännät sen sijaan tulivat muutaman kerran vaarallisesti mutta heilläkin viimeiset syötöt jäivät heikohkoiksi eikä tilanteita tullut. Ottelun ratkaisu tuli tilanteesta, josta PoPan piti olla tietoinen, pallonmenetys keskialueella, josta FC Espoo lähti vaarallisen vastahyökkäykseen, laidasta pallo takaviistoon vaihdosta tulleelle Mikko Haloselle, joka pääsi vapaasti laukomaan kuudestatoista metristä ja varma sijoitus takakulmaan ohi Slawutan. Maalin jälkeen PoPalla oli paikka tasoittaa mutta Juho Lehtosen puolittainen läpiajo ei tuottanut tulosta, sillä pallo siivottiin maaliviivalta. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän PoPa alkoi ottaa riskejä ja joukkue pelasikin viimeisen kymmenminuuttisen kahden miehen alakerralla, sillä isännät vetäytyivät kuoreensa ja suojelivat johtoaan. PoPan tasoitus oli lähellä muutama minuutti ennen loppua, kun Luizin ampuma vapari pamahti ylärimaan ja siitä maaliviivan väärälle puolelle. Vaikka lopun PoPa painoi niin todelliset maalipaikat jäivät uupumaan ja näin PoPa joutui kotimatkalle ilman pisteitä.

Päävalmentaja Pertti Lundell ihmetteli omiensa tehottomuutta.

- Ensimmäisellä puoliajalla meillä oli riittävästi paikkoja mutta olimme tosi tehottomia. Toisella puoliajalla tilanteita ei juuri ollut. Me olemme pelanneet kaksi ottelu putkeen ilman maalia, mikä on meille harvinaista.

FC PoPa jatkaa otteluitaan ensi lauantaina, kun PK-35 saapuu kylään.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori

Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.