Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Voittoputki kasvoi kolmeen

 
Voittoputki kasvoi kolmeen

FC PoPa otti tänään kolmannen voittonsa putkeen, kun FC Hämeenlinna kaatui tasapainoisen esityksen jälkeen 1-0, ottelun ainoan maalin iski Michael Akuffu.

Ensimmäinen puoliaika tasatahtiin

Ottelu oli molemmille erittäin tärkeä ja se näkyi ottelun alussa, molemmat joukkueet pyrkivät välttämään virheitä ja molemmat puolustivat tiiviisti. Ensimmäinen puolittainen paikka siunaantui 5 minuutin jälkeen vahvasti pelanneelle Samu-Petteri Mäkelälle mutta laukaus pamahti aavistuksen yli maalin. Viekkaalla pelipäällä ollut Teemu Vihtilä hassutti laidassa puolustajan ja keskitti maalille ja tuloksena kulmapotku. Hämeenlinnakin sai yhden hyvän paikan vajaan 10 minuutin pelin jälkeen mutta hyökkääjä ei osunut kunnolla palloon ja PoPan maali varjeltui. Mäkelä esitteli ensimmäisellä puoliajalla muutaman kerran kovaa vasemman jalan laukaustaan mutta maali jäi syntymättä. 25 minuutilla Ilkka Santahuhta ajoi vahvasti alueelle sisään ja puolustaja joutui rikkomaan mutta tuomari ei heltynyt pilkun arvoisesti. Aivan puoliajan lopussa PoPalta vietiin päivänselvä pilkku, kun Vihtilän syöttö pysähti vastustajan käteen mutta tuomari oli näköjään päättänyt, että tänään ei pilkkua vihelletä. Näin tauolle tilanteessa 0-0.

Akuffun maali riitti voittoon

Toisen puoliajan alussa Hämeenlinnalla oli loistava paikka siirtyä johtoon mutta Lauri Pirhosen ilmiömäinen kaksoistorjunta pelasti PoPan takaiskulta. 53 minuutilla nähtiin ottelun ainoa maali, Aleksandr Kokko syötti boksissa takaviistoon Akuffulle, joka laukoi puolustajan kautta PoPan johtoon. 70 minuutilla PoPalle siunaantui hyvä paikka lisätä johtoaan, kun Juho Lehtonen syötti Vihtilälle mutta laukaus painui niukasti ohi maalin. Tästä muutama minuutti ja Lehtonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta mutta tuloksena oli PoPan kymmenes kulma. Puoliaika oli pitkälti PoPan hallinnassa mutta muutama minuutti ennen loppua Hämeenlinna pääsi PoPan kulmasta vaaralliseen vastahyökkäykseen mutta onneksi laukaus painui ohi maalin. Näin PoPalle riemastuttava voitto lukemin 1-0.

PoPa nousi voittonsa ansiosta 38 pisteeseen ja sarjassa jaetulle ensimmäiselle sijalle Rovaniemen Palloseuran kanssa. PoPalla on edessään kaksi haastavaa vierasottelua, 11.9 vastassa on OPS-jp ja seuraavalla viikolla vastaan asettuu RoPS. Tilanne on erittäin kutkuttava ja edessä on mielenkiintoinen ja jännittävä syksy.

Kokoonpano tänään:
1. Pirhonen
8. Santahuhta
4. Viljanen
25. Salonen
5. Ruuth
7. Mäkelä
15. Akuffu
18. Kaladze ('69 17. Corr)
10. Vihtilä
11. Ruisniemi ('51 21. Lehtonen)
23. Kokko ('90 37. Joni Vuorinen)

Poissa kokoonpanosta:
Luoma
Junnila
Vallin
Pihlainen
Koivunen
Janne Vuorinen

PoPan tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Porin Palloilijat ry - logo

PoPa - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Lue lisää
Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Lue lisää
Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

Lue lisää
MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Lue lisää
Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.

Lue lisää
Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

Matias Sallila tekee paluun Salama-paitaan kaksivuotisella sopimuksella

MuSa ja Matias Sallila ovat tehneet kaksivuotisen jatkosopimuksen ja mies palaa takaisin Salama-paitaan. Viime kaudella mies palasi MuSaan vuoden tauon jälkeen, jota ennen hän edusti seuraa vuosina 2015-2017.

Lue lisää