Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Risto Virtanen uusi päävalmentaja

 
Risto Virtanen uusi päävalmentaja

FC Jazzin miesten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi on nimitetty porilainen Risto Virtanen, 54.

Virtanen on pitkän linjan jalkapallomies, sillä hänellä on peräti 18 kauden valmentajakokemus, mitä edelsi parin vuosikymmenen pelaajaura.

Valmentajana Virtanen on toiminut Kuopion Elossa (-89-90, 1 div.), Porin Pallo-Tovereissa (-91-92, A-SM), kolmeen otteeseen Musan Salamassa (-88, -96, -07), Euran Pallossa (-97-98 II div.), Rauman Pallo-Iiroissa (-99, I div.), Porin Palloilijoissa (-01, III div.), FC Jazzin edustusjoukkuetta päävalmentajana (2002) ja toisena valmentajana (-93-94, -00).

- Valmentajana hienoin muisto on vuoden 1993 mestaruus FC Jazzissa, vaikka olin silloin ”vain” Jussi Ristimäen kakkosvalmentaja. Se oli upea ja ainutlaatuinen joukkue, Virtanen muistelee.

Pelaajana Virtanen pelasi noin sata mestaruussarjaottelua Turun Palloseurassa ja Porin Pallo-Tovereissa. Talvikauden 1984 hän oli Sheffield Unitedin mukana, mutta ammattilaissopimus kaatui Iso-Britannian tiukkaan työlupapolitiikkaan.

- Pelaajana mieleenpainuvin yksittäinen peli oli TPS:n paidassa Råsundalla AIK:ta vastaan, jossa voitimme 2-3 ja tein kaikki kolme maalia, entinen huippuhyökkääjä toteaa.

Valmentajana Virtanen on pitänyt muutaman välivuoden, mutta jalkapalloa mies ei ole jättänyt. Virtanen on seurannut tarkasti kotimaista ja kansainvälistä jalkapalloa, ja odottanut sopivaa tilaisuutta palata haalarihommiin.

- Halusin lähteä FC Jazziin positiivisen ilmapiirin ja myönteisen ajattelutavan takia. Seurassa on eteenpäin pyrkivä henki, mikä huokui jo seuran ihmisistä jo neuvotteluiden aikana, Virtanen kertoo päätöksensä taustoja.

- Lisäksi seuran tavoitteellisuus kehittää koko ajan omaa toimintaansa kiehtoo minua. Haluan olla mukana seurassa, joka haluaa koko ajan eteenpäin.

Virtanen on nähnyt viime vuosina myös lukuisia FC Jazzin otteluja.

- FC Jazzilla on pelaava ja taitava joukkue, josta on varmasti mahdollisuus saada paljon nähtyä enemmän irti, kunhan tehdään raa'asti töitä.

Työnteon ja urheilullisuuden lisäksi Virtanen aikoo iskostaa joukkueeseensa vahvan joukkueena pelaamisen mentaliteetin.

- Meidän pitää pystyä tiiviinä ryhmänä sekä hyökkäys- että puolutussuuntaan. Lisäksi odotan, että joukkueesta löytyy entistä enemmän johtajuutta, Virtanen korostaa.

Virtasen työparina jatkaa jo vuodesta 2004 FC Jazzia valmentanut Sami Rintanen.

- ”Salva” on mies, joka elää jalkapallolle. On upea homma, että saan tehdä töitä innostuneen nuoren valmentajan kanssa, joka pääsi opiskelemaan JVK:lle. Samalla saan varmasti itsekin päivitetyt tiedot, Virtanen naurahtaa.

- Tämä on minulle ensimmäinen kerta, kun saan tehdä töitä selvästi kokeneemman valmentajan kanssa. Uskon, että voin oppia häneltä paljon, Rintanen toteaa.

Pelaajasopimuksia FC Jazzilla on koossa 12. Viimeisin jatkosopimuksen tehnyt pelaaja on Matti Santahuhta.

Uusin vahvistus on FC Hämeenlinnan Ykkösen joukkueesta Poriin palaava Jukka Ranne, joka on solminut kaksivuotisen sopimuksen FC Jazzin kanssa. Hän pelasi Ykkösessä yli 20 peliä sarjassa lopulta säilyneessä joukkueessa.

- Ykkönen oli astetta kovempi sarja, mutta Kakkoseen verrattuna kuilu ei ole mikään kovin iso. FC Jazziin on mukava palata, ja tuoda oma korsi kekoon, kun seura kehittää toimintaansa, paluumuuttaja Ranne toteaa.

Jazzin tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutVille Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Ville Ulanen jatkaa Musan Salaman edustusjoukkueen peräsimessä

Kuluvaksi kaudeksi Musan Salaman edustusjoukkueen vastuuvalmentajaksi siirtynyt Ville Ulanen jatkaa tehtävässä kausien 2019-2020 ajan.

Lue lisää
Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Joni Lämsä liittyy Musan Salaman miehistöön

Oulusta lähtöisin oleva keskikenttäpelaaja Joni Lämsä liittyy kauden alla Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen liittyy cupin alla Musan Salaman ryhmään

Matias Koskinen Salama-paitaan, myös Nuutti Kahila ja Saska Kynäslahti mukaan edustusjoukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Verneri Salminen jatkaa Musan Salaman takalinjoilla

Musan Salaman puolustuslinjassa kolme kautta pelannut Verneri Salminen nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää
Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Rudi Dieter liittyy Musan Salaman miehistöön

Tampereelta saapuva Rudi Dieter liittyy uutena pelaajana Musan Salaman vahvuuteen.

Lue lisää
Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Jussi Välilä jatkaa Salamapaidassa myös tulevalla kaudella

Musan Salaman riveihin päättyneeksi kaudeksi palannut Jussi Välilä (27) nähdään seuran valkoisessa paidassa myös tulevalla kaudella.

Lue lisää