Voiton kanssa tauolle

FC PoPa otti todella tärkeän voiton, kun TPV kaatui Porissa lukemin 2-1. Ottelu oli porilaisille vaikea mutta Samu-Petteri Mäkelän ja Kari-Pekka Koivusen maalit riittivät kukistamaan sarjassa viimeisen majailevan TPV:n. Maalintekijöiden lisäksi ottelun ehdoton hahmo oli ilmiömäisiä torjuntoja esittänyt Lauri Pirhonen.

Tasapaksu ensimmäinen puoliaika

Ottelu oli molemmille joukkueille todella tärkeä, PoPa tarvitsi ehdottomasti voiton pysyäkseen kärjen tuntumassa ja TPV pisteitä nousemalla pois viimeiseltä paikalta. Ottelun alku oli panoksiin nähden hidasta pallottelua molemmilta joukkueilta eikä kumpikaan saanut kunnolla juonesta kiinni. Kahdenkymmenen minuutin jälkeen TPV joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun joukkueen kapteeni Sampsa Isoaho loukkasi pallontavoittelutilanteessa ilkeän näköisesti nilkkansa. Muutaman minuutin päästä joukkue joutui tekemään jo toisen vaihtonsa, kun maalivahti Vili-Oskar Laaksonen sai kulmatilanteessa iskun päähänsä ja tilalle tuli Aapo Kiljunen. Minuutti tästä ja pallo oli tamperelaisten maalissa, PoPa sai oikealta laidalta vapaapotkun, jonka Mäkelä laukoi voimalla maaliin. Maalin jälkeen alkoi PoPan osalta käsittämätön sekoilu mutta onneksi Pirhonen oli mies paikallaan ja turvasi isäntien johdon tauolle mentäessä. Vaikka PoPa hallitsikin ensimmäistä puoliaikaa niin todelliset maalipaikat jäivät uupumaan, kun taas kenttäpelissä jäljessä ollut vierailija sai muutaman maukkaan paikan tasoituksen tekoon.

Vaikea toinen puoliaika

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen osalta synkästi, kun joukkueen puolustus lahjoitti pallon Antto Hilskalle, joka pääsi läpiajoon ja tasoitti ottelun. Maalin jälkeen PoPan peli lamaantui täysin ja sarjassa viimeisenä majaileva TPV otti ottelussa kuskin paikan. Vierailija sai yhden puolittaisen läpiajon, jonka Pirhonen nollasi, kulman jälkitilanteesta laukaus kahdestakymmenestä metristä, jonka Pirhonen torjui komeasti ja muutenkin kenttätapahtumat olivat TPV:n hallussa. PoPa sai vaihdoilla omaa peliään hieman paremmaksi mutta pitkään näytti siltä, että peli tulee päättymään tasan tai TPV kuittaa ottelusta täydet kolme pistettä. Mutta onneksi PoPa sai toisen puoliajan vähistä paikoistaan tehtyä voittomaalin, vaihdosta kentälle tullut Antti-Pekka Pihlainen syötti pallon laitaan Michael Akuffulle, joka keskitti pallon maalille, josta Koivunen survoi ottelun viimeisen maalin, ottelua oli tässä vaiheessa takana 81 minuuttia. Maalin jälkeen PoPa alkoi turvata voittoaan keinolla millä hyvänsä ja saikin huokaista helpotuksesta tuomarin viheltäessä pilliinsä viimeisen kerran vaikka aivan ottelun lopussa TPV kolisutti yärimaa. Näin PoPalle nihkeän esityksen jälkeen kolme pistettä ja muutaman pykälän nousu sarjataulukossa.

PoPa siirtyy juhannuksen viettoon viidenneltä sijalta, matkaa sarjaa johtavaan Rovaniemen Palloseuraan on kuusi pistettä ja karsijan paikalla olevaan FC Espoosen neljä pistettä.

PoPan seuraava ottelu on lauantaina 3.7, kun JIPPO saapuu Poriin. Huom. ottelu alkaa jo kello 15.00

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori

Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.