Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kauden odotetuin kohtaaminen

 
Kauden odotetuin kohtaaminen

Länsi-Porin ylpeys saapuu kantakaupunkiin näyttöhaluja uhkuen ja puhkuen. Sarjanousija leimattiin keväällä Kakkosen B-lohkon alakastin porukaksi, mutta neljä voittoa yhdeksästä pelistä ovat nostaneet Musan Salaman sarjan keskivaiheille. Ja vieläpä pisteen FC Jazzin edelle.

- MuSa voittaa 0-3. Ruisniemen Jape tekee kaksi ja Allu Vihtilä yhden, Salaman keskikentän maaginen järjestelijä Eero Salminen täräyttää itseluottamusta uhkuen.

- Varma veikkaus perustuu siihen, että saimme edellisessä vieraspelissä ensimmäisen vierasvoiton. Putki on auki ja se myös jatkuu.

Salminen viiletti vielä viime kaudella paprikanpunaisessa paidassa. "El Magiko" järjestikin Jazzille useita maukkaita osumia ja tärkeitä sarjapisteitä.

Mutta menneet ovat olleet. Nyt Eki kantaa ylpeänä Salaman valkoista paitaa, ja haluaa pyörittää ex-pelikaverinsa merimiessolmuun.

- Kautemme on mennyt pisteiden valossa ihan hyvin. Pelillisesti meillä on toki paljon parannettavaa - koko joukkueella ja mulla myös henkilökohtaisesti, Salminen myöntää.

Salama on raapinut voittoja raivokkaalla puolustustaistelulla ja tuulennopean Jarno Ruisniemen vastaiskuvoimalla.

Keskiviikkona paljastuu, miten omalla postimerkin kokoisella kotikentällään puolustamaan tottunut Salama orientoituu Ikuisen tuulen stadionin aakeaan ja laakeaan kenttään. Onko rivistö reikäjuustoa, vaiko ovatko linjat yhtä suorat ja jämerät, mitä Legea-tallikaveri Pohjois-Korealla?

Peli vastaa näihin kysymyksiin, FC Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila muihin.

- Tämä on meille elämän ja kuoleman kamppailu. Aito paikallispeli, jossa on panokset kovat, Mannila hekumoi.

- Nyt sarja on siinä vaiheessa, että meidän on pystyttävä keräämään pisteitä ja löydettävä oikea tatsi peliimme. Heinäkuussa on paljon pelejä, ja hyvät joukkueet alkavat varmasti erottua. Meidän on päästävä siihen junaan.

Mannila on hyvin luottavainen pelin alla. Pelaajia on pikku hiljaa palaamassa sairaustuvilta ja maailman turuilta rosteriin, mikä antaa päävalmentajalle uusia vaihtoehtoja ja aseita.

- FC Jazzin perustaso on joukkueena selvästi parempi, ja se on näytettävä kentällä. Tietenkin derbyissä erot kaventuvat, ja kova taisteluhenki, joka on MuSan vahvuus, nousee arvoonsa.

- Tiedän tarkasti MuSan heikkoudet, ja niihin aiomme iskeä. Ja se tulee tuomaan meille myös voiton.

- Mutta meidän pitää myös huomioida, että Salamalla on kaksi huikea pelaajaa, Salminen ja Ruisniemi, jotka voivat pelkästään omilla yksilösuorituksillaan kääntää pelejä.

Mannila ei lähde jauhamaan valmentajille tuttua perusjargonia, että paikallispeli olisi vain matsi muiden joukossa.

- Nyt pelataan kaikille pelaajille ja koko seurayhteisöille todella isoista asioista. Tätä on odotettu pitkään, ja nyt hetki on vihdoin käsillä. Panoksena on kaupungin herruus ja voittajalle tulee varmasti siivet, jotka kantavat pitkälle kautta eteenpäin.

Keskiviikkona 30. kesäkuuta kello 19.00 FC JAZZ - Musan Salama Porin stadionilla.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää