Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kauden odotetuin kohtaaminen

 
Kauden odotetuin kohtaaminen

Länsi-Porin ylpeys saapuu kantakaupunkiin näyttöhaluja uhkuen ja puhkuen. Sarjanousija leimattiin keväällä Kakkosen B-lohkon alakastin porukaksi, mutta neljä voittoa yhdeksästä pelistä ovat nostaneet Musan Salaman sarjan keskivaiheille. Ja vieläpä pisteen FC Jazzin edelle.

- MuSa voittaa 0-3. Ruisniemen Jape tekee kaksi ja Allu Vihtilä yhden, Salaman keskikentän maaginen järjestelijä Eero Salminen täräyttää itseluottamusta uhkuen.

- Varma veikkaus perustuu siihen, että saimme edellisessä vieraspelissä ensimmäisen vierasvoiton. Putki on auki ja se myös jatkuu.

Salminen viiletti vielä viime kaudella paprikanpunaisessa paidassa. "El Magiko" järjestikin Jazzille useita maukkaita osumia ja tärkeitä sarjapisteitä.

Mutta menneet ovat olleet. Nyt Eki kantaa ylpeänä Salaman valkoista paitaa, ja haluaa pyörittää ex-pelikaverinsa merimiessolmuun.

- Kautemme on mennyt pisteiden valossa ihan hyvin. Pelillisesti meillä on toki paljon parannettavaa - koko joukkueella ja mulla myös henkilökohtaisesti, Salminen myöntää.

Salama on raapinut voittoja raivokkaalla puolustustaistelulla ja tuulennopean Jarno Ruisniemen vastaiskuvoimalla.

Keskiviikkona paljastuu, miten omalla postimerkin kokoisella kotikentällään puolustamaan tottunut Salama orientoituu Ikuisen tuulen stadionin aakeaan ja laakeaan kenttään. Onko rivistö reikäjuustoa, vaiko ovatko linjat yhtä suorat ja jämerät, mitä Legea-tallikaveri Pohjois-Korealla?

Peli vastaa näihin kysymyksiin, FC Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila muihin.

- Tämä on meille elämän ja kuoleman kamppailu. Aito paikallispeli, jossa on panokset kovat, Mannila hekumoi.

- Nyt sarja on siinä vaiheessa, että meidän on pystyttävä keräämään pisteitä ja löydettävä oikea tatsi peliimme. Heinäkuussa on paljon pelejä, ja hyvät joukkueet alkavat varmasti erottua. Meidän on päästävä siihen junaan.

Mannila on hyvin luottavainen pelin alla. Pelaajia on pikku hiljaa palaamassa sairaustuvilta ja maailman turuilta rosteriin, mikä antaa päävalmentajalle uusia vaihtoehtoja ja aseita.

- FC Jazzin perustaso on joukkueena selvästi parempi, ja se on näytettävä kentällä. Tietenkin derbyissä erot kaventuvat, ja kova taisteluhenki, joka on MuSan vahvuus, nousee arvoonsa.

- Tiedän tarkasti MuSan heikkoudet, ja niihin aiomme iskeä. Ja se tulee tuomaan meille myös voiton.

- Mutta meidän pitää myös huomioida, että Salamalla on kaksi huikea pelaajaa, Salminen ja Ruisniemi, jotka voivat pelkästään omilla yksilösuorituksillaan kääntää pelejä.

Mannila ei lähde jauhamaan valmentajille tuttua perusjargonia, että paikallispeli olisi vain matsi muiden joukossa.

- Nyt pelataan kaikille pelaajille ja koko seurayhteisöille todella isoista asioista. Tätä on odotettu pitkään, ja nyt hetki on vihdoin käsillä. Panoksena on kaupungin herruus ja voittajalle tulee varmasti siivet, jotka kantavat pitkälle kautta eteenpäin.

Keskiviikkona 30. kesäkuuta kello 19.00 FC JAZZ - Musan Salama Porin stadionilla.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää
Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Alfred Mapoka rytmittää FC Jazzin peliä ensi kaudella

Maanantaina kautensa aloituspalaverilla käynnistänyt FC Jazz saa mieluisan vahvistuksen ensi kauden joukkueeseen.

Lue lisää
Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Kolmen edellisen kauden ajan Matti Santahuhdan aisaparina toiminut Ville Ulanen on Musan Salaman edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja.

Lue lisää
Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Viime viikolla FC Jazzin harjoituksissa uusina pelaajina olleista SJK:n Arttu Aromaa liittyy loppukaudeksi FC Jazzin vahvuuteen lainasopimuksella.

Lue lisää
FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

Alkukauden FC Jazzin paidassa pelannut Samu-Petteri Mäkelä liittyy Musan Salaman riveihin.

Lue lisää