Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Historiallinen päivä satakuntalaiselle futikselle

 
Historiallinen päivä satakuntalaiselle futikselle

FC Jazz Porista ja Pallo-Iirot Raumalta allekirjoittivat tiistaina kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tärkeimpänä tavoitteena on uusien satakuntalaisten huippujalkapalloilijoiden kasvattaminen.

Seurojen välistä yhteistyötä käsittelevä puitesopimus on täysin ainutlaatuinen satakuntalaisessa urheiluelämässä tai muilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Seurat perustivat yhteisellä puitesopimuksella JazzIirot -akatemian, jonka piiriin kuuluu molempien seurojen talenttipelaajat ikäluokasta E10 aina A-nuoriin asti.

Käytönnön tasolla JazzIirot- akatemia osallistuu A- ja B-nuori-ikäluokissa yhteisellä joukkueella Suomen Palloliiton Talenttiakatemia-sarjaan.

C-, D- ja E-nuorissa JazzIirot -akatemian joukkueet hakeutuvat koviin kansallisiin ja kansainvälisiin turnauksiin. Haastavien pelien lisäksi kunkin ikäluokan talenttipelaajille järjestetään yhteisiä leirityksiä ja tutustumismatkoja eurooppalaisiin seuroihin.

Akatemia-joukkueiden valmennustiimit muodostuvat FC Jazzin ja Pallo-Iirojen ikäluokkavalmentajista. Yksi yhteistyön tärkeä tavoite onkin valmennustietouden jakaminen ja yhteisten koulutustilaisuuksien järjestäminen. Lisäksi seurat jakavat tietotaitoa ja kokemuksia myös hallinnon tasolla.

JazzIirot -akatemiaan kutsutaan mukaan myös Satakunnan muut jalkapalloseurat. Akatemiaan sitoutuvien satelliittiseurojen talenttipelaajat pääsevät mukaan JazzIirot -akatemian peli- ja harjoitustoimintaan. Lisäksi seurojen valmentajat saavat samat koulutusmahdollisuudet kuin FC Jazzin ja Pallo-Iirojen valmentajat.

- Satakuntalainen juniorijalkapalloilu tarvitsee uusia tuulia ja uskon tämän yhteistyön edistävän kaikkien satakuntalaisten junioripelaajien ja -valmentajien kehitystä, JazzIirot -akatemiassa aloitteentekijänä toiminut FC Jazzin puheenjohtaja Tomi Leivo-Jokimäki taustoittaa.

FC Jazz ja Pallo-Iirot löysivät nopeasti yhteisen sävelen. Molemmat seurat haluavat kantaa vastuunsa uusien huippupelaajien kasvattajina.

- Neuvottelut etenivät lähes täydellisessä yhteisymmärryksessä. Isojakin asioita saatiin sovittua nopeasti, kun tahtotila oli molemminpuolinen.
 Uskon, että myös muut Satakunnan seurat ottavat tämän ilolla vastaan.
Tässä ollaan koko maakunnan asialla, Leivo-Jokimäki toteaa.

- Huomasimme nopeasti, että meillä on paljon samankaltaisuutta - samat murheet ja vahvuudet miehistä nappuloihin. Molemmat seurat olivat miettineet
 näitä asioita tykönään jo ennen FC Jazzin aloitetta. Siksi yhteinen sävel löytyi todella nopeasti, Pallo-Iirojen kilpailupäällikkö Harri Kanerva kiittelee.

- Kyse on nimenomaan koko satakuntalaisen jalkapallon kehittämisestä, joka on mahdollista, kun yhdistämme voimia. Haluan korostaa, ettei tämä
ole mikään yhden vuoden projekti, vaan toimintamalli, jolla koko kokonaisuutta viedään pitkäjänteisesti eteenpäin, Kanerva jatkaa.

- Tulemmekin kutsumaan mukaan kaikki satakuntalaiset jalkapalloseurat yhteistyöhön. Vaikka kyseessä on merkittävä sopimus, niin on hyvä muistaa,
että tämä akatemia-toiminta koskee vain murto-osaa pelaajista. Emme halua millään tapaa kyseenalaistaa muiden seurojen toimintaa, päinvastoin,  Leivo-Jokimäki päättää.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Ville Ulanen edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja

Kolmen edellisen kauden ajan Matti Santahuhdan aisaparina toiminut Ville Ulanen on Musan Salaman edustusjoukkueen uusi vastuuvalmentaja.

Lue lisää
Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Arttu Aromaa loppukaudeksi FC Jazziin

Viime viikolla FC Jazzin harjoituksissa uusina pelaajina olleista SJK:n Arttu Aromaa liittyy loppukaudeksi FC Jazzin vahvuuteen lainasopimuksella.

Lue lisää
FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

FC Jazzin kanssa sopimuksensa purkanut Samu-Petteri Mäkelä liittyy MuSa:n miehistöön

Alkukauden FC Jazzin paidassa pelannut Samu-Petteri Mäkelä liittyy Musan Salaman riveihin.

Lue lisää
Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlssonille ja Juuso Rantalalle jatkosopimukset

Ronald Karlsson ja Juuso Rantala jatkavat MuSa:ssa myös ensi kaudella.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Aleksi Nurminen sopimukseen Musan Salaman kanssa

Keskikentän pohjalla viihtyvä Aleksi Nurminen liittyy Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää