Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naispesäpallo näyttää parhaat puolensa tasaisissa välieräsarjoissa

 
Naispesäpallo näyttää parhaat puolensa tasaisissa välieräsarjoissa

Naisten Superpesiksessä on totuttu viime vuosina Jyväskylän Kirittärien komentoon. Hallitsevan mestarin kone on kuitenkin yskähdellyt alkukaudesta, mikä nostattaa odotuksia kilpakumppanien leireissä. Ennakkoarvioiden perusteella edessä ovat tasaisimmat välierät vuosikausiin.

Myös katsojat ovat löytäneet kärkipään joukkueiden tasaiset ja jännittävät välienselvittelyt. Porin Pesäkarhut takoi jo runkosarjassa kaikkien aikojen yleisöennätyksen, 1355 katsojaa/ottelu. Lappeenrannassa neljäs puolivälieräottelu houkutteli sekin lehtereille yli tuhat katsojaa. Suomen suosituin naisten palloilusarja tarjoaa laadukasta urheiluviihdettä, mikä kiinnostaa yleisöä.

Kivimäki: "kolme voittoa, niin pääsemme pelaamaan unelmasta"

- Todella luottavaisin mielin olen, kaikki on valmista sunnuntaita varten. Energiavarastot ovat täynnä, Porin Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki aloittaa.

Takana on upea kausi, jota rasittaa vain yksi kauneusvirhe, kotitappio kotiutuskilpailussa Petojusseille. Yhtä hyvin Kivimäki tietää, että kumpi tahansa jäljellä olevista ottelusarjoista voi murskata kaikki haaveet. Välierissä vastaan asettuu Lappeenranta.

- En usko, että meillä on paineita, ainakaan porukasta en ole sitä huomannut. Otetaan kolme otteluvoittoa, niin pääsemme pelaamaan unelmasta. Vaikka Lappeenrannalla on kova puolivälieräsarja alla, heidän täytyy venyä voittaakseen. Tiukkoja pelejä on edessä, mutta niitä on odotettu. Jos pelaamme omalla tasollamme, voitamme, Kivimäki uskoo.

Kausi on tähän asti osoittanut, ettei Pesäkarhuilla pitäisi olla mitään hätää, jos oma peli pyörii.

- Ulkopeli on aina isossa roolissa. Se on vahvoilla, kumman ykköskärki onnistuu paremmin tai oikeastaan kumman ykköskärki saadaan paremmin kiinni. Jos saamme sisäpelimme omalle hyvälle tasolle ja tilannetta, uskon, että pinnoja syntyy. Kotiutusosastomme on ollut hyvässä vireessä, Kivimäki sanoo.

- Meillä on selkeä systeemi kahdella kärjellä, joissa on ratkaisuvoimaa ja leveyttä. Jos saamme sisäpelin toimimaan kuin Siilinjärvellä toisessa puolivälieräottelussa, Lappeenrannan ulkopeli joutuu koville. Kokonaisuutena meillä on laajempi materiaali, Kivimäki päättää.

Valkeapää sysää paineet Pesäkarhujen niskaan

Pesä Ysit Lappeenrannasta kävi läpi jo puolivälierävaiheessa pudotuspelien ensimmäisen tulikokeensa. Avaustappion jälkeen joukkue marssi vakuuttavasti välieriin Seinäjoen Petojussien kustannuksella.

- Runkosarjan lopussa kukaan ei halunnut sijoille 4-5, mutta nyt voi sanoa, että sen läpikäyneenä olemme valmiimpia välieriin. Pelit opettivat paljon pieniä asioita, joihin pystymme nyt kiinnittämään huomiota. Ne ovat nimenomaan niitä asioita, joihin nämä pelit voivat ratketa. Haastamaan lähdetään. Porilla on takanaan loistava kausi, joten he eivät voi pelata kuin huonommin. Paineet ovat heillä, pelinjohtaja Jani Valkeapää lataa.

Lappeenrannan syömähammas on timantinkova ykköskärki. Mukana ovat myös viime kaudella Porissa pelanneet Susanna Puisto ja Suvi Seppälä.

- Tietysti tutut pelaajat voivat pientä ylimääräistä jännitettä aiheuttaa, mutta en usko, että pelitapaan sillä olisi minkäänlaista vaikutusta, Valkeapää näkee.

Runkosarjassa Pori vei molemmat keskinäiset kohtaamiset, mutta nyt Lappeenrannalle tarjotaan makeaa mahdollisuutta kuitata kalavelat.

- Petojusseja vastaan pelasimme hyvin ulkona erityisesti takatilanteen, mikä on kaiken A ja O Poriakin

vastaan. Mielestäni meillä on myös parempi lukkari (Salla Risku). Uskon, että tästä tulee tasainen sarja,

joka houkuttelee paljon yleisöä katsomoihin, Valkeapää heittää täkyn molempien joukkueiden
kannattajille.

Loppukauden tavoitetta lienee turha edes kysyä.

- Tuskin kenelläkään on tässä vaiheessa muuta mielessä kuin mennä loppuun asti, Valkeapää päättää.

Superpesiksen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Lämsä, Pirskanen ja Nygård Pesäkarhuihin

Pesäkarhujen joukkueeseen saadaan ensi kaudella neljä loistavaa pelaajaa Oulusta, kun Emilia ja Annika Linnan lisäksi sopimuksen allekirjoittivat Eveliina Lämsä sekä Johanna Pirskanen.

Lue lisää
Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Henna Suominen Pesäkarhuihin, mestaruusjoukkueesta tukku jatkajia

Ensi kauden ensimmäiset pelaajajulkistukset pitävät sisällään niin tuttuja pelureita, kuin uusia kasvojakin.

Lue lisää
Tammi Cup 2021 on peruttu

Tammi Cup 2021 on peruttu

Vallitsevan koronatilanteen ollessa epävarma, tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ei ole mahdollista.

Lue lisää
Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Rosvallille jatkosopimus, Nurmi Pesäkarhuihin kaudelle 2021

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 10. marraskuuta järjestämässään tiedotustilaisuudessa toistaiseksi viimeiset pelaajasopimuksensa kaudelle 2021. Sopimukset olivat Kaisa-Maija Rosvallin vuoden mittainen jatkosopimus ja Mynämäeltä Poriin siirtyvän Henna Nurmen 1+1 -mittainen sopimus.

Lue lisää
Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Vuoden 2019 naispesäpalloilija ja kauden 2020 lyöjäkuningatar jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhut julkaisi tiistaina 3. marraskuuta kaksi sopimusta kaudelle 2021. Vuoden 2019 naispesäpalloilija Emilia Itävalo sekä kesän 2020 lyöjäkuningatar Susanna Puisto tekivät molemmat vuoden mittaiset jatkosopimukset porilaisseuran kanssa.

Lue lisää
Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Toppari Lapualta Poriin, Arbeliukselle jatkosopimus

Pesäkarhut julkaisi keskiviikkona 28. lokakuuta kaksi uutta pelaajasopimusta kaudelle 2021. Toinen sopimuksista oli Pinja Arbeliuksen 1+1-muotoinen jatkosopimus ja toinen uutena pelaajana Pesäkarhuihin liittyvän Eveliina Topparin 1-vuotinen sopimus.

Lue lisää