Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Runko liigakauteen valmiina

 
Runko liigakauteen valmiina

FBT Pori julkisti pelaajarunkonsa, tällä hetkellä joukkueessa on 18 sopimuspelaajaa. Joukkueeseen kartoitetaan vielä muutamaa vahvistusta.

Joukkueen kokoonpano muodostuu pitkälti viime kauden rungosta ja muutamasta tästä hankin-nasta. Lisäksi joukkueeseen on nostettu kaksi lahjakasta junioria. Harjoitusringissä nähdään kesän aikana myös muita omia Karhujunioreita. Farmisopimus USB:n kanssa tuonee lisäleveyttä ja mahdollisuuksia myös kauden alkaessa.

- Joukkueen rakentamisessa tärkeimpänä tekijänä on ollut sisäinen palo ja halu näyttää. Meillä on tällä hetkellä kasassa joukkue, jossa jokainen ymmärtää mitä Liigassa pelaaminen vaatii ja ovat sitoutuneet tekemään kaikkensa siellä myös menestyäkseen, FBT Porin päävalmentaja Ismo Läntinen kiteyttää.

Uusina pelaajina joukkueeseen liittyy Antti Naskali (Ilves), Janne Hyvönen (Salba), Petri Soppa (RuPu) sekä Mikko Stenfors (FBC Turku).

Voimahyökkääjä Antti Naskali pelasi edellisellä kaudella Tampereen Ilveksessä. Vahvasti pallolliseen peliin perustuvan tamperelaissikermän kantaviin voimiin kuulunut hyökkääjä teki kauden aikana 1.divisioonassa 22 maalia. Naskalilta löytyy myös liigakokemusta Tampereen Classicin riveistä.

- Naskali on röyhkeä ja monipuolinen pelaaja. Sanoisin, että niin sanotusti porilaisempi pelaaja kuin moni porilainen. Naskalia voidaankin pitää kaappauksena, hänelle olisi ollut ot-tajia niin Tampereella kuin muillakin liigapaikkakunnilla, Läntinen kehuu uutta suojattiaan.

FBT Pori nappasi myös 2.divisioonan profiilipelaajat. Raumalta Poriin matkaava Janne Hyvönen lukeutuu alueen taitavimpiin pelaajiin ja viime kaudella 2.divisioonan parhaimpiin pelaajiin. Huit-tisten Salibandyseura RuPu:ssa pelannut Petri Soppa on niin ikään ollut FBT Porin kiikarissa jo useamman vuoden. Maalitykki Soppa paukutti edelliskaudella lohkon maalipörssin kärkeen 27 maalillaan. Niin ikään huittislainen puolustaja Mikko Stenfors liittyy porilaisjoukkueeseen viime kaudella FBC Turun riveissä vietetyn vuoden jälkeen.

- Hyvösen taidon on noteerattu jo aiemmin. Hän soveltuu hyvin joukkueeseen ja pystyy varmasti panoksellaan auttamaan joukkuetta. Soppa tuo joukkueen maalintekijä rintamalle leveyttä. Molemmat sekä Hyvönen että Soppa ovat nuoria kavereita, mutta pelanneet jo pitkään miesten sarjoissa. Toistaiseksi kummallekaan ei ole tullut kunnon tilaisuutta näyttää taitojaan korkeimmalla sarjatasolla. Molemmilla on mahdollisuus läpimurtoon kansallisella tasolla, Läntinen uskoo.
- Stenfors on porilaisille tuttu kaveri entuudestaan. Viime kaudella Mikko nosti tasoaan Turussa ja luotan että hän on tärkeässä roolissa tulevalla kaudella myös meillä.
- Kaiken kaikkiaan uudet kaverit ovat ennen kaikkea sopivia meille. On tärkeää, että pelaa-jat nauttivat toistensa seurasta ja heiltä löytyy intoa ja halua kehittyä. Sama koskee tie-tenkin meidän ns. vanhoja pelaajia. Kyllä pitää löytyä rakkautta ja intohimoa lajiin, jotta pelaajia kiinnostaa työnteko ja siten heillä on mahdollisuus nostaa tasoaan.

- Junioreista miesten liigamiehistöön nostetut Benjamin Lepola ja Kalle Santanen ovat nuoria ja nälkäisiä, varsinaiset näytöt miesten peleistä kuitenkin puuttuvat. Toki Suomen Cupissa kaverit viime kaudella näyttivät jo osaamistaan. Lisäksi Lepolalla on takanaan myös nuorten maajoukkuepelejä.

- Viime kauden kavereista etenkin puolustajat Salonen, Vettenranta ja Ruohonen ovat ne tärkeät lenkit tulevaa kautta varten. Hyökkäyksessä Boelius ja Läntisen veljeksiltä odote-taan liigatasollakin paljon. Unohtamatta kuitenkin työntekoon tottuneita Hämäläistä, Heliniä ja Miilunpaloa. Hulkko ja Rimpelä edustavat molemmat teknistä taitavuutta, joille liigan pelityyli voi soveltua oikein hyvin. Etenkin nyt kun molemmilla on jo kokemusta myös miesten peleistä. Maalivahtiosaston muodostaa tällä hetkellä ainoastaan Tomi Bergen-dahl. Bergendahl on kuitenkin jo osoittanut olevansa liigatason maalivahti.

- Onhan sanomattakin selvää, että joukkue ei vielä ole valmis. Runko on kuitenkin hyvä. Henki ja työteon taso on korkea. Luotan, että tästä tulee hyvä juttu. Tietenkin odotamme vielä muutamaa vahvistusta. Muutaman uuden pelaajan kanssa jo neuvottelemme, mutta muutamaan pelaajaa vielä kartoitamme. Lisäksi muutaman viime kauden pelaajan kans-sa tilanne selviytynee lähiaikoina.

- On ymmärrettävää ja oli tiedossa, että muutoksia viime kauden joukkueeseen tulee. Harjoittelu ja pelaaminen liigassa vaatii paljon. Viime kaudella joukkue kuitenkin harjoitteli jo liigajoukkueen tavoin. Ja loppu tuloshan tiedetään. Tulevalle kaudelle tasoa pitää tietenkin edelleen nostaa. Määrällisesti tuskin enää, mutta harjoittelun laatua pyritään tehostamaan entisestään. Luottavaisin mielin töitä jatketaan, tavoitteet asetetaan myöhemmin tarkemmin, mutta selvää on että yksin sarjapaikan varmistaminen ei meille riitä.

Liigamatto saapui Poriin

Nousu Salibandyliigan tarkoittaa porilaisille myös totuttautumista uuteen pelialustaan. Kaikki miesten Salibandyliigan ottelut pelataan samalla mattopinnoitteella. Näin ollen olosuhteen jokai-sella pelipaikkakunnalla on alustan suhteen sama. Lisäksi ns. liigamatto helpottaa yleisöä seuraamaan peliä, kun kentässä ei ole muiden lajien viivoja ja alustan sininen väri tuo valkoisen pallon esiin paremmin. Salibandyliiga oy on lahjoittanut jokaiselle paikkakunnalle pelialustan käyttöön. Poriin matto saapui perjantaina Oulusta. Maton asennus ja purku Porin urheilutalolle tuottavat ovat haasteensa jo nyt niukkoihin salivuoroihin.

- Onhan se eri asia pelata pelit matolla saati parketilla. Koko pelin luonne muuttuu, kun pallon hallinta mattopinnalla paranee. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että pystyisim-me myös harjoittelemaan matolla. Lähin vastaava matto taitaa löytyä Tampereelta. Toivottavasti yhdessä kaupungin kanssa saamme asian järjestettyä siten, että matto olisi joukkueen käytössä mahdollisimman usein myös harjoituksissa. Tämä vaatii yhteistyötä niin kaupungin kuin muiden urheiluseurojen kanssa, toivottavasti tähän kuitenkin saadaan kaikkia tyydyttävä ratkaisu, Ismo Läntinen huomauttaa.

FBT PORIN SOPIMUSPELAAJAT 2010-2011 (31.5.2010)
Bergendahl Tomi, mv
Boelius Mikael
Helin Teemu
Hulkko Petteri
Hyvönen Janne (SalBa)
Hämäläinen Joni
Lepola Benjamin (FBT Karhut A-nuoret)
Läntinen Miikka
Läntinen Toni
Miilunpalo Juho
Naskali Antti (Ilves)
Rimpelä Kari
Ruohonen Tatu
Salonen Ville
Santanen Kalle (FBT Karhut A-nuoret)
Soppa Petri (RuPu)
Stenfors Mikko (FBC Turku)
Vettenranta Jani

Toimihenkilöt:
Läntinen Ismo (vastuuvalmentaja)
Mäkilä Juha (valmentaja)
Hietanen Otto (voimavalmentaja)
Lehti Harri (taitovalmentaja)
Alanen Mauri (joukkueenjohtaja)

FBT Porin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FBT Pori - logo

FBT Pori - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutKarhujen matka Cupissa päättyi

Karhujen matka Cupissa päättyi

Salibandyliigassa pelaava Tampereen Koovee oli liian kova pala Karhuille. Porilaisjoukkueen taistelu Suomen Cupissa päättyi lopulta tamperelaisille kärsittyyn 7-4 -tappioon.

Lue lisää
Karhut kohtaa seuraavaksi sarjanousijan

Karhut kohtaa seuraavaksi sarjanousijan

Karhujen ottelut jatkuvat sunnuntai-iltana, kun Porin Urheilutalolle saapuu O2-Jyväskylä. Tuleva vierasjoukkue on monelle katsojalle uusi tuttavuus. Joukkue nousi viime kauden päätteeksi Divariin.

Lue lisää
Jani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Jani Kannosto on Karhujen seuraava päävalmentaja – valmennustiimi selvillä

Erinomaisen kauden salibandyn Divarissa pelannut Karhut on nimennyt ensi kauden päävalmentajansa. Edustusjoukkueen päävalmentajaksi siirtyy päättyneellä kaudella kakkosena toiminut Jani Kannosto. Kannoston sopimus on kaksivuotinen.

Lue lisää
Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Jari Hankkio on Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaaja

Salibandyliigan syyskuun Loiste-pelaajaksi on valittu yleisöäänestyksellä SPV:n hyökkääjä Jari Hankkio.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi jatkosopimusta

Divari-kauteen valmistautuva Karhut on solminut kaksi jatkosopimusta omien kasvattiensa kanssa.

Lue lisää
Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut solmi kaksi tärkeää jatkosopimusta

Karhut on solminut kaksi tärkeää jatkosopimusta ensi kautta koskien. Joukkueen riveissä jatkavat kapteenina toiminut puolustaja Kalle Santanen sekä Divarin maalipörssin voittanut hyökkääjä Benjamin Lepola.

Lue lisää