Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tiukan taistelun jälkeen kolme pistettä

 
Tiukan taistelun jälkeen kolme pistettä

FC PoPa kohtasi tänään sateisella Puustelli stadionilla kautensa alavireisesti aloittaneen PK-35:n Vantaalta ja tiukan taistelun jälkeen kaikki kolme pistettä jäivät Poriin.

Molemmilla joukkueilla oli allaan kaksi peräkkäistä tappiota ja se näkyi ottelun alussa, sillä molemmat joukkueet pyrkivät minimoimaan riskit. Alun perusteella odotettavissa oli tylsähköä pelaamista virheitä välttäen mutta otteusta tuli todella viihdyttävä, jossa nähtiin peräti seitsemän maalia.

Ensimmäisellä puoliajalla neljä maalia

PoPalla on ollut koko alkukaudella massiivisia ongelmia oman pään erikoistilanteissa ja tänään murheellisuus jatkui. Ottelua oli pelattu vain 11 minuuttia, kun Mikko Lönnström siirsi kulman jälitilanteesta vierailijat johtoon. Onneksi PoPa ei tästä masentunut vaan tasoitti pelin onnenkantamoisella, kun ottelua oli pelattu 19 minuuttia, Felipen keskitys vaihtoi suuntaa vastustajan puolustajasta ja maalivahti Juha Soukiala oli voimaton. Peli tasan mutta seuraavasta tilanteesta lävähti omiin, kun Aleksi Ristola ohjasi keskityksen porilaisten maaliin. Kuten arvata saattaa seuraavan maalin teki kotijoukkue, Michael Akuffun kovan laukauksen Soukiala torjui mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Samu Ruisniemi, joka laukoi pallon voimalla ja taidolla etuylänurkkaan. Tämän hulun vaiheen jälkeen PoPa otti otetta pelistä ja Samu-Petteri Mäkelän laukaus aivan puoliajan lopussa viuhui aavistuksen ohi maalin ja viihdyttävä ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 2-2.

Toisen puoliajan alku karmaiseva

Toinen puoliaika alkoi PoPalta todella synkästi, kun muutaman minuutin pelin jälkeen pallo oli erikoistilanteen jälkeen PoPan maalissa, jälleen maalarina toimi Lönnström. Maalin jälkeen vierailija passivoitui ja antoi pelin hallinnan täysin kotijoukkueelle mutta tuska näkyi PoPan pelissä, hyvä paikka tasoitukseen tuli Juha Luomalle, joka pääsi laidasta puolittain läpi mutta laukauksen torjui kulmaksi Soukiala. Pitkään näytti siltä, että PoPan komas tappio putkeen on tosiasia mutta joukkue näytti lujuutensa ja tulikin hieman onnenkantamoisella tasoihin, kun ottelua oli takana 79 minuuttia, vaihdosta kentälle tullut ja kauden ensimmäiset minuuttinsa PoPan paidassa pelannut Janne Vuorinen heitti sivurajan Ruisniemelle, joka muutaman pompun jälkeen laukoi pallon yli hölmistyneen maalivahdin. Tässä vaiheessa tasapeli oli todennäköisin tulos mutta yliajalla porilaisyleisö ratkesi riemuun, Ruisniemi syötti Akuffun läpi ja mieheltä todella jäätävä viimeistely oikeaan ylänurkkaan. Tästä ei pelattu enää, kuin minuutti ja tuomari vihelsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi. Näin PoPalle kauden kolmas voitto lukemin 4-3.

PoPan leirissä oltiin huojentuneita voitosta mutta huono erikoistilannepelaaminen painaa mieltä.

Päävalmentaja Pertti Lundell.

- Ei pumppu tälläisiä pelejä montaa kestä, oma peli oli jälleen huolimatonta ja kaksi erikoistilannemaalia omaan päähän kummastuttaa. Maaleissa hävittiin yksi vastaan yksi tilanne ja merkkausvirhe, ei se ole sen kummallisempaa mutta tietysti huolestuttavaa.

- Tietysti tämä oli todella helpottava voitto, ei siitä pääse mihinkään mutta meidän on pakko saada peliin lisää kurinalaisuutta jos aiomme pelata noususta. Vaikka tänään tuli voitto niin pelattiin huonommin kuin kahdessa edelisessä tappiopelissä. Mutta tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä ja varmasti saatiin tästä lisää itseluottamusta, kun noustiin kolme kertaa tappioasemasta. Olen joukkueestani ylpeä, koska näytti tänään taistelijan luonteensa.

Ruisniemi ja Viljanen tyytyväisiä voitosta.

- Erikoistilannepelaaminen oli meiltä jälleen kerran katastrofaalista, tietysti loistava, että voitettiin ja noustiin kolme kertaa tappioasemasta. Pelillisesti ei ole mitään hätää mutta erikoistilanteisiin pitää keksiä jotain, jutteli topparina koko pelin uurastanut Petri Viljanen.

- Peli kulkee välillä todella mallikkaasti mutta erikoistilanteet ovat meille tällä hetkellä iso ongelma. Molemmat tekivät tänään yhden onnenkantamoisen ja mutta mielestäni oltiin tänään parempi joukkue. Joukkueena todistettiin, että meiltä löytyi uskoa kääntää peli ja tästä on hyvä jatkaa, sanoi loistavan ottelun pelannut Ruisniemi.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutMatias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää
Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Maanantaina kautensa aloituspalaverilla käynnistänyt FC Jazz saa mieluisan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseen.

Lue lisää