Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Wallin jakoi Piikkarit-palkinnot

 
Wallin jakoi Piikkarit-palkinnot

Pesäkarhuille kunniamaininta

Tämän vuoden liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto on jaettu. Palkinto myönnettiin pitkäaikaiselle liikuntavaikuttajalle, tutkimuspäällikkö Kaisu Laasoselle. Piikkarit-tunnustuspalkinnon sekä 3 000 euron apurahan sai liikuntaseura Pesäkarhut Porista.

Kuudennentoista kerran jaettu Piikkarit-palkinto on opetus- ja kulttuuriministeriön vuosittain myöntämä tunnustus sukupuolten välisestä tasa-arvotyöstä liikunnassa. Palkinto on suuruudeltaan 4000 euroa. Palkinnot jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin keskiviikkona Helsingissä.

- Palkinnonsaajien hieno ja esimerkillinen työ on tärkeä työkalu sukupuolten välisen tasa-arvokeskustelun ylläpitäjänä liikuntakulttuurissa, sekä uusien ja vanhojen toimijoiden, niin naisten kuin miesten, innostamiseksi asian äärelle, sanoi kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin palkintojenjakotilaisuudessa.

Palkintolautakunnan perustelut:

Pääpalkinto: tutkimuspäällikkö Kaisu Laasonen

Kaisu Laasosen työ tasa-arvon edistämiseksi liikunnassa ja urheilussa on ollut pitkäjänteistä, tuloksellista ja laaja-alaista. Laasonen elää ja toteuttaa laaja-alaisen tasavertaisuuden ajatusta. Hän on toiminut useissa eri luottamustoimissa, kuten European Women and Sport (EWS) -verkoston johtoryhmän jäsenenä, SLU:n tasa-arvo- ja Reilun Peli -valiokuntien puheenjohtajana sekä valtioneuvoston erityisliikunnan jaostossa. Hän on mm. kirjoittanut alan artikkeleita ja kolumneja, pitänyt esitelmiä kotimaassa ja ulkomailla sekä laatinut koulutus- ja arviointimateriaaleja.

Laasosen työn ja ajatusmaailman kautta SLU-yhteisössä alettiin 2000-luvulla keskustella laaja-alaisesta tasa-arvosta monine ulottuvuuksineen. Laaja-alainen tasa-arvoajattelu nousi niin julkaisutoimintaan, vuosikokouskeskusteluihin kuin lajiliittojen tulosarviointiinkin Reilu Peli -kehityskeskustelujen kautta. Erityisliikunnan kentällä hän on nostanut esiin sukupuoleen ja muihin tasa-arvon ulottuvuuksiin liittyviä kysymyksiä, joita erityisliikunnassa ei perinteisesti ole käsitelty.

Laasosen toimintaa leimaa analyyttisyys, määrätietoisuus ja pitkän tähtäimen tavoitteisiin sitoutuminen. Tasa-arvo on monin paikoin haasteellinen ja tunteita herättävä aihe liikunnassa ja urheilussa. Laasosella on ollut läpi vuosien uskallusta tarttua vaikeisiin ja vähemmän tuttuihin aiheisiin ja haastaa nykytilannetta ja muita toimijoita - myös silloin, kun oma asema on ollut pelissä ja toisten tuki epävarmaa. Hänellä on kyky keskustella ja viedä tasa-arvotyötä eteenpäin kiihkottomasti ja myönteisellä otteella.

Kunniamaininta: Pesäkarhut, Pori

Pesäkarhut Porista on osoittanut, että keskittymällä naisten urheiluun voi menestyä. Naisten pesäpallo on noussut kaupungin kiinnostavimmaksi kesäurheilulajiksi houkutellen ennätyksellisen määrän katsojia paikalle (naisten Superpesiksen yhden ottelun yleisöennätys 3735 ja keskiarvo 1376/ottelu). Joukkueen kilpailullinen menestys ja nouseminen loppuotteluihin ovat omalta osaltaan lisänneet yleisön kiinnostusta. Seura kantaa myös yhteiskunnallisen vastuunsa, mistä osoituksena on yhden kotiottelun tuoton kanavoiminen Satakunnan keskussairaalalle.
Päämäärätietoiseen toimintaan ovat lähteneet mukaan niin kaupunki, yritykset kuin yksittäiset ihmisetkin. Taustalla on seuran monipuolinen ja reilun pelin periaatteille pohjautuva juniorityö, joka nostaa uusia pelaajia naispesäpallon huipulle vuosittain. Erityisesti viestinnässä ja markkinoinnissa on onnistuttu ja niiden kautta naisten pesäpallosta on luotu koko kaupungin oma juttu. Monipuolinen toiminta mahdollistaa jokaiselle vapauden valita oma tapansa osallistua, joko itse urheillen tai seuran joukkueiden toimintaan ja tapahtumiin osallistuen.

Pesäkarhujen tiedotteesta / UrheiluPori


Takaisin edelliselle sivulle


Pesäkarhut Pori - logo

Pesäkarhut - 2010 Naisten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutPesäkarhut käänsi tasaisen ottelun edukseen

Pesäkarhut käänsi tasaisen ottelun edukseen

Pesäkarhut vastaan Lipottaret ottelu oli ennakko-odotusten mukaan tasainen. 1162 päisen yleisön edessä Pesäkarhut kuitenkin pääsi kirimään ohi ja vei ottelun nimiinsä 1-0.

Lue lisää
Milla Lindströmin nopeutta nähdään myös ensi kaudella Pesäkarhuissa

Milla Lindströmin nopeutta nähdään myös ensi kaudella Pesäkarhuissa

Viime vuoden etenijäkuningatar Milla Lindström pukee tulevalla kaudella jo tutuksi tulleen Pesäkarhujen pelipaidan ylleen.

Lue lisää
Susanna Puiston maila viuhuu myös ensi kaudella

Susanna Puiston maila viuhuu myös ensi kaudella

Naisten superpesiksen eliittiin jo pitkään kuulunut Susanna Puisto on tärkeä palanen ensi kauden joukkuetta. Puisto kertoo päätöksen olleen helppo ja hän haluaa olla mukana kolmen vuoden projektissa loppuun asti.

Lue lisää
Milla Jakonen ja Venla Rapila jatkavat Pesäkarhuissa

Milla Jakonen ja Venla Rapila jatkavat Pesäkarhuissa

Pesäkarhujen on solminut pelaajasopimukset Milla Jakosen ja Venla Rapilan kanssa. Sopimukset kattavat kauden 2018.

Lue lisää
Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhuille ensimmäinen voitto puolivälierissä

Pesäkarhut nappasi suvereenin 2-0 voiton Rauman Lukosta kotikentällään Erku-Areenalla tiistai-illalla. Porilaisten peli oli kylmäpäistä, eikä virheisiin sorruttu niin paljoa, kuin mitä vastustaja joutui kokemaan.

Lue lisää
Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut kaatoi Oulun kotikentällään

Pesäkarhut jatkoi positiivisia peliotteitaan tiistai-illalla Erku-Areenalla sarjanousija Oulun Lipottaria vastaan. Porilaisten alun juoksujuhlasta huolimatta ottelusta kehkeytyi jännittävä kamppailu aina viime metreille saakka.

Lue lisää