Voittoputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi

FC PoPa otti neljännen voittonsa putkeen, kun KPV kaatui Kokkolassa kovan taistelun jälkeen lukemin 2-1. Porilaisista maalinteossa onnistuivat Petri Viljanen kauden ensimmäisellä maalillaan ja Juho Lehtonen, joka ratkaisi ottelun kymmenen minuuttia ennen loppua.

Ensimmäinen puoliaika lievää isäntien hallintaa

Ottelun ensimmmäiset minuutit mentiin tasatahtiin mutta alun jälkeen isännät ottivat pelin hallintaansa ja PoPalla oli vaikeuksia saada omaa peliään kulkemaan. Varsinkin kotijoukkueen erikoistilanteet olivat kerta toisensa jälkeen vaarallisia ja PoPalla oli vaikeuksia siivota pallo väljemmille vesille. Alkurynnistyksestä selvittyään PoPakin pääsi paremmin peliin mukaan mutta todelliset maalipaikat olivat vähissä. 29 minuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen maali, pienen hässäkän päätteeksi kotijoukkueen härkämäinen hyökkääjä Irakli Sirbiladze puski maalin edestä KPV:n johtoon. PoPa ei tästä lannistunut vaan 31 minuutilla syntyi tasoitus, vahvan ottelun pelannut Michael Akuffu antoi vasemmalta kulman, jonka Teemu Vihtilä jatkoi päällään Viljaselle, joka puski pallon voimalla maaliin. Vielä puoliajan lopussa isännät pääsivät laukomaan vaarallisesti mutta laukaus painui piirun verran ohi. Näin taisteleva ensimmäinen  puoliaika 1416 silmäparin edessä päättyi lukemiin 1-1.

Toinen puoliaika PoPan hallinnassa

PoPa joutui toisen puoliajan alussa tekemään kaksi vaihtoa, kun takareitensä loukannut Viljanen jätti kentän ja tilalle juoksi pitkältä sairauslomalta palannut Joni Vuorinen, lisäksi Kari-Pekka Koivusen tilalle kärkeen tuli Samu-Petteri Mäkelä. Toinen puoliaika kulki pitkälti PoPan komennossa, joukkue pelasi maltilla maata pitkin ja saikin luotua painetta isäntien puolustukselle. Toisen puoliajan ensimmäinen kunnon maalipaikka siunaantui Akuffulle, jonka tulinen laukaus pamahti ylärimaan. Tästä muutama minuutti ja KPV:n Jussi Roiko laukoi pallon ristikkoon. Edelleen PoPa pyrki pelaamaan palloa maata pitkin ja KPV pyrki pelaamaan suoraviivaisesti palloa Sirbiladzelle mutta PoPan puolustus piti miehen kurissa. 81 minuutilla nähtiin ottelun ratkaisu, Akuffu riisti pallon keskikentällä ja laukoi kahdestakymmenestä metristä kohti porilaislähtöistä maalivahti Juhani Koposta, joka joutui torjumaan eteensä ja irtopalloon ehti ensimmäisenä Lehtonen, joka laukoi pallon varmasti takakulmaan. Muutama minuutti tästä niin pitkältä sairauslomalta palannut Toni Junnila syötti Lehtosen läpi mutta hän ajautui pieneen kulmaa ja laukaus painui sivuverkkoon. PoPa pelasi lopun fiksusti eikä päästänyt kotijoukkuetta paikkoihin ja nappasi neljännen voittonsa putkeen lukemin 2-1.

Päävalmentaja Pertti Lundell oli ottelun jälkeen tyytyväinen mies

- KPV hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja me pelattiin palloa liikaa ilmassa, varsinkin KPV:n erikoistilanteet olivat todella vaarallisia. Toista puoliaikaa hallitsimme, pelasimme palloa maata pitkin ja levitettiin peliä laidoille, lisäksi pelimme oli tarpeeksi tiivistä eikä isännät päässeet kovinkaan vaarallisiin paikkoihin.Olen tyytyväinen koko joukkueen ilmeeseen ja lisäksi lämmittää toipilaiden Junnilan ja Joni Vuorisen paluu kentille, jotka selvisivät urakastaan hienosti.

- Seuraavasta ottelusta on varmuudella sivussa Akuffu pelikiellon takia, lisäksi Viljasen vamman vakavuus selviää alkuviikon tutkimuksissa. Vuokrapelaajista Juuso Salonen on varmasti mukana FC Viikinkejä vastaan mutta Ilari Ruuthin tilanne on vielä auki.

FC PoPa jatkaa voittonsa ansiosta sarjan kakkospaikalla mutta kavensi eroa Rovaniemen Palloseuraan kuuteen pisteeseen, kun Viikingit löylytti sarjajohtajaa lukemin 3-0.

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori

Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.