Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Historiallinen päivä satakuntalaiselle futikselle

 
Historiallinen päivä satakuntalaiselle futikselle

FC Jazz Porista ja Pallo-Iirot Raumalta allekirjoittivat tiistaina kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tärkeimpänä tavoitteena on uusien satakuntalaisten huippujalkapalloilijoiden kasvattaminen.

Seurojen välistä yhteistyötä käsittelevä puitesopimus on täysin ainutlaatuinen satakuntalaisessa urheiluelämässä tai muilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Seurat perustivat yhteisellä puitesopimuksella JazzIirot -akatemian, jonka piiriin kuuluu molempien seurojen talenttipelaajat ikäluokasta E10 aina A-nuoriin asti.

Käytönnön tasolla JazzIirot- akatemia osallistuu A- ja B-nuori-ikäluokissa yhteisellä joukkueella Suomen Palloliiton Talenttiakatemia-sarjaan.

C-, D- ja E-nuorissa JazzIirot -akatemian joukkueet hakeutuvat koviin kansallisiin ja kansainvälisiin turnauksiin. Haastavien pelien lisäksi kunkin ikäluokan talenttipelaajille järjestetään yhteisiä leirityksiä ja tutustumismatkoja eurooppalaisiin seuroihin.

Akatemia-joukkueiden valmennustiimit muodostuvat FC Jazzin ja Pallo-Iirojen ikäluokkavalmentajista. Yksi yhteistyön tärkeä tavoite onkin valmennustietouden jakaminen ja yhteisten koulutustilaisuuksien järjestäminen. Lisäksi seurat jakavat tietotaitoa ja kokemuksia myös hallinnon tasolla.

JazzIirot -akatemiaan kutsutaan mukaan myös Satakunnan muut jalkapalloseurat. Akatemiaan sitoutuvien satelliittiseurojen talenttipelaajat pääsevät mukaan JazzIirot -akatemian peli- ja harjoitustoimintaan. Lisäksi seurojen valmentajat saavat samat koulutusmahdollisuudet kuin FC Jazzin ja Pallo-Iirojen valmentajat.

- Satakuntalainen juniorijalkapalloilu tarvitsee uusia tuulia ja uskon tämän yhteistyön edistävän kaikkien satakuntalaisten junioripelaajien ja -valmentajien kehitystä, JazzIirot -akatemiassa aloitteentekijänä toiminut FC Jazzin puheenjohtaja Tomi Leivo-Jokimäki taustoittaa.

FC Jazz ja Pallo-Iirot löysivät nopeasti yhteisen sävelen. Molemmat seurat haluavat kantaa vastuunsa uusien huippupelaajien kasvattajina.

- Neuvottelut etenivät lähes täydellisessä yhteisymmärryksessä. Isojakin asioita saatiin sovittua nopeasti, kun tahtotila oli molemminpuolinen.
 Uskon, että myös muut Satakunnan seurat ottavat tämän ilolla vastaan.
Tässä ollaan koko maakunnan asialla, Leivo-Jokimäki toteaa.

- Huomasimme nopeasti, että meillä on paljon samankaltaisuutta - samat murheet ja vahvuudet miehistä nappuloihin. Molemmat seurat olivat miettineet
 näitä asioita tykönään jo ennen FC Jazzin aloitetta. Siksi yhteinen sävel löytyi todella nopeasti, Pallo-Iirojen kilpailupäällikkö Harri Kanerva kiittelee.

- Kyse on nimenomaan koko satakuntalaisen jalkapallon kehittämisestä, joka on mahdollista, kun yhdistämme voimia. Haluan korostaa, ettei tämä
ole mikään yhden vuoden projekti, vaan toimintamalli, jolla koko kokonaisuutta viedään pitkäjänteisesti eteenpäin, Kanerva jatkaa.

- Tulemmekin kutsumaan mukaan kaikki satakuntalaiset jalkapalloseurat yhteistyöhön. Vaikka kyseessä on merkittävä sopimus, niin on hyvä muistaa,
että tämä akatemia-toiminta koskee vain murto-osaa pelaajista. Emme halua millään tapaa kyseenalaistaa muiden seurojen toimintaa, päinvastoin,  Leivo-Jokimäki päättää.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJoni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Oulusta lähtöisin oleva keskikenttäpelaaja Joni Lämsä liittyy kauden alla Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Juho Lehtonen jatkaa Jazzin riveissä

Kakkosen B-lohkon parhaaksi hyökkääjäksi viime kaudella valittu Juho Lehtonen ja FC Jazz ovat solmineet kautta 2018 koskevan sopimuksen.

Lue lisää