Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ahosen osuma masensi Iirot

 
Ahosen osuma masensi Iirot

FC Jazzin kokoonpano oli uudistunut sitten Ilves-pelin, sillä Joonas Laurikainen sekä Matti Santahuhta kärsivät pelikieltoja, ja Ville Ulanen oli joukkueen kokoonpanossa ensimmäistä kertaa kuluvan kauden aikana.

Paikallismatsi alkoi Pallo-Iirojen hallinnalla. Varsinkin oikealla laidalla viilettänyt Howard Wong järjesteli useita maukkaita paikkoja hyvillä haastoilla ja keskityksillä. Iirojen hyökkääjät kuitenkin hukkasivat paikkoja yli ja ohi Jazz-maalin. Loput tilanteet maalivahti Jyri Nieminen torjui erinomaisesti.

Iirot puolusti avausjaksolla erinomaisesti, eikä kotijoukkue saanut keskikenttää hallintaansa. Hyökkääjä Mamadou Konatea haettiin pitkillä syötöillä pelikentän kulmista. Pallon saadessaan Konate piti sen itsellään hyvin, ja haastoi hanakasti.

Juuri tällaisesta tilanteesta tuli pelin avausosuma. Konate voitti pelikentän päädyssä puolustajansa ja ajoi kohti maalia. Tarkka syöttö löysi takaviistosta Jani Raukon, jonka viimeistely oli suorastaan jäätävä. Maalivahti pienellä harhautusliikkellä maihin, ja pallo chipillä verkkoon.

Johto-asemassa porilaisten peli parani, ja pallollinen hallinta tasoittui. Iirot kuitenkin pääsi kuittaamaan FC Jazzin johdon aivan puoliajan lopussa. Jazz-puolustus mörhöili pallollisena, ja Iirot saivat paineen boksiin. Toppari Jari Lamminen myöhästyi taklauksessaan muutaman sekunnin kymmenyksen, ja kolautti sen verran raumalaista jalkaan, että pallo vietiin pilkulle. Aina vastaavia tilanteita ei vihelletä, mutta mikään kohtuuton tuomio ei missään nimessä ollut.

Porilaisille hyvin tuttu romanialaistoppari Vasile Marchis sijoitti pallon hallitusti alakulmaan ohi Niemisen.

Toisella puoliajalla Jazz sai otteen pelistä. Pallollinen peli tuli tarkemmaksi ja suoraviivaisemmaksi. Lisäksi kotijoukkue nosti prässiään, mikä vaikeutti vieraiden pelaamista.

FC Jazz kolautti kahdesti tolppia puoliajan aikana. Viime kaudella Iiroja edustanut Jani Raukko ampui kaukaa omalta kenttäpuoliskolta purkupallon. Vieraiden maalivahti Inigo Calafel arvioi pallon lentoradan täysin väärin. Jabulani pomppasi miehen yli, mutta osui hänen suureksi onnekseen vain maalin pystypuun sisäreunaan, josta palasi niukasti kentän puolelle.

- Käsittämätön tilanne. Ehdin jo kääntyä omaa maalia kohti, kun yleisö kohahti, Raukko naurahti pelin jälkeen.

- Nyt on helppo sanoa, että oli hyvä asia, ettei siitä tilanteesta tullut pelin voittomaalia. Edes raumalaisille ei haluaisi sellaista epäonnea, Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila totesi.

Toinen tolppa tuli Ari Qvistin vedosta. Hän pääsi lähietäisyydeltä jatkamaan keskityspallon kohti Calafelin maalia, mutta viimeistely ei aivan onnistunut.

Toki Iiroillakin oli puoliajan aikana omat paikkansa. FC Jazz kuitenkin puolusti tänään tiiviisti, ja Nieminen oli erinomaisella pelipäällä.

Raukko siirtyi kärkimiehen tontilta oikeaksi puolustajaksi, kun matsia oli pelattu 63. peliminuuttia. Ville Ulanen vaihdettiin pois ja tilalle tuli hyökkääjä Rami Ahonen.

Pirteästi töitä paiskineesta Ahosesta tuli lopulta pelin suurin sankari. Mamadou Konate peippaili jälleen päätyrajalla ja löysi Ahosen maalin lähistöltä. Varma sijoitus ottelun yliajalla riehaannutti kotiyleisön ja masensi vieraat.

- Minulla oli aavistus, että Ahonen voisi tänään ratkaista pelin. Hän on ollut hyvä viime treeneissä. Sanoin hänelle, että saat pelissä yhden paikan - käytä se, Mannila muisteli.

- Ahosen onnistumisen lisäksi pelissä oli useita positiivisia juttuja. Ville Ulanen pelasi noin vuoden tauon jälkeen ensimmäisen matsinsa, ja koko kauden sivussa ollut Aleksi Nurminen palasi kokoonpanoon, Mannila jatkoi.

Keskiviikkona FC Jazzin hyvä esitys ei riittänyt pisteisiin, nyt vähän heikompi suoritus toi kolme.

- Tampereella pelasimme oikeasti hyvin. Tänään emme saaneet parastamme irti. Kiitokset kuitenkin Konatelle kahdesta maalisyötöstä. Hän on meille loistava vahvistus, joka luo paljon tilanteita itselleen ja myös muille, Jani Raukko pohti.

- Mutta tässä joukkueessa on muillakin pelaajilla hyvin paljon taitoa. Pystymme joukkueena jatkossa varmasti paljon parempiinkin esityksiin, Raukko tiivisti.

Iirot-ottelu oli FC Jazzin viimeinen kevätkierroksen matsi. Sarjan puolivälissä FC Jazz on parhaana satakuntalaisena Kakkosen B-lohkon viidentenä 21 sarjapisteellään.

FC Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori 


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää