FC Jazz voittoputkessa

Kovat panokset derbyssä

Keskiviikon taistossa oli kovat panokset, olihan kyseessä ehkä kauden odotetuin kohtaaminen - aito porilainen paikallistaisto. MuSa oli vieläpä aloittanut Kakkosen kautensa pisteiden valossa melko mukavasti. Valkopaidat keikkuivatkin ennen derbyä FC Jazzin yläpuolella sarjataulukossa, mikä oli omiaan lisäämään kotijoukkueen paineita.

Derbyn sävelkulku oli katsomossa pärisseen vuvuzelan tahdissa selvä: FC Jazz pyrki kontrolloituun pallolliseen peliin ja aktiiviseen prässipeliin, MuSa puolestaan vetäytyi kuoreensa ja aina tilaisuuden tullen pyrki terävään vastaiskuun.

Avausjakson parhaat paikat olivat FC Jazzilla. Kapteeni Joonas Laurikainen täräytti huiman vapaapotkun heti pelin avausminuuteilla noin 35 metristä Salama-maalin pystypuuhun.

PoPasta valkoisiin lainattu maalivahti Michal Slawuta joutui antautumaan ensimmäistä kertaa 27. peliminuutilla. Jussi Leinonen antoi vasemmalta laidalta keskityksen, jota Salama-puolustus ei saanut purettua. Hyökkääjä Jesse Junnila iski terävänä irtopalloon, ja ampui noin rangaistuspotkupilkun kohdalta kotijoukkueen riemukkaaseen 1-0 -johtoon. Maali oli Junnilan kauden ensimmäisen.

Toisen puoliajan aluksi liukas kärkimies Mamadou Konate löysi vapauttavalla syötöllä Jani Raukon Slawutan maalin takatolpalta. Raukko kuitenkin osui avopaikasta vain sivuverkkoon.

Takaa-ajotilanteessa myös Salama sai painetta kotijoukkueen maalille. Jazz kuitenkin puolusti maalivahti Jyri Niemisen johdolla tiiviisti, ja näin paikallispelin yli 900 katsojaa saivat nauttia punapaitojen voitosta.

- Meiltä hyvä ja ehjä puolustuspeli. Pallolliseen peliin jäi parannettavaa, mutta tämä oli hyvä voitto, päävalmentaja Mikko Mannila totesi pelin jälkeen.

Katso paikallisottelun parhaat palat Satakunnan Kansan videokoosteesta!

Turusta tuomisina kolme pistettä

Sinimustat isännöi porilaisia Paavon Nurmen urheilupuiston yläkentän tekonurmella. Peli oli hyvin kaksijakoinen: avausjaksolla paprikapaidat yltyivät yhteen kauden parhaaseen esitykseensä ja veivät peliä mennen tullen, toisella puoliajalla ote siirtyi enemmän kotijoukkueelle.

- Lähtökohta otteluun oli hyvä. Joukkueessa oli hyvä henki ja itseluottamus päällä voitetun paikallispelin jälkeen, Mannila sanoi.

- Vaikka lämpöä oli 30 astetta ja alustana tulikuuma tekonurmi, taktiikkamme oli pelata niin aktiivisesti kuin mahdollista.

FC Jazzin iloinen peliesitys tuotti avausjaksolla kaksi täysosumaa ja tukun loistavia tilanteita, joissa turkulaisten maalivahti Patrick Bantamoi joutui esittämään parasta osaamistaan.

Porilaisten avausosuma lähti 22. peliminuutilla Jani Raukon lapikkaasta. Mamadou Konate vapautti Raukon läpiajoon, joka ohitti Bantamoin tarkalla ja varmalla sijoituksella.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin peli oli jo 0-2. Kärkimies Konate peippaili itsensä laukaisupaikkaan oikealla laidalla. Bantamoi torjui ensimmäisen vedon, mutta Konate ryntäsi ensimmäisenä irtopalloon ja siirsi Jazzin 0-2 -johtoon.

Kahden maalin johdossa porilaisilla oli useita tilanteita ratkaista ottelu lopullisesti. Bantamoi kuitenkin venyi useaan huipputorjuntaan. Muun muassa Jani Raukko pääsi täysin vapaasti tälläämään rangaistuspilkun kohdalta ilman onnistumista.

- Sinimustat oli ensimmäisellä puoliajalla täysin helisemässä meidän kanssamme. Pallollinen pelimme oli hyvää, ja hyökkäsimme monipuolisesti. Erityisesti Raukko ja Konate pelasivat kärjessä erinomaisesti yhteen, Mannila kehui.

Tauolla pelin luonne muuttui. Sinimustat sai hengen päälle, ja peliinsä aggressiivisuutta.

- Vastustaja tuli toiselle puoliajalle todella hyvällä ryminällä, mikä hermostutti pelaajiamme. Kun meidän olisi pitänyt yksinkertaistaa pelaamistamme, teimme kaiken monimutkaisesti, Mannila myönsi.

Sinimustien ykköspyssy Jan-Erik Heljander ampui kavennuksen 72. peliminuutilla. Heljander teki pienen kuljetuksen ja sijoitti rangaistusalueen rajalta pallon alakulmaan. Kiri kuitenkin jäi yhteen osumaan FC Jazzin saatua vielä yhden vaihteen puolustuspeliinsä.

- 1-2 -maalin jälkeen ryhdistyimme, eikä meillä sen jälkeen ollut hätää. Saimme hyvät vieraspisteet. Pitää muistaa, että vaikka Sinimustat on sarjan jumbo, joukkueessa on paljon lahjakkaita ja taitavia pelaajia. Se ei ole mikään ryhmä, minkä yli vain kävellään tuosta vaan.

FC Jazz nousi voitollaan 17 pisteeseen ja mukaan sarjan kärkikahinoihin. Sijoitus on tällä hetkellä kuudes, mutta matkaa toisena olevaan Lohjan Palloon on vain kolme pistettä. Jazzin seuraava vastustaja on juuri LoPa tulevana lauantaina kello 16.00 Porin stadionilla.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori

FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.